Κολύμβηση

Η άσκηση με την μορφή κολύμβησης αποτελεί  μια από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις εκγύμνασης, δυναμώνοντας παράλληλα το καρδιαγγειακό σύστημα του κολυμβητή. Η χρήση της αντίστασης του νερού σαν όργανο γυμναστικής, αποτελεί την ιδανική επιλογή για μία πλήρη προπόνηση, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού. Η κολύμβηση έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί όλους τους μύες του σώματος, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ελεύθερη ανάπτυξη του σώματος.

Το μάθημα της Κολύμβησης έχει ως κύριο στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση του μαθητή, αλλά έχει και πολλά «φυσιολογικά» οφέλη, όπως η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, η μείωση του λίπους και τέλος η αύξηση του εύρους κίνησης και η ελαστικότητα των άκρων.

Τα βασικά στυλ της Κολύμβησης και τα οποία διδάσκονται στο μάθημα είναι τέσσερα: Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα. Επίσης οι μαθητές διδάσκονται βασικές κινήσεις και μερικές εισαγωγικές ασκήσεις Υδατοσφαίρισης με μπάλες, οι οποίες είναι ευχάριστες και πρωτόγνωρες, οι οποίες βοηθάνε στην βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart τηλ. 210 6030411-18

Log in with your credentials

Forgot your details?