Το Σχολείο

To CGS (Costeas-Geitonas School) ιδρύθηκε το 1973 στο Μαρούσι (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) και σήμερα είναι ένας από τους µεγαλύτερους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισµούς που λειτουργούν στην Ελλάδα.

CGS – Mission Statement

Στο CGS δίνουμε σε όλους τους μαθητές μας τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ατομικές τους κλίσεις και δεξιότητες, συνδέοντας την εμπειρία της τάξης με την πραγματικότητα της ζωής.

Οι μαθητές μας, μέσα σε ένα κλίμα συνεχούς έρευνας, συνεργασίας και συναισθηματικής στήριξης, κατακτούν ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αποκτούν θετικές στάσεις ζωής και μαθαίνουν να συνεισφέρουν δημιουργικά στην παγκόσμια κοινότητα.

Ακαδημαϊκό Προφίλ

Το σχολείο μας στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με στοιχεία όπως:

* Ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης

* Ενθάρρυνση της συλλογικής προσπάθειας, ομαδικότητας και συνεργασίας

* Τεχνικές δια βίου μάθησης σε δασκάλους και μαθητές/τριες

* Σεβασμό στην εθνική κληρονομιά και παράδοση

* Αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση

* Ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής δικαιοσύνης

* Εφοδιάζει τους μαθητές/τριες με γνώσεις και αρχές ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες καθώς και ισορροπημένοι, ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Το CGS συνεργάζεται με τον Οργανισμό του International Baccalaureate και προσφέρει και τα τρία προγράμματα διεθνούς εκπαίδευσης για παιδιά από 3 έως 18 ετών International Baccalaureate Continuum.

Οι μαθητές των προγραμμάτων ΙΒ, μαθαίνουν ερευνώντας, αποκτούν δεξιότητες, ανακαλύπτουν κλίσεις και προετοιμάζονται να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες. Oι εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων ΙΒ επιμορφώνονται και αξιολογούνται σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ΙΒ ενώ οι γονείς των προγραμμάτων ΙΒ, εμπλέκονται ενεργά στη μάθηση των παιδιών τους και αποδέχονται αξίες και αρχές που το διέπουν.

Το CGS ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των ΙΒ World Schools. Τα σχολεία αυτά μοιράζονται τις αρχές και τα προγράμματα του ΙΒ αναπτύσσουν συνεργασίες, επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών και κοινές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Σήμερα ο IBΟ συνεργάζεται με περισσότερα από 3.700 IB World Schools σε 146 χώρες όπου προσφέρει τα τρία του προγράμματά του σε περισσότερους από 1.150.000 μαθητές.

 

Αξίες

* Ολιστική Εκπαίδευση (ακαδημαϊκή, κοινωνική, συναισθηματική) υψηλών προδιαγραφών

* Έμφαση στη σύνδεση των μαθητών με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία μέσα από την εφαρμογή των πλέον εξελιγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων

* Δυναμική σύνδεση με την σύγχρονη κοινωνία και την εξέλιξή της: Προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για το «τώρα» με τα μάτια στο «αύριο».

Attachments

Log in with your credentials

Forgot your details?