Το GIN στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο όμιλος Global Issues Network (GIN) επισκέφθηκε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων, μία από τις σημαντικότερες δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ). Το ΚΥΑΔΑ αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη. Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση παρέχοντας τους βοήθεια σε ζητήματα σίτισης, στέγασης και κοινωνικής επανένταξης.

Κατά την επίσκεψη του στον Κόμβο, το GIN προσέφερε είδη ένδυσης και υπόδησης για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για το έργο του ΚΥΑΔΑ από την πρόεδρο του, κυρία Κατσούλη. Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μία απάντηση στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντικτύπο της βιομηχανίας της μόδας, ένα πρόβλημα το οποίο οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο GIN.

Χάρη στην κινητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας συγκεντρώθηκε μία εντυπωσιακά μεγάλη ποσότητα ρούχων και παπουτσιών τα οποία θα καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες συμπολιτών μας. Αυτή η δράση απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι με απλές πράξεις αλληλεγγύης μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας.

Log in with your credentials

Forgot your details?