Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου CGS στο ΙΘ΄ Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet Unesco

Για άλλη μία χρονιά το Γενικό Λύκειο του CGS συμμετείχε στο Συμπόσιο των Συνεργαζομένων Σχολείων UNESCO.

Ιστορικό

Η UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) είναι ένας διεθνής-διακυβερνητικός οργανισμός που εντάσσεται στο ευρύτερο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.

Ένας από τους βασικούς στόχους της UNESCO είναι η προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και ειρήνης μέσα από το χώρο της Εκπαίδευσης. Σε μια προσπάθεια αυτές οι ιδέες να γίνουν πράξη, η UNESCO το Νοέμβριο του 1953 δημιούργησε ένα διεθνές δίκτυο σχολείων, το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων [Associated Schools Project Network (ASP’ net)]. Στο ASP’ net συμμετέχουν περίπου 7000 σχολεία από 171 χώρες. Τα Συνεργαζόμενα Σχολεία στοχεύουν, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων, στην ενδυνάμωση των ανθρωπιστικών, ηθικών, πολιτιστικών και διεθνών διαστάσεων της εκπαίδευσης. Δεσμεύονται να αναλάβουν την πραγματοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων τα οποία σχετίζονται με την ειρήνη, τον αμοιβαίο σεβασμό, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, τη μη-βία, τη διαπολιτισμική μάθηση, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά. και τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της διαδικασίας της μάθησης.

  • Το 2000 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Α΄ Μαθητικό Συμπόσιο των Συνεργαζόμενων Σχολείων UNESCO.
  • Το 2014 το ΙΔ΄ Συμπόσιο των Συνεργαζομένων Σχολείων UNESCO διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα στην Παλλήνη Αττικής.
  • Το 2019 το ΙΘ΄ Συμπόσιο διοργανώθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή «Jean d’ Arc» στον Πειραιά

Το θέμα του φετινού Συμποσίου ήταν : «Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώντας τους στόχους οραματιζόμαστε το μέλλον»

Στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής “ JEANNE D’ ARC” στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019, οι 10 στο σύνολο μαθητές και μαθήτριες του CGS έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις επιτροπές που συμμετείχαν.

Ενεργοί ομιλητές με επιχειρήματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες ψηφίστηκαν στην ολομέλεια του Συμποσίου.

Με την προετοιμασία και την καθοδήγηση των Υπεύθυνων Καθηγητών κ. Δημήτρη Διώτη, Φιλόλογου και κ. Τάσου Μπάλτα, Υποδιευθυντή του Λυκείου, ανταπεξήλθαν άψογα στις απαιτήσεις του Συμποσίου.

Η διαδικασία για όλους αξέχαστη, η εμπειρία μοναδική, το κέρδος τεράστιο από ένα Συμπόσιο Unesco. Είμαστε περήφανοι ως Εκπαιδευτικός Οργανισμός για τα παιδιά μας, για το έργο τους, για τις δεξιότητές τους.

Η ομάδα Unesco CGS συνεχίζει το έργο της, έτοιμη και για το επόμενο Συμπόσιο Unesco.

Log in with your credentials

Forgot your details?