Φιλοζωική Ομάδα CGS

Οι φιλοζωικές οργανώσεις αποτελούνται από ομάδες ανθρώπων-εθελοντών,οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τον χρόνο τους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, με σκοπό την ευζωΐα τους αλλά και την μείωση του υπερπληθυσμού (παραπάνω από 4.000.000 αδέσποτα στην Ελλάδα).

Από την άλλη, μία ομάδα εθελοντών δεν μπορεί, και δεν οφείλει να σώσει όλα τα αδέσποτα της χώρας μας!  Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η κινητοποίηση περισσότερων ανθρώπων.

✓     Η προώθηση υιοθεσιών

✓     Η συνεργασία με Φιλοζωικά σωματεία και Οργανώσεις

✓     Η υποστήριξη προγραμμάτων μαζικών στειρώσεων

✓     Pay it forward Project

Θα κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε σχολεία της χώρας με στόχο τη  συνεργασία για έναν κοινό σκοπό.

✓   Ενημερωτικό πρόγραμμα
 
Το Ενημερωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση ολόκληρης της σχολικής μας κοινότητας αλλά και άλλων σχολικών μονάδων σχετικά με το Φιλοζωικό έργο αλλά και την Φιλοζωία ως τρόπο ζωής. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν 2 βασικούς ενημερωτικούς κύκλους με σκοπό αφενός να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα των αδέσποτων και της κακοποίησης και αφετέρου να προτείνουν λύσεις.  Το όραμα μας είναι οι ενήλικες του μέλλοντος να δημιουργήσουν έναν κόσμο περισσότερο φιλικό προς τα ζώα.
 

✓     Οργάνωση ποικίλλων δράσεων με σκοπό τη σίτιση, την στείρωση και την περίθαλψη αλλά και να βοηθήσουμε όσο πιο πολλά αδέσποτα ζώα μπορούμε να βρουν ένα ασφαλές σπίτι και μια οικογένεια.

✓     Να το ταΐζω με σωστή τροφή εγκεκριμένη από κτηνιάτρους και να του βάζω κάθε μέρα καθαρό νερό.

✓     Να του παρέχω ένα ασφαλές περιβάλλον.

✓     Να το πηγαίνω στον κτηνίατρο, ο οποίος θα παρακολουθεί τη σωματική και στοματική του υγεία και αν αρρωστήσει, να φροντίσω για την ιατρική του περίθαλψη.

✓     Να φροντίσω να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια προκειμένου να είναι προστατευμένο από ασθένειες και να φροντίσω για την αποπαρασίτωσή του.

✓     Να το στειρώσω!!!

✓     Να παίζω μαζί του, να φροντίζω για τη σωματική του άσκηση και να φροντίζω να μη νιώθει μοναξιά.

✓     Να θυμάμαι πως είμαι εγώ υπεύθυνος για εκείνο, π.χ Να μαζεύω τα περιττώματα του όταν το βγάζω βόλτα.

✓     Να είμαι σε επιφυλακή ώστε να το προστατεύσω από κινδύνους που απειλούν τη ζωή και την υγεία του (π.χ. φόλες)

✓     Να θυμάμαι ότι είναι μέλος της οικογένειας μου και δεν μπορώ να το εγκαταλείψω.

✓     Να το αγαπάω πολύ!

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

“Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.”

 

Η κακοποίηση έχει δύο μορφές

Α. Η ενεργητική κακοποίηση Η ενεργητική μορφή κακοποίησης προϋποθέτει βασανισμό των ζώων, δηλαδή όταν ένα άτομο προσπαθεί να προκαλέσει κάποια βλάβη σε ένα ζώο, όπως να το πληγώνει ή να το χτυπάει.

Β. Η παθητική κακοποίηση Η παθητική μορφή κακοποίησης περιλαμβάνει την έλλειψη φροντίδας ή την αμέλεια προς τα κατοικίδια ζώα.

 

Μπορείς και εσύ να σώσεις την ζωή ενός ζώου.

Δεν χρειάζεται να κάνεις μήνυση. Η καταγγελία σου αρκεί! 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και για να σας ενημερώσουμε για τις ανάγκες μας. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε να νέα μας στη σελίδα μας στο Instagram: https://instagram.com/cgs_saveourstrays

 • Εάν είστε διατεθειμένοι και έχετε χρόνο στην διάθεση σας για την φροντίδα αδέσποτων, μπορείτε να προσφέρετε την βοήθεια σας, δρώντας ως εθελοντές.
 • Μπορείτε να δωρίσετε κάποιο χρηματικό ποσό σε φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθειά τους.
 • Μπορείτε να προσφέρετε υλικά και αγαθά πρώτης ανάγκης (τσάντες μεταφοράς, τροφές, φάρμακα κτλ.) για την φροντίδα τους. Επικοινωνήστε με τη Φιλοζωική που επιθυμείτε να στηρίξετε και ρωτήστε για τις ανάγκες τους.
 • Εάν έχετε αδέσποτα στη γειτονιά σας μπορείτε να αναλάβετε τη σίτιση αλλά κυρίως τη στείρωση τους. Επικοινωνήστε με το Δήμο σας που είναι υπεύθυνος και υποχρεωμένος να στειρώσει τα αδέσποτα της περιοχής του.
 • Μπορείτε να φιλοξενήσετε κάποιο ζώο μέχρι να βρει το παντοτινό του σπίτι καθώς τα ζώα στα καταφύγια ζουν σε κλουβιά.
 • Εάν ενδιαφέρεστε να εντάξετε στην οικογένεια σας κάποιο ζωάκι προτιμήστε ένα από τα εκατομμύρια που ζουν στο δρόμο ή σε καταφύγιο. Η αγάπη που θα σας δώσει είναι ανεκτίμητη και δωρεάν.

Διάσωση κατσικούλας στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 8/10 το πρωί κατά την άφιξη μαθητών κι εκπαιδευτικών στο σχολείο, εντοπίστηκε έξω από την περίφραξη του σχολείου μας μία τραυματισμένη και πολύ φοβισμένη κατσίκα.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό ενεργοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση του ζώου. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειας εύρεσης του πιθανού ιδιοκτήτη, η φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνη την κ. Φαίη Ηλιοπούλου, επικοινώνησε με φιλοζωικές οργανώσεις κι έκανε έκκληση για βοήθεια. Άμεσα ανταποκρίθηκε η “A promise to animals” η οποία και ανέλαβε πλήρως την μεταφορά και περίθαλψη του ζώου. Ειδικό φορτηγό παρέλαβε την κατσίκα και την μετέφερε με ασφάλεια στον κτηνίατρο κ. Χρήστο Κτενά ο οποίος και την περιέθαλψε. Για τις επόμενες 2 εβδομάδες το ζώο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση καθώς είχε σοβαρό τραύμα στο λαιμό όμως διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον ήταν έτοιμη να πάρει εξιτήριο.

Read more»

Στην προσπάθεια μας να της βρούμε το καταλληλότερο παντοτινό της σπίτι, επικοινωνήσαμε με το A little shelter και την κ. Κατρίνα Τσάνταλη η οποία με μεγάλη προθυμία δέχθηκε να την υιοθετήσει και να την εντάξει στην παρέα ζώων, κατσικιών και προβάτων, που έχουν επίσης διασωθεί.

Η κατσικούλα μας θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της ασφαλής και χαρούμενη κι εμείς θα χαιρόμαστε από μακριά και θα θυμόμαστε πως, αυτή  η ζωή  σώθηκε χάρη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν την προσπέρασαν και δεν γύρισαν την πλάτη τους και αυτή η σκέψη θα μας συντροφεύει και θα μας καθοδηγεί!

«

Συνεργασία με την Φιλοζωική εταιρεία SGS

Σε μία από τις πρώτες συναντήσεις της νεοσύστατης Φιλοζωικής μας ομάδας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την κ.Βιβή Χαραλαμπίδη υπεύθυνη επικοινωνίας την Φιλοζωικής εταιρείας SGS. Η κ. Χαραλαμπίδη μίλησε με τους μαθητές και τους ενημέρωσε για το φιλοζωικό έργο της SGS και για τις δράσεις τους όπως η “Saved by a greek stray”

https://saveagreekstray.org/el/about/activities/programma-ekpaideyshs-stis-gynaikeies-fylakes-elaiwna/

Ακόμη, απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων και την κακοποίηση των ζώων και εστίασαν στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρέμβουν και να βοηθήσουν.

Ενημερωτικό πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του ενημερωτικού μας προγράμματος σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και στο IB1.
Τα μέλη της Φιλοζωικής μας Ομάδας, ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην χώρα, τη Φιλοζωική συνείδηση, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα και την κακοποίηση των ζώων και πρότειναν τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον, προβληματίστηκαν, μοιράστηκαν εμπειρίες, ζήτησαν καθοδήγηση, έθεσαν ερωτήσεις αλλά και ηθικά διλήμματα. Η ενημέρωση θα προγραμματιστεί και για την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Στειρώσεις

Προτεραιότητα στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων όλων των Φιλοζωικών οργανώσεων και δική μας αποτελεί η στείρωση. Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, το Φιλοζωικό Σωματείο Γέρακα και την SGS το έτος 2020-21 στειρώθηκαν 10 γάτες και συνεχίζουμε…

Η Florence στειρωμένη, υγιής και ασφαλής.

Συνέντευξη από τον κ. Μπάτσα, (Κτηνίατρος/Πρόεδρος Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος)

Στις 9 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Φιλοζωικής Ομάδας CGS πήραν συνέντευξη από τον κ. Μπάτσα ο οποίος είναι κτηνίατρος και ο πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος. Τον ρώτησαν για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τις καλές και κακές αναμνήσεις, για το έργο της ΕΔΚΕ και ζήτησαν συμβουλές.

Η συνέντευξη αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς podcast που θα πραγματοποιείται από τη φιλοζωική μας ομάδα με διαφορετικούς καλεσμένους από το χώρο της Φιλοζωίας.

Εβδομάδα Φιλοζωίας

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Φιλοζωικής ομάδας CGS, οργανώθηκε στο σχολείο μας η Φιλοζωική εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν δράσεις που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τους εθελοντές της Φιλοζωικής οργάνωσης “Save a Greek Stray” http://saveagreekstray.org, οι οποίοι παρουσίασαν σε όλα τα τμήματα και τις βαθμίδες του CGS το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα που αφορά στην ενημέρωση σχετικά με τη φιλοζωία, τα καταφύγια, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ζώα και στην καθοδήγηση για την ιδανική συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς. Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου/IB παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, έκαναν ερωτήσεις και μοιράστηκαν ιστορίες με τους μικρούς μας φίλους.

Παράλληλα με το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της Φιλοζωικής εβδομάδας, συγκεντρώνονταν από ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα ζωοτροφές με σκοπό να δοθούν σε καταφύγια. Η ποσότητα που συγκεντρώθηκε ήταν πάνω από 250kg σκυλοτροφής και γατοτροφής.

Παράδοση ζωοτροφών/Επίσκεψη στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Παλλήνης-Γέρακα

Την Τετάρτη 23/03, μέλη της Φιλοζωικής ομάδας CGS επισκέφθηκαν το καταφύγιο της Φιλοζωικής Γέρακα/Παλλήνης με σκοπό της παράδοση 130kg σκυλοτροφής. Οι μαθητές παρέδωσαν τις τροφές στους υπεύθυνους του καταφυγίου, έπαιξαν με τα σκυλιά, τους κέρασαν λιχουδιές και υποσχέθηκαν να επιστρέψουν για βόλτες και περισσότερο παιχνίδι.

Τα υπόλοιπα 30kg σκυλοτροφής παραδόθηκαν στον κ. Κωνσταντίνο Αρλετή, καθηγητή Μαθηματικών Γυμνασίου, ο οποίος μετέφερε τις τροφές στο χωριό Δημοκόρη Πωγωνίου στα Ιωάννινα. Στο χωριό αυτό, το οποίο δεν έχει πλέον κατοίκους, ζουν 8 σκυλιά μόνα τους και τη φροντίδα τους έχουν αναλάβει κάτοικοι των Ιωαννίνων.

Η γατοτροφή μοιράστηκε σε φιλόζωους που με πολύ κόπο και προσωπικό κόστος φροντίζουν γατούλες σε γειτονιές.

MYP in Action

Την Κυριακή 22/05 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το MYP in Action κατά τη διάρκεια του οποίου, σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεντρώνονταν χρήματα για τη στήριξη του έργου της Φιλοζωικής μας ομάδας. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από όλες τις δράσεις και τις δωρεές είναι 950€.
Είναι πολύ σημαντική για εμάς η στήριξη αυτή προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο μας!
Με τα χρήματα αυτά θα γίνουν οι εξής ενέργειες:

 1. Περίπου 12 στειρώσεις αδέσποτων γατιών.
 2.  Αποπαρασίτωση εσωτερική και εξωτερική σε αδέσποτες γάτες.
 3. Αγορά φαρμάκων για γατούλες που παίρνουν αγωγή.
 4. Αγορά τροφής.
 5. Αγορά κλουβιών μεταφοράς.
thumbnail_Stelios

Ο Στέλιος είναι ο ορισμός του χαδιάρη γάτου για σπίτι. Όταν εμφανίστηκε γκρίνιαζε διαρκώς και νομίζαμε πως κάπου πονάει, εκείνος όμως επιζητούσε χάδια και αγάπη. Είναι περίπου 2 ετών, στειρωμένος και θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

thumbnail_Juve

Η Juve βρέθηκε κοντά στην αποθήκη της Juventus μαζί με τα μωρά της φοβισμένη και πεινασμένη. Τώρα που τα μικρά της υιοθετήθηκαν, η Juve είναι έτοιμη για το παντοτινό της σπίτι. Είναι περίπου 2 ετών, στειρωμένη, ήρεμη και ανθρωποκεντρική με εξαιρετικό χαρακτήρα. Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

img_kalli

Η Κάλλι είναι η πιο καλή και ήρεμη γατούλα που έχουμε συναντήσει!
Πρώτα θα φροντίσει να χορτάσει χάδια και μετά φαγητό.
Είναι στειρωμένη και θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Εάν ενδιαφέρεστε για την Κάλλι επικοινωνήστε μαζί μας!

img_ernxrhimrj2m39rup2

*Υιοθετήθηκε

Η Μπαγκίρα βρέθηκε πολύ πεινασμένη και φοβισμένη μαζί με το μικρό της.
Τώρα, το μικρό μεγάλωσε, η Μπαγκίρα στειρώθηκε και αφού ανακάλυψε τη φροντίδα και τα χάδια επιζητά την ανθρώπινη συντροφιά και τη μόνιμη οικογένεια της.
Είναι 1 έτους κι αν επιθυμείτε να την υιοθετήσετε επικοινωνήστε μαζί μας.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

img_ernxrhimrj2mddd39rup2

*Υιοθετήθηκε

Ο Θανασάκης είναι θαραλλέος, ευαίσθητος αλλά και λίγο φοβιτσιάρης, όπως κάθε νέο αγόρι.
Είναι 5 μηνών, και περιμένει να βρει μια οικογένεια.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.
Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Gisele είναι άλλη μια γατούλα που προέκυψε από εγκατάλειψη, κι όσο την κοιτάμε δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πως κάποιος την αντιμετώπισε σαν σακούλα απορριμμάτων. Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε τα πάντα για να της αποδείξουμε πως της αξίζει μια πολύ καλύτερη ζωή κι ένας πολύ καλύτερος άνθρωπος να την αγαπά.
Είναι περίπου 1 έτους, εξαιρετικός χαρακτήρας, αποπαρασιτωμένη και στειρωμένη. Θα δοθεί εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου- Λυκείου- IB με αγάπη για τα ζώα και άμεσο ενδιαφέρον για την φροντίδα και περίθαλψη τους.

Β’ Γυμνασίου

Ιωσήφ Αβαγιανός
Στέλιος Τρίγκας

Γ´ Γυμνασίου

Ανδριάνα Κοσμά
Ελεάννα Καρδάμη
Ιωάννα Ζάφτη
Ειρήνη Βογιατζόγλου

Α´ Λυκείου

Sissy Zhang
Εμμανουέλε Κολομπανί

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φαίη Ηλιοπούλου (καθηγήτρια Μουσικής Γυμνασίου-Λυκείου-IB)

 

Φίλοι της Ομάδας / Εθελοντές:

Αλίκη Χούτα – Γραμματειακή Υποστήριξη

Νικολέττα Μάμαλη – Καθηγήτρια Αγγλικών Γυμνασίου- Λυκείου

Κωνσταντίνος Αρλετής – Καθηγητής Μαθηματικών Γυμνασίου-Λυκείου

Ηλίας Χατζηχρήστος – Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Λυκείου- DP

Φιλοζωική-EL

Log in with your credentials

Forgot your details?