Οι μαθητές αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες

Μαθητές του CGS κατά την περίοδο του καλοκαιριού συμμετείχαν στη δράση Parents to Students, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης σταδιοδρομίας, “Career: Building up my future”. Γονείς του σχολείου μας με τον ρόλο του επαγγελματία έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές του Γενικού Λυκείου και ΙΒ Diploma Programme να γνωρίσουν τον κόσμο της αγοράς εργασίας, υποστηρίζοντας τους μαθητές στις μελλοντικές τους επιλογές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους επαγγελματίες γονείς και τους γονείς των μαθητών που συνέβαλαν στον προσδιορισμό των κατάλληλων επιλογών για τους μαθητές μας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Στελίνα Χαροκόπου, μαθήτρια Β’ Λυκείου
Νοσοκομείο Ιασώ
Επιβλέπων Ιατρος: Δημήτρης Δαρδαμάνης

 

Χριστίνα Αρβανίτη, μαθήτρια Β’ Λυκείου
Νοσοκομείο Ιασώ
Επιβλέπων Ιατρος: Δημήτρης Δαρδαμάνης

 

Κατερίνα Χατζηλάκου, μαθήτρια Β’ Λυκείου
Νοσοκομείο Ιασώ
Επιβλέπων Ιατρος: Δημήτρης Δαρδαμάνης

 

Μαίρη Αντωνοπούλου, μαθήτρια Β’ Λυκείου
Νοσοκομείο Ιασώ
Επιβλέπων Ιατρος: Δημήτρης Δαρδαμάνης

 

Αιμιλία Χατζή, μαθήτρια Β’ Λυκείου
Εταιρεία Softex
Υπεύθυνος: Κατερίνα Ντεληδήμου

Γνώρισα πολλούς επιστήμονες από όλους τους τομείς της ιατρικής. Μάζεψα εμπειρίες και κατάλαβα πως πραγματικά είναι να δουλεύει κάποιος σε ένα νοσοκομείο και να είναι ιατρός. Κυρίως όμως συνειδητοποίησα πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να αγαπάς το ιατρικό επάγγελμα και να σώζεις ζωές.

Μου άρεσε το γεγονός ότι μπόρεσα να βρεθώ πιο κοντά στον κόσμο της ιατρικής και συνειδητοποίησα ότι έχω τις δεξιότητες να ασκήσω το επάγγελμα της Ιατρικής.

Στελίνα Χαροκόπου (ΛΑ1)

Μέσα από αυτή την εμπειρία κατάλαβα πως είναι να είναι κανείς μέλος του ιατρικού προσωπικού ενός ιδιωτικού νοσοκομείου. Πέρασα από διαφορετικά τμήματα του νοσοκομείου όπως το ακτινολογικό, το μαιευτικό, το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, το ενδοσκοπικό, το κέντρο μαστού, τη ΜΕΘ, την ΜΕΝΝ, τα επείγοντα, το παιδιατρικό και το χειρουργείο. Σίγουρα αυτή η εμπειρία με βοήθησε να αποφασίσω με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον.

Μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε μια ιδέα από τα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου. Επίσης όλοι ήταν ευγενικοί και υπομονετικοί μαζί μας κάτι που έκανε την εμπειρία μας ακόμα καλύτερη.

Μαίρη Αντωνοπούλου (ΛΑ5)

Μου άρεσε παρά πολύ η συνεργασία και η καθοδήγηση που είχαμε με τον ιατρό κ. Δημήτριο Δαρδαμάνη. Ξεναγηθήκαμε σχεδόν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και ολόκληρο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμη και κατά τη διάρκεια των χειρουργείων, μας βοήθησαν να κατασταλάξουμε σε αυτό που μας ταιριάζει.

Αυτό που μου έμεινε από την πρακτική μου πλάι σε όλους τους άψογους επαγγελματίες είναι πως έμαθα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που δεν είναι στην ηλικία μου και  πως απέκτησα βασικές γνώσεις για τον κώδικα επαγγελματικής συμπεριφοράς στο μέλλον.

Από αυτή την εμπειρία μου κατάφερα να δω τι ακριβώς θέλω να ακολουθήσω σαν επάγγελμα και να λάβω την τελική μου απόφαση!

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Δαρδαμάνη και το σχολείο μου που μου έδωσαν αυτή τη μοναδική ευκαιρία!

Χριστίνα Αρβανίτη (ΛΑ1)

Μέσα από αυτή την πρακτική άσκηση μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πάρα πολλούς τομείς και ειδικότητες του επαγγέλματος που θέλω να επιλέξω. Μου άρεσε που γνώρισα πολλές ειδικότητες και έτσι με αυτό τον τρόπο είτε απέρριψα είτε ήρθα πιο κοντά σε κάποιες επιλογές.

Αποκόμισα νέες γνώσεις και πολλές εικόνες. Έχω αποφασίσει πως θέλω να ασχοληθώ με την ιατρική και μέσα από αυτή την εμπειρία γνώρισα πολλές ειδικότητες που δεν τις ήξερα, οι οποίες μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Κατερίνα Χατζηλάκου (ΛΑ5)

Από τη συγκεκριμένη πρακτική άσκηση μου άρεσε ότι είδα από κοντά πώς λειτουργεί μια εταιρεία, μια επιχείρηση. Όλοι ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να μου εξηγήσουν.  

Απέκτησα γνώσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα, στρατηγική για την πορεία μου και γνώρισα επιτυχημένους επαγγελματίες.  

Αιμιλία Χατζή (ΛΑ5) 

Log in with your credentials

Forgot your details?