Φιλοζωική Ομάδα CGS

Οι φιλοζωικές οργανώσεις αποτελούνται από ομάδες ανθρώπων-εθελοντών,οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τον χρόνο τους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, με σκοπό την ευζωΐα τους αλλά και την μείωση του υπερπληθυσμού (παραπάνω από 4.000.000 αδέσποτα στην Ελλάδα).

Από την άλλη, μία ομάδα εθελοντών δεν μπορεί, και δεν οφείλει να σώσει όλα τα αδέσποτα της χώρας μας!  Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η κινητοποίηση περισσότερων ανθρώπων.

✓     Φροντίζουμε και στειρώνουμε τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του CGS

✓     Προωθούμε ένα πρόγραμμα Υιοθεσιών μέσω της δράσης μας

✓     Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Παλλήνης και Φιλοζωικά σωματεία και Οργανώσεις

✓     Υλοποίηση  Προγράμματος Στειρώσεων

Ο στόχος μέσω του προγράμματος στειρώσεων είναι να στηρίξουμε το έργο μαζικών στειρώσεων με σκοπό τον έλεγχο του υπερπληθυσμού αλλά και την ευζωία των γατιών και σκυλιών που βρίσκονται στο δρόμο. Σε αυτή τη δράση θα απευθυνθεί πρόσκληση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς από το CGS και από άλλα σχολεία, με στόχο κάθε χρόνο να στειρώνεται ένας σημαντικός αριθμός ζώων του Δήμου Παλλήνης.

✓     Pay it forward Project

Ανοιχτή πρόσκληση εκ μέρους της Φιλοζωικής Ομάδας CGS σε σχολεία της χώρας με στόχο τη  συνεργασία για έναν κοινό σκοπό. Οι μαθητές/μέλη θα αναλάβουν την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση των μαθητών και εκπαιδευτικών των εκπαιδευτικών οργανισμών.

✓     Οργάνωση ποικίλλων δράσεων με σκοπό τη σίτιση, την στείρωση και την περίθαλψη αλλά και να βοηθήσουμε όσο πιο πολλά αδέσποτα ζώα μπορούμε να βρουν ένα ασφαλές σπίτι και μια οικογένεια.

✓     Τροφή – Καθαρό νερό – Στέγη.

✓     Να του παρέχω ένα ασφαλές περιβάλλον.

✓     Ιατρική παρακολούθηση – Περίθαλψη – Εμβολιασμός – Αποπαρασίτωση

✓     Στείρωση

✓     Ψυχική και σωματική υγεία – να φροντίζω να μη νιώθει μοναξιά.

✓     Υπευθυνότητα

✓     Προστασία

✓     Δεν μπορώ να το εγκαταλείψω!

✓     Αγάπη!

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

“Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.”

 

Η κακοποίηση έχει δύο μορφές

Α. Η ενεργητική κακοποίηση Η ενεργητική μορφή κακοποίησης προϋποθέτει βασανισμό των ζώων, δηλαδή όταν ένα άτομο προσπαθεί να προκαλέσει κάποια βλάβη σε ένα ζώο, όπως να το πληγώνει ή να το χτυπάει.

Β. Η παθητική κακοποίηση Η παθητική μορφή κακοποίησης περιλαμβάνει την έλλειψη φροντίδας ή την αμέλεια προς τα κατοικίδια ζώα.

  • Εάν είστε διατεθειμένοι και έχετε χρόνο στην διάθεση σας για την φροντίδα αδέσποτων, μπορείτε να προσφέρετε την βοήθεια σας, δρώντας ως εθελοντές.
  • Μπορείτε να δωρίσετε κάποιο χρηματικό ποσό σε φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθειά τους.
  • Μπορείτε να προσφέρετε υλικά και αγαθά πρώτης ανάγκης (τσάντες μεταφοράς, τροφές, φάρμακα κτλ.) για την φροντίδα τους. Επικοινωνήστε με τη Φιλοζωική που επιθυμείτε να στηρίξετε και ρωτήστε για τις ανάγκες τους.
  • Εάν είστε κτηνίατρος και ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε αδέσποτα ζωάκια μπορείτε να στηρίξετε το έργο των φιλοζωικών, προσφέροντας τους υπηρεσίες δωρεάν.
  • Μπορείτε να φιλοξενήσετε κάποιο ζώο μέχρι να βρει το παντοτινό του σπίτι καθώς τα ζώα στα καταφύγια ζουν σε κλουβιά.
  • Εάν ενδιαφέρεστε να εντάξετε στην οικογένεια σας κάποιο ζωάκι προτιμήστε ένα από τα εκατομμύρια που ζουν στο δρόμο ή σε καταφύγιο. Η αγάπη που θα σας δώσει είναι ανεκτίμητη και δωρεάν.
img_ernxrhimrj2m39rup2

*Υιοθετήθηκε

Η Μπαγκίρα βρέθηκε πολύ πεινασμένη και φοβισμένη μαζί με το μικρό της.
Τώρα, το μικρό μεγάλωσε, η Μπαγκίρα στειρώθηκε και αφού ανακάλυψε τη φροντίδα και τα χάδια επιζητά την ανθρώπινη συντροφιά και τη μόνιμη οικογένεια της.
Είναι 1 έτους κι αν επιθυμείτε να την υιοθετήσετε επικοινωνήστε μαζί μας.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

img_ernxrhimrj2mddd39rup2

Ο Θανασάκης είναι θαραλλέος, ευαίσθητος αλλά και λίγο φοβιτσιάρης, όπως κάθε νέο αγόρι.
Είναι 5 μηνών, και περιμένει να βρει μια οικογένεια.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.
Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου- Λυκείου- IB με αγάπη για τα ζώα και άμεσο ενδιαφέρον για την φροντίδα και περίθαλψη τους.

Α’ Γυμνασίου

Άγης Καπαρελιώτης

Αριάδνη Τόγια

Ιωσήφ Αβαγιανός

Στέλιος Τρίγκας

Β’ Γυμνασίου

Ανδριάνα Κοσμά

Ελεάννα Καρδάμη

Ηλίας Κόλλιας

Ιωάννα Ζάφτη

Γ΄ Γυμνασίου

Άννα Δεσποτοπούλου

Δημήτρης Ρόκκας

Εμμανουέλε Κολομπανί

IB1

Ελευθερία Κολοκυθά

Μαριλίζα Γάγκα

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φαίη Ηλιοπούλου (καθηγήτρια Μουσικής Γυμνασίου-Λυκείου-IB)

 

Φίλοι της Ομάδας / Εθελοντές:

Αλίκη Χούτα

Νικολέττα Μάμαλη

Log in with your credentials

Forgot your details?