SMART – Aπογευματινή ζώνη

Το SMART School (Sports, Music, Arts, Recreations for Tomorrow) προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα προαιρετικών δραστηριοτήτων ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν χόμπι, να χτίσουν την προσωπικότητά τους γύρω από τον αθλητισμό, τη μουσική και την τέχνη. Πρόκειται για ευέλικτα προγράμματα προσωπικής καλλιέργειας και ανάπτυξης, τα οποία λειτουργούν σε μικρές ομάδες, ανάλογα με την ηλικία, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και ειδικευμένων εκπαιδευτικών και προπονητών.

Όλες οι δράσεις του SMART (Sports, Music, Arts, Recreations of Tomorrow) εστιάζουν στην εξειδίκευση, τη βιωματική μάθηση, τη δημιουργική διασκέδαση και την ομαδική συνύπαρξη των παιδιών. Είναι προσαρμοσμένες στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται καθώς και το μαθητικό τους πρόγραμμα.

Το SMART School βασίζεται:

  • Σε μικρά τμήματα (έως 12 παιδιά) και σε διδασκαλία που στοχεύει στη φυσική και προσωπική ανάπτυξη κάθε παιδιού ξεχωριστά.
  • Στην ύπαρξη επιστημονικά ορισμένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισμού προστασίας των παιδιών κατά ηλικία.
  • Στην επιλογή, εκπαίδευση και πιστοποίηση των προπονητών/εκπαιδευτών.
  • Στη συστηματική διαδικασία εποπτείας και αξιολόγησης των προπονήσεων και της προόδου των παιδιών.

Το SMART για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει από Δευτέρα έως και Σάββατο στη ζώνη Προαιρετικών Δραστηριοτήτων (14.40 – 16.40), ανάλογα με την τάξη, το σχόλασμα κάθε επίπεδου και την επιλεγμένη δραστηριότητα.

*Το πρόγραμμα της Juventus λειτουργεί στο πλαίσιο του Αθλητικού Συλλόγου. Η φόρμα εγγραφής και το πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές κατηγορίες αναφέρονται στο  http://juventus.cgs.gr

 

Εστιατόριο-Διατροφή

Παρέχεται στους μαθητές/τριές μας πρόγραμμα πλήρους σίτισης στο Εστιατόριο του σχολείου. Με οδηγό τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών και υπό την καθοδήγηση ειδικού διατροφολόγου, προετοιμάζονται και παρασκευάζονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου, πλούσια, ισορροπημένα και νόστιμα γεύματα, από φρέσκα, αυστηρά επιλεγμένα υλικά (δεν χρησιμοποιούνται ξηροί καρποί). Τα λαχανικά εποχής είναι βιολογικά. Το εβδομαδιαίο μενού καταρτίζεται, υπολογίζοντας τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών, αλλά φροντίζοντας σταδιακά και αβίαστα τα παιδιά να δοκιμάζουν και να «αγαπούν» όλες τις γεύσεις.

Τα Κυλικεία που λειτουργούν σε κάθε επίπεδο προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων. Διατίθενται είδη που επιτρέπονται από το νόμο για τα σχολικά κυλικεία.

Τα κεράσματα στα γενέθλια ή τις ονομαστικές εορτές των παιδιών επιτρέπονται, με την παρότρυνση το περιεχόμενό τους να είναι ελαφρύ και υγιεινό. Προτιμήστε πιατέλες φρούτων ή ελαφριά σάντουιτς αντί των σοκολατοειδών ή πολύ γλυκών σνακ. Στο Δημοτικό και σε όλες τις επόμενες βαθμίδες δεν επιτρέπονται οι τούρτες που απαιτούν διαδικασία σερβιρίσματος. Δεν επιτρέπονται κεράσματα που περιέχουν ξηρούς καρπούς για την προστασία των παιδιών με αλλεργίες.

Πρόγραμμα Φύλαξης

Το Πρόγραμμα Φύλαξης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Παιδικού Σταθμού μέχρι και ΣΤ’ Δημοτικού, ανά ηλικιακή ομάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όπως επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, προβολή ταινίας, μουσική, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και πάντα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Διατροφής του σχολείου ή σίτισης του παιδιού στο  εστιατόριο με δικό του φαγητό από το σπίτι.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τα μαθήματα τους σε οργανωμένο χώρο μελέτης με την παρουσία του υπεύθυνου φύλαξης. Την ευθύνη για τον έλεγχο της μελέτης έχουν οι γονείς μετά το τέλος της φύλαξης. Ο υπεύθυνος φύλαξης παρέχει ένα ασφαλές  περιβάλλον για τους συμμετέχοντες  ενημερώνοντας τους γονείς σε περίπτωση ζητημάτων συμπεριφοράς.

Log in with your credentials

Forgot your details?