Διατροφή

Παρέχεται στους μαθητές/τριές μας πρόγραμμα πλήρους σίτισης στο εστιατόριο του σχολείου.

Με οδηγό τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών και υπό την καθοδήγηση της ειδικού διατροφολόγου του σχολείου Έλενα Παραβάντη-Hargitt, προετοιμάζονται και παρασκευάζονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Εστιατορίου, ισορροπημένα και νόστιμα γεύματα, από φρέσκα, αυστηρά επιλεγμένα υλικά (δεν χρησιμοποιούνται ξηροί καρποί). Τα λαχανικά εποχής είναι βιολογικά. Το εβδομαδιαίο μενού καταρτίζεται, υπολογίζοντας τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών, αλλά φροντίζοντας σταδιακά και αβίαστα τα παιδιά να δοκιμάζουν και να «αγαπούν» όλες τις γεύσεις.Υπάρχει δυνατότητα χορτοφαγικού μενού για όσους γονείς το επιθυμούν.

Τα Κυλικεία που λειτουργούν σε κάθε επίπεδο προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων. Διατίθενται είδη που επιτρέπονται από το νόμο για τα σχολικά κυλικεία.

Τα κεράσματα στα γενέθλια ή τις ονομαστικές εορτές των παιδιών επιτρέπονται, με την παρότρυνση το περιεχόμενό τους να είναι ελαφρύ και υγιεινό. Προτιμήστε πιατέλες φρούτων ή ελαφριά σάντουιτς αντί των σοκολατοειδών ή πολύ γλυκών σνακ. Στο Δημοτικό και σε όλες τις επόμενες βαθμίδες δεν επιτρέπονται οι τούρτες που απαιτούν διαδικασία σερβιρίσματος. Δεν επιτρέπονται κεράσματα που περιέχουν ξηρούς καρπούς για την προστασία των παιδιών με αλλεργίες.

H συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Σίτισης του CGS είναι προαιρετική και η εγγραφή σε αυτό πραγματοποιείται με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Ετήσια εγγραφή τις ημέρες επιλογής σας μέσω του OpenApply https://cgs.openapply.com/students/627290/
  2.   Μηνιαία εγγραφή τις ημέρες επιλογής σας συμπληρώνοντας τη φόρμα σίτισης https://cgs.gr/forma-sitisis/Το κόστος για κάθε ημέρα επιλογής είναι 6,00€ και το συνολικό ποσό θα χρεώνεται στην οικονομική καρτέλα του μαθητή με την αιτιολογία ” Σίτιση”.

H ηλεκτρονική δήλωση θα αποστέλλεται μαζί με το menu και θα πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη κάθε μήνα. Mετά την καταληκτική ημερομηνία το σύστημα δε θα δέχεται νέες δηλώσεις καθώς επίσης δε θα γίνονται δεκτές δηλώσεις μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Ρωτήστε τη Διατροφολόγο

Στη γωνιά αυτή η διατροφολόγος του σχολείου Έλενα Παραβάντη-Hargitt θα δέχεται τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη διατροφή των παιδιών σας. Μπορείτε να στείλετε την ερώτηση σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cgs.edu.gr υπόψη Τμήματος Διατροφής.

Τα Κυλικεία που λειτουργούν σε κάθε επίπεδο προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων. Διατίθενται είδη που επιτρέπονται από το νόμο για τα σχολικά κυλικεία.

Πάντα σκεφτόμαστε το διπλανό μας

Tο φαγητό που δεν καταναλώνεται στο εστιατόριο και στα κυλικεία του σχολείου μας προσφέρεται στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και συγκεκριμένα στον Μη κερδοσκοπικό οργανισμό  “Μπορούμε”.

Log in with your credentials

Forgot your details?