Ακαδημία Κολύμβησης

Κολύμβηση: ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκγύμνασης!

Η κολύμβηση  έχει ως κύριο στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, τη μείωση του λίπους, την αύξηση του εύρους κίνησης και της ελαστικότητας των άκρων, ενώ παράλληλα τονώνει την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των αθλητών.

Η Aκαδημία Κολύμβησης του CGS (CGS Swimming Academy) προχωρώντας πέραν του ερασιτεχνικού αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους, αποτελεί πλέον την πλατφόρμα του σχολείου μας για τη δημιουργία μιας δυνατής και ανταγωνιστικής ομάδας με σκοπό την συμμετοχή με σε αγώνες διασυλλογικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Μέσα από τμήματα κολύμβησης του Aθλητικού Συλλόγου (CGS Sports Club) που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, αρχίζοντας από το πρώτο στάδιο της βρεφικής ηλικίας μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες, δίνεται πλέον η ευκαιρία της αγωνιστικής ενασχόλησης μέσα από ειδικά προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα σε συνεργασία με τον καταξιωμένο κι έμπειρο προπονητή κολύμβησης Γιάννη Μηλιδάκη*.

Το προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα του σχολείου αποτελεί το τελικό στάδιο για τους κολυμβητές που συμμετέχουν, οι οποίοι προετοιμάζονται με  καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις επίσημες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στα τμήματα εκμάθησης CGS Swimming Academy, διδάσκονται και τα τέσσερα βασικά είδη κολύμβησης: ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα ενώ ήδη στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της, ο αριθμός των κολυμβητών που απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα έχει φτάσει διψήφιο αριθμό.

Baby Swim

Σημαντικό πρόγραμμα της CGS Swimming Academy αποτελεί Baby & Mini Swimming στο πλαίσιο του οποίου παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 3 ετών (baby swimming) και από 3 ετών έως 5 ετών (mini swimming) αλλά και οι γονείς τους, μπορούν να απολαύσουν τις υπερσύγχρονες κολυμβητικές εγκαταστάσεις τoυ CGS ζώντας και αναπτύσσοντας  την επαφή τους με το νερό από την πρώτη εμπειρία μέχρι να μάθουν να κολυμπούν σωστά σε πισίνα ενεργού οξυγόνου.

 

 

Προγράμματα  Ακαδημίας  κολύμβησης – Ηλικίες (3-15)

Παπάκια ( 3-6 ετών)

​Ωρα διεξαγωγής : 17:30-18:15

Διάρκεια: 45 λεπτά .

Αριθμός προπονήσεων : 3 φορές την εβδομάδα.

Παπάκια Α’ (Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

Παπάκια Β ́ (Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 09:00-09:45)

 

Αστερίες (6-8 ετών)

Ωρα διεξαγωγής : 18:20 – 19:05

Διάρκεια 45 λεπτά

Αριθμός προπονήσεων: 3 φορές την εβδομάδα.

ΑΣΤΕΡΙΕΣ Α’ (Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

ΑΣΤΕΡΙΕΣ Β’ (Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 09:50-10:35)

 

Δελφίνια (8-15 ετών)

Ωρα διεξαγωγής : 19:15 – 20:00

Διάρκεια : 45 λεπτά.

Αριθμός προπονήσεων: 3 φορές την εβδομάδα.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Α’(Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Β’(Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 10:45-11:30)

Ο διαχωρισμός των τμημάτων σε Α’ και Β’  αναφέρεται μόνο στη διαφοροποίηση ημερών του προγράμματος και όχι στην δυναμική του τμήματος.

 

Πληροφορίες και εγγραφές: sportsclub@cgs.edu.gr

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

 

*Γιάννης Μηλιδάκης

Προέρχεται από το χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της κολύμβησης. Στη σταδιοδρομία του ως κολυμβητής διακρίθηκε ιδιαίτερα κερδίζοντας σημαντικές νίκες και καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Η σημαντικότερη στιγμή ήταν ίσως το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κολύμβησης (1984 Λουξεμβούργο).

Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην οργάνωση και τη διοίκηση του αθλητισμού αποφοιτώντας με άριστα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, Μaster of Science in Sport Management του αμερικανικού πανεπιστημίου Robert Morris University. (www.rmu.edu).

Σημαντική ήταν η εμπειρία που απέκτησε ύστερα από τη διετή, αυτή τη φορά επαγγελματική συνεργασία του, με το Robert Morris University, ως συντονιστής (coordinator) του μεταπτυχιακού προγράμματος Μaster of Science in Sport Management.
Ως προπονητής κολύμβησης, εργάζεται από το 1995. Έχει προπονήσει και συνεχίζει να προπονεί κολυμβητές και κολυμβήτριες υψηλού επιπέδου, μελών της εθνικής ομάδας κολύμβησης. Έχει εργαστεί σε μεγάλα κολυμβητικά σωματεία, όπως: Νηρέας Χαλανδρίου, Παναθηναϊκός, Τρίτων Αμαρουσίου, Γλαύκος Περιστερίου, ενώ από το 2013 έως σήμερα είναι επικεφαλής προπονητής στον Παναθηναϊκό. Σημαντικότερες προπονητικές του στιγμές είναι οι συμμετοχές αθλητών του σε Πανευρωπαϊκά (χάλκινο μετάλλιο), Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους (ασημένιο μετάλλιο) Αγώνες Κωφών και Μεσογειακούς (χάλκινο μετάλλιο) και Ολυμπιακούς Αγώνες (Ρίο 2016). Επίσης πλήθος καταρρίψεων πανελληνίων ρεκόρ έχουν καταγραφεί από κολυμβητές που έχει προπονήσει και προπονεί σήμερα.
Η συνεργασία του με τον αθλητικό σύλλογο του CGS άρχισε τον Οκτώβριο του 2018.

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?