Το CGS, υπογραμμίζοντας την αθλητική παιδεία ως κεντρικό εκπαιδευτικό άξονα, προσφέρει τη δυνατότητα σε γονείς, συνεργάτες καθώς και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να επεκτείνουν την αθλητική τους προετοιμασία μέσα από τον Αθλητικό Σύλλογο του σχολείου, CGS Sports Club.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα και αθλητικά προ- γράμματα, να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών – παιδαγωγών και να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS.

Το CGS Sports Club έχει ως αποστολή:

  • την αγωγή και την εκγύμναση του σώματος και του νου των αθλητών όλων των ηλικιών και κάθε επιπέδου
  • τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων όλων των αθλητών
  • τη συμμετοχή των αθλητών σε αθλητικούς αγώνες
  • την οργάνωση αθλητικών αγώνων, σεμιναρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων
  • την προώθηση και διάδοση της αθλητικής ιδέας και της ευγενούς άμιλλας

Το CGS Sports Club έχει πάνω από 500 ενεργούς, εγγεγραμμένους αθλητές με κορυφαίες διακρίσεις στην Ελλάδα και διεθνώς στα αθλήματα της Ξιφασκίας, Καλαθοσφαίρισης, Κολύμβησης, Ποδοσφαίρου και Τριάθλου.

Τα τμήματα του Αθλητικού Συλλόγου – CGS Sports Club είναι τα ακόλουθα:

Ποδόσφαιρο

Juventus Academy Athens

(ηλικίες 5 έως 16 ετών)

Η Juventus Academy Athens (JAA) φιλοδοξεί να είναι η καλύτερη σχολή Ποδοσφαίρου στον κόσμο!

Η μέθοδός εκμάθησής της βασίζεται σε ένα μοναδικό μοντέλο αθλητικής εκπαίδευσης όπου οι μαθητές μαθαίνουν ποδόσφαιρο αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες, ταλέντα, αρχές και ήθος.

Το μοντέλο της JAA βασίζεται:

  • στην ύπαρξη επιστημονικά ορισμένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισμού προστασίας των μαθητών κατά ηλικία.
  • στην  επιλογή, εκπαίδευση   και   πιστοποίηση των προπονητών από το Κέντρο  Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy).
  • στη συστηματική παρουσία στην Ελλάδα του τεχνικού team της Juventus Academy του Τορίνο, με σκοπό την εποπτεία και αξιολόγηση των προπονήσεων και της προόδου των μαθητών.
  • σε μικρά τμήματα και σε διδασκαλία που στοχεύει στη φυσική και στην προσωπική ανάπτυξη κάθε μαθητή.

Οι συμμετέχοντες στην Juventus Academy Athens έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα τμήματα εκμάθησης, συμμετέχοντας παράλληλα, ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία, στο επίσημο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Ανατολικής Αττικής, ΕΠΣΑΝΑ)

Τα τμήματα της ομάδας, πραγματοποιούν προπονήσεις καθημερινά και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές  ηλικίας από 5 έως 16 ετών.

Οι προπονήσεις διεξάγονται από πιστοποιημένους προπονητές (Κέντρο Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy) με την επίβλεψη του τεχνικού team της Juventus Academy του Τορίνο.

Το CGS Sports Club έχει αποκλειστική συνεργασία με την Juventus Academy από το 2009.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγγραφές: juventusacademy@cgs.edu.gr

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”

Καλαθοσφαίριση

CGS Basketball Team

(Ηλικίες από 10 ετών)

Η παιδαγωγική αξία της καλαθοσφαίρισης είναι αναμφισβήτητη εφόσον προάγει τη φυσική κατάσταση των αθλητών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καλλιέργεια της κοινωνικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της αυτοπεποίθησής, συνδυάζοντας την άθληση με το παιχνίδι.

Οι συμμετέχοντες στο  CGS Basketball Team  έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα τμήματα εκμάθησης, συμμετέχοντας παράλληλα, ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία, στο επίσημο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (τμήματα κατηγορίας Κορασίδων και Γυναικών)

Τα τμήματα της ομάδας, τα οποία αγωνίζονται  στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ, πραγματοποιούν προπονήσεις καθημερινά και μπορούν να συμμετέχουν αθλήτριες ηλικίας από 10 ετών.

Υπεύθυνη της προπονητικής ομάδας είναι η κυρία Γιασεμή Σαμαντούρα, καταξιωμένη προπονήτρια με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ξιφασκία

CGS Fencing Team

(Ηλικίες 6 – 17 ετών)

Η ξιφασκία προσφέρει ολοκληρωμένη σωματική εκγύμναση ενώ παράλληλα καλλιεργεί πνευματικές ικανότητες όπως η χωρική σκέψη, ο νευρομυϊκός συντονισμός, η ισορροπία και η αίσθηση του ρυθμού. Επίσης αποτελεί ένα από τα πλέον ασφαλή αγωνίσματα παρόλο που συχνά απαιτεί στενή επαφή μεταξύ των αντιπάλων. Αυτό οφείλεται κυρίως στο αυστηρό πλαίσιο κανόνων ασφάλειας, στην ειδική κατασκευή των αθλητικών υλικών αλλά και στον σεβασμό στους  κανόνες ευγένειας και σεβασμού στον αντίπαλο που διέπουν το άθλημα.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα τμήματα εκμάθησης, συμμετέχοντας παράλληλα, ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία, στο επίσημο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Τα τελευταία χρόνια το τμήμα Ξιφασκίας του CGS έχει διακριθεί αγωνιστικά σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο διοργανώνοντας παράλληλα τα τελευταία δύο χρόνια έναν από τους σημαντικότερους Ευρωπαϊκούς αγώνες μικρών παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Τα τμήματα της ομάδας, πραγματοποιούν προπονήσεις καθημερινά και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες  ηλικίας 6-17 ετών.

Υπεύθυνος της προπονητικής ομάδας είναι ο κύριος Νίκος Ψύχας, καταξιωμένος προπονητής με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κολύμβηση

CGS Swimming Academy & Baby Swim

Τα τμήματα κολύμβησης του CGS Sports Club καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες ξεκινώντας από το πρώτο στάδιο της βρεφικής ηλικίας μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία της αγωνιστικής ενασχόλησης μέσα από προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα.

Baby Swim

Μωρά και γονείς μπορούν να απολαύσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία του Baby & Mini Swimming, στις εγκαταστάσεις τoυ CGS.

Σε μία πισίνα ενεργού οξυγόνου, βρέφη από 3 μηνών έως 3 ετών (baby swimming) και παιδιά από  4 έως 5 ετών (mini swimming) μπορούν να απολαύσουν την πρώτη εμπειρία της επαφής με το νερό και να μάθουν να κολυμπούν σωστά. Υπεύθυνη της προπονητικής ομάδας είναι η κυρία Θεοδώρα Φιλλιπή.

 

CGS Swimming Academy

Το μάθημα της Κολύμβησης έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, τη μείωση του λίπους, την αύξηση του εύρους κίνησης και της ελαστικότητας των άκρων, ενώ παράλληλα τονώνει την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Στα τμήματα εκμάθησης CGS Swimming Academy διδάσκονται και τα τέσσερα βασικά είδη Κολύμβησης: Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα.

Υπεύθυνος της προπονητικής ομάδας είναι ο κύριος Σαρπ Άλλεν, καταξιωμένος προπονητής με πολλές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο.

Το Προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα του σχολείου αποτελεί το τελικό στάδιο για τους κολυμβητές που συμμετέχουν, οι οποίοι προετοιμάζονται με  καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις επίσημες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας είναι ο κύριος Γιάννης Μηλιδάκης, καταξιωμένος προπονητής με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Tρίαθλο

CGS Triathlon Club

(Ηλικίες από 10 ετών)

Το Τρίαθλο αποτελεί σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων και αποτελεί ιδανική αερόβια άθληση εφόσον δεν καταπονεί μονόπλευρα τον οργανισμό, αλλά ενεργοποιεί τις περισσότερες μυϊκές ομάδες του σώματος.

Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν τα αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να λάβουν μέρος σε τμήματα εκμάθησης από  τα πρώτα τους τριαθλητικά βήματα μέχρι και τα αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Στο Club μπορούν να συμμετέχουν αθλητές  ηλικίας από 10 ετών και άνω.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: sportsclub@cgs.edu.gr, 210 6030411

Log in with your credentials

Forgot your details?