Τένις

Η αντισφαίριση (τένις) έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, στο παιχνίδι «σφαιριστική» του 5ου αιώνα π.Χ, το οποίο παιζόταν με μια μεγάλη ελαφριά μπάλα και τα χτυπήματα γίνονταν με τη γροθιά ή τον ώμο. Κατά το Μεσαίωνα η αντισφαίριση καλλιεργήθηκε στις αυλές των ευγενών. Στη σύγχρονη μορφή του, το άθλημα εμφανίστηκε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1870. Έγινε δημοφιλές μέσα στη βρετανική αυτοκρατορία και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) ιδρύθηκε το 1913 και περιλαμβάνει 200 χώρες μέλη. Η αντισφαίριση ήταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 ως το 1924. Επανήλθε στους Αγώνες το 1984 στο Λος Άντζελες ως άθλημα επίδειξης, ενώ το 1988 επανεντάχθηκε κανονικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Yπεύθυνη της δραστηριότητας του τένις είναι η Χριστίνα Ζαχαριάδου, κάτοχος διπλώματος προπονητικής USPTR κατηγορία – PROFESSIONAL. Έχοντας στο αθλητικό της βιογραφικό συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και της Αθήνας, μεσογειακά χρυσά μετάλλια και υψηλές θέσεις στην ITF – παγκόσμια κατάταξη από την ηλικία των 14 ετών, η κ. Ζαχαριάδου μέσα από την προσωπική της ομάδα έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, τενίστες και τενίστριες που έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους. Σημαντική είναι επίσης και η παρουσία των αθλητών της σε διεθνές επίπεδο με σημαντικά αποτελέσματα.

Μαθητές του CGS συμμετέχουν ήδη στο Elite Athlete Programme ένα πρωτοπόρο, ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουν το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα με πρωινές και απογευματινές προπονήσεις τένις σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart τηλ. 210 6030411-18

Log in with your credentials

Forgot your details?