Φιλοζωική Ομάδα CGS

Οι φιλοζωικές οργανώσεις αποτελούνται από ομάδες ανθρώπων-εθελοντών,οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τον χρόνο τους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, με σκοπό την ευζωΐα τους αλλά και την μείωση του υπερπληθυσμού (παραπάνω από 4.000.000 αδέσποτα στην Ελλάδα).

Από την άλλη, μία ομάδα εθελοντών δεν μπορεί, και δεν οφείλει να σώσει όλα τα αδέσποτα της χώρας μας!  Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η κινητοποίηση περισσότερων ανθρώπων.

✓     Η φροντίδα και η στείρωση των αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του CGS

✓     Η προώθηση υιοθεσιών

✓     Η συνεργασία με Φιλοζωικά σωματεία και Οργανώσεις

✓     Η υποστήριξη προγραμμάτων μαζικών στειρώσεων

✓     Pay it forward Project

Θα κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε σχολεία της χώρας με στόχο τη  συνεργασία για έναν κοινό σκοπό. Οι μαθητές/μέλη θα αναλάβουν την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση των μαθητών και εκπαιδευτικών των εκπαιδευτικών οργανισμών.

✓   Ενημερωτικό πρόγραμμα
 
Το Ενημερωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση ολόκληρης της σχολικής μας κοινότητας αλλά και άλλων σχολικών μονάδων σχετικά με το Φιλοζωικό έργο αλλά και την Φιλοζωία ως τρόπο ζωής. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν 2 βασικούς ενημερωτικούς κύκλους με σκοπό αφενός να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα των αδέσποτων και της κακοποίησης και αφετέρου να προτείνουν λύσεις.  Το όραμα μας είναι οι ενήλικες του μέλλοντος να δημιουργήσουν έναν κόσμο περισσότερο φιλικό προς τα ζώα.
 

✓     Οργάνωση ποικίλλων δράσεων με σκοπό τη σίτιση, την στείρωση και την περίθαλψη αλλά και να βοηθήσουμε όσο πιο πολλά αδέσποτα ζώα μπορούμε να βρουν ένα ασφαλές σπίτι και μια οικογένεια.

✓     Να το ταΐζω με σωστή τροφή εγκεκριμένη από κτηνιάτρους και να του βάζω κάθε μέρα καθαρό νερό.

✓     Να του παρέχω ένα ασφαλές περιβάλλον.

✓     Να το πηγαίνω στον κτηνίατρο, ο οποίος θα παρακολουθεί τη σωματική και στοματική του υγεία και αν αρρωστήσει, να φροντίσω για την ιατρική του περίθαλψη.

✓     Να φροντίσω να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια προκειμένου να είναι προστατευμένο από ασθένειες και να φροντίσω για την αποπαρασίτωσή του.

✓     Να το στειρώσω!!!

✓     Να παίζω μαζί του, να φροντίζω για τη σωματική του άσκηση και να φροντίζω να μη νιώθει μοναξιά.

✓     Να θυμάμαι πως είμαι εγώ υπεύθυνος για εκείνο, π.χ Να μαζεύω τα περιττώματα του όταν το βγάζω βόλτα.

✓     Να είμαι σε επιφυλακή ώστε να το προστατεύσω από κινδύνους που απειλούν τη ζωή και την υγεία του (π.χ. φόλες)

✓     Να θυμάμαι ότι είναι μέλος της οικογένειας μου και δεν μπορώ να το εγκαταλείψω.

✓     Να το αγαπάω πολύ!

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

“Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.”

 

Η κακοποίηση έχει δύο μορφές

Α. Η ενεργητική κακοποίηση Η ενεργητική μορφή κακοποίησης προϋποθέτει βασανισμό των ζώων, δηλαδή όταν ένα άτομο προσπαθεί να προκαλέσει κάποια βλάβη σε ένα ζώο, όπως να το πληγώνει ή να το χτυπάει.

Β. Η παθητική κακοποίηση Η παθητική μορφή κακοποίησης περιλαμβάνει την έλλειψη φροντίδας ή την αμέλεια προς τα κατοικίδια ζώα.

 

Μπορείς και εσύ να σώσεις την ζωή ενός ζώου.

Δεν χρειάζεται να κάνεις μήνυση. Η καταγγελία σου αρκεί! 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και για να σας ενημερώσουμε για τις ανάγκες μας. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε να νέα μας στη σελίδα μας στο Instagram: https://instagram.com/cgs_saveourstrays

  • Εάν είστε διατεθειμένοι και έχετε χρόνο στην διάθεση σας για την φροντίδα αδέσποτων, μπορείτε να προσφέρετε την βοήθεια σας, δρώντας ως εθελοντές.
  • Μπορείτε να δωρίσετε κάποιο χρηματικό ποσό σε φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθειά τους.
  • Μπορείτε να προσφέρετε υλικά και αγαθά πρώτης ανάγκης (τσάντες μεταφοράς, τροφές, φάρμακα κτλ.) για την φροντίδα τους. Επικοινωνήστε με τη Φιλοζωική που επιθυμείτε να στηρίξετε και ρωτήστε για τις ανάγκες τους.
  • Εάν είστε κτηνίατρος και ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε αδέσποτα ζωάκια μπορείτε να στηρίξετε το έργο των φιλοζωικών, προσφέροντας τους υπηρεσίες δωρεάν.
  • Μπορείτε να φιλοξενήσετε κάποιο ζώο μέχρι να βρει το παντοτινό του σπίτι καθώς τα ζώα στα καταφύγια ζουν σε κλουβιά.
  • Εάν ενδιαφέρεστε να εντάξετε στην οικογένεια σας κάποιο ζωάκι προτιμήστε ένα από τα εκατομμύρια που ζουν στο δρόμο ή σε καταφύγιο. Η αγάπη που θα σας δώσει είναι ανεκτίμητη και δωρεάν.

Διάσωση κατσικούλας στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 8/10 το πρωί κατά την άφιξη μαθητών κι εκπαιδευτικών στο σχολείο, εντοπίστηκε έξω από την περίφραξη του σχολείου μας μία τραυματισμένη και πολύ φοβισμένη κατσίκα.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό ενεργοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση του ζώου. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειας εύρεσης του πιθανού ιδιοκτήτη, η φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνη την κ. Φαίη Ηλιοπούλου, επικοινώνησε με φιλοζωικές οργανώσεις κι έκανε έκκληση για βοήθεια. Άμεσα ανταποκρίθηκε η “A promise to animals” η οποία και ανέλαβε πλήρως την μεταφορά και περίθαλψη του ζώου. Ειδικό φορτηγό παρέλαβε την κατσίκα και την μετέφερε με ασφάλεια στον κτηνίατρο κ. Χρήστο Κτενά ο οποίος και την περιέθαλψε. Για τις επόμενες 2 εβδομάδες το ζώο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση καθώς είχε σοβαρό τραύμα στο λαιμό όμως διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον ήταν έτοιμη να πάρει εξιτήριο.

Read more»

Στην προσπάθεια μας να της βρούμε το καταλληλότερο παντοτινό της σπίτι, επικοινωνήσαμε με το A little shelter και την κ. Κατρίνα Τσάνταλη η οποία με μεγάλη προθυμία δέχθηκε να την υιοθετήσει και να την εντάξει στην παρέα ζώων, κατσικιών και προβάτων, που έχουν επίσης διασωθεί.

Η κατσικούλα μας θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της ασφαλής και χαρούμενη κι εμείς θα χαιρόμαστε από μακριά και θα θυμόμαστε πως, αυτή  η ζωή  σώθηκε χάρη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν την προσπέρασαν και δεν γύρισαν την πλάτη τους και αυτή η σκέψη θα μας συντροφεύει και θα μας καθοδηγεί!

«

Συνεργασία με την Φιλοζωική εταιρεία SGS

Σε μία από τις πρώτες συναντήσεις της νεοσύστατης Φιλοζωικής μας ομάδας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την κ.Βιβή Χαραλαμπίδη υπεύθυνη επικοινωνίας την Φιλοζωικής εταιρείας SGS. Η κ. Χαραλαμπίδη μίλησε με τους μαθητές και τους ενημέρωσε για το φιλοζωικό έργο της SGS και για τις δράσεις τους όπως η “Saved by a greek stray”

https://saveagreekstray.org/el/about/activities/programma-ekpaideyshs-stis-gynaikeies-fylakes-elaiwna/

Ακόμη, απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων και την κακοποίηση των ζώων και εστίασαν στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρέμβουν και να βοηθήσουν.

Ενημερωτικό πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του ενημερωτικού μας προγράμματος σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και στο IB1.
Τα μέλη της Φιλοζωικής μας Ομάδας, ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην χώρα, τη Φιλοζωική συνείδηση, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα και την κακοποίηση των ζώων και πρότειναν τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον, προβληματίστηκαν, μοιράστηκαν εμπειρίες, ζήτησαν καθοδήγηση, έθεσαν ερωτήσεις αλλά και ηθικά διλήμματα. Η ενημέρωση θα προγραμματιστεί και για την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Στειρώσεις

Προτεραιότητα στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων όλων των Φιλοζωικών οργανώσεων και δική μας αποτελεί η στείρωση. Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, το Φιλοζωικό Σωματείο Γέρακα και την SGS το έτος 2020-21 στειρώθηκαν 10 γάτες και συνεχίζουμε…

Η Florence στειρωμένη, υγιής και ασφαλής.

thumbnail_Stelios

Ο Στέλιος είναι ο ορισμός του χαδιάρη γάτου για σπίτι. Όταν εμφανίστηκε γκρίνιαζε διαρκώς και νομίζαμε πως κάπου πονάει, εκείνος όμως επιζητούσε χάδια και αγάπη. Είναι περίπου 2 ετών, στειρωμένος και θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

thumbnail_Juve

Η Juve βρέθηκε κοντά στην αποθήκη της Juventus μαζί με τα μωρά της φοβισμένη και πεινασμένη. Τώρα που τα μικρά της υιοθετήθηκαν, η Juve είναι έτοιμη για το παντοτινό της σπίτι. Είναι περίπου 2 ετών, στειρωμένη, ήρεμη και ανθρωποκεντρική με εξαιρετικό χαρακτήρα. Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

thumbnail_Ornella

H Ornella είναι μία πανέμορφη σκυλίτσα η οποία εμφανίστηκε στο σχολείο μας πολύ ταλαιπωρημένη και πεινασμένη. Ήταν τόσο φοβισμένη που χρειάστηκε προσπάθεια για να μας αφήσει να την πλησιάσουμε. Από τότε κάθε πρωί είχαμε ραντεβού για να φάει και να φύγει. Στο διάστημα αυτό όμως άρχισε να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, να απολαμβάνει χάδια και να κουνάει την ουρά της όταν μας βλέπει αντί να την κρύβει. Είναι περίπου ενός έτους και θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και με την προϋπόθεση να στειρωθεί και να τσιπαριστεί.

img_kalli

Η Κάλλι είναι η πιο καλή και ήρεμη γατούλα που έχουμε συναντήσει!
Πρώτα θα φροντίσει να χορτάσει χάδια και μετά φαγητό.
Είναι στειρωμένη και θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Εάν ενδιαφέρεστε για την Κάλλι επικοινωνήστε μαζί μας!

img_ernxrhimrj2m39rup2

*Υιοθετήθηκε

Η Μπαγκίρα βρέθηκε πολύ πεινασμένη και φοβισμένη μαζί με το μικρό της.
Τώρα, το μικρό μεγάλωσε, η Μπαγκίρα στειρώθηκε και αφού ανακάλυψε τη φροντίδα και τα χάδια επιζητά την ανθρώπινη συντροφιά και τη μόνιμη οικογένεια της.
Είναι 1 έτους κι αν επιθυμείτε να την υιοθετήσετε επικοινωνήστε μαζί μας.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

img_ernxrhimrj2mddd39rup2

*Υιοθετήθηκε

Ο Θανασάκης είναι θαραλλέος, ευαίσθητος αλλά και λίγο φοβιτσιάρης, όπως κάθε νέο αγόρι.
Είναι 5 μηνών, και περιμένει να βρει μια οικογένεια.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.
Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου- Λυκείου- IB με αγάπη για τα ζώα και άμεσο ενδιαφέρον για την φροντίδα και περίθαλψη τους.

Β’ Γυμνασίου

Ιωσήφ Αβαγιανός
Στέλιος Τρίγκας

Γ´ Γυμνασίου

Ανδριάνα Κοσμά
Ελεάννα Καρδάμη
Ιωάννα Ζάφτη
Ειρήνη Βογιατζόγλου

Α´ Λυκείου

Sissy Zhang
Δημήτρης Ρόκκας
Εμμανουέλε Κολομπανί

IB2

Ελευθερία Κολοκυθά
Μαριλίζα Γάγκα

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φαίη Ηλιοπούλου (καθηγήτρια Μουσικής Γυμνασίου-Λυκείου-IB)

 

Φίλοι της Ομάδας / Εθελοντές:

Αλίκη Χούτα – Γραμματειακή Υποστήριξη

Νικολέττα Μάμαλη – Καθηγήτρια Αγγλικών Γυμνασίου- Λυκείου

Log in with your credentials

Forgot your details?