Συμμετοχή CGS στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Έρευνας που διοργάνωσε το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Εργαστήριο για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών και η ΕΛΜΕ Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Το συνέδριο ήταν μια προσομοίωση πραγματικού επιστημονικού συνεδρίου στο οποίο οι εργασίες που υποβλήθηκαν προκειμένου να παρουσιαστούν στο συνέδριο, αξιολογήθηκαν με βάση προκαθορισμένα κριτήρια που ήταν:

Πρωτοτυπία /Καινοτόμος προσέγγιση

Σαφήνεια της διατύπωσης του ερευνητικού ερωτήματος/ Σχεδιασμός/Τεκμηρίωση επιστημονικής προσέγγισης του θέματος

Μεθοδολογία

Ανάλυση/Σαφήνεια

Επάρκεια πηγών/αναφορών

Ορθή χρήση της γλώσσας/Εφαρμογή του προτεινόμενου προτύπου

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του CGS συμμετείχαν στο συνέδριο με 2 προφορικές παρουσιάσεις και 2 παρουσιάσεις σε μορφή πόστερ. Οι εργασίες εκπονήθηκαν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στα πλαίσια της ώρας των Πειραματικών Επιστημών της Γ’ Γυμνασίου και είχαν τίτλους:

  1. Μελέτη του μικροβιακού φορτίου σε διαφορετικούς τύπους κοινόχρηστων επιφανειών σε σχολικές εγκαταστάσεις.
  2. Μελέτη της επίδρασης της κλίμακας του γκρι στην αύξηση της θερμοκρασίας ενός σώματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.
  3. Μελέτη της επίδρασης του ηλιακού φωτός, του αέρα και των αερίων που εκλύονται από μήλο στην ωρίμανση καρπών μπανάνας.
  4. Κατασκευή και μελέτη «Βαρυτικού οχήματος».

Η ποιότητα των εργασιών και η εξαιρετική παρουσία των μαθητών και μαθητριών απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν!

Log in with your credentials

Forgot your details?