Ωδείο

Η μουσική είναι για όλους. Είναι μια παγκόσμια τέχνη, η επικοινωνία που δεν χρειάζεται μετάφραση από γλώσσα σε γλώσσα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες η λέξη Μουσική είναι κοινή και είναι ελληνική: music, musique, musik, musica – το ίδιο και ο ρυθμός (rythm), η μελωδία (melody), η αρμονία (harmony)! Το Ωδείο μας σας προσκαλεί όλους στον κόσμο και τη χαρά της μουσικής.

Το Ωδείο Κωστέα-Γείτονα προσφέρει μουσικές σπουδές με ποιότητα και μεγάλο φάσμα επιλογών και παρέχει αναγνωρισμένη από το κράτος πιστοποίηση καθώς και τίτλους σπουδών.

Στο Ωδείο λειτουργούν όλες οι τάξεις οργάνων του κλασικού τμήματος, του τμήματος μοντέρνας μουσικής και των θεωρητικών, υποχρεωτικών και ανώτερων καθώς και τμήμα προετοιμασίας για τα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικολογίας.

Η προεισαγωγή στη μουσική, η μουσικοκινητική όπως συνήθως αναφέρεται, είναι μάθημα με εξαιρετική σημασία και απευθύνεται στα παιδιά προσχολικής (και πρώιμης σχολικής) ηλικίας.

Τα μαθήματα των οργάνων και του τραγουδιού είναι ατομικά.

Τα μαθήματα Θεωρητικών και Σολφέζ, τα Μουσικά σύνολα και η Μουσικοκινητική Αγωγή είναι ομαδικά.

Στο Ωδείο επιδιώκουμε να υπηρετούμε αδιαλείπτως την αρχή της ποιότητας των σπουδών, της δημιουργικής ανάπτυξης και της συμμετοχής στη μουσική εμπειρία. Μια σειρά συναυλιών, μαθητικών και επαγγελματικών προφέρονται για την εξοικείωση με τα είδη της μουσικής και το ρεπερτόριο.

Τα μαθήματα του Ωδείου μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές από την ηλικία του Νηπιαγωγείου ως και ενήλικοι.

Στη διάρκεια της χρονιάς γίνονται συναυλίες μαθητών εντός και εκτός ωδειακού χώρου, εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Σχολείο, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια με διδάσκοντες διαπρεπείς μουσικούς από το χώρο της κλασικής και της μοντέρνας μουσικής.

Log in with your credentials

Forgot your details?