CGS Σήμερα

CGS Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο εφαρμογής του International Baccalaureate (IB), το CGS είναι το πρώτο και ένα από τα μόνα σχολεία στην Ελλάδα που προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες:

 • CGS Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο / IB PYP

Το πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου IB/PYP προσφέρει σε κάθε μαθητή το καλύτερο ξεκίνημα στο σχολείο και την ευκαιρία να επιτύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Τα παιδιά θα παίξουν και θα αλληλοεπιδράσουν σε ένα περιβάλλον μάθησης, το οποίο τους προσφέρει ερεθίσματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

 1. STEM

Το STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) είναι μια νέα εκπαιδευτική πολιτική που πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ και αποτελεί πλέον παγκόσμια τάση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το CGS πρωτοπόρησε για μία ακόμη φορά με την ίδρυση της πρώτης Ακαδημίας STEM σε ελληνικό σχολείο, που έχει ως στόχο:
• την προώθηση της διερευνητικής μάθησης και της φιλοσοφίας «learn by doing» στην εκπαιδευτική διαδικασία
• την οριζόντια χρήση τεχνολογίας (tablet, εξειδικευμένα λογισμικά, προσομοιώσεις φυσικών επιστημών, 3D printer, κ.ά.)
• τη σύνδεση των μαθημάτων STEM με την καθημερινή ζωή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου
• την ενδυνάμωση και διασύνδεση των μαθημάτων STEM

Η έμφαση στην πειραματική διαδικασία στα μαθήματα φυσικών επιστημών και σε δραστηριότητες όπως το Coding, η Rομποτική, το Design και το 3D printing, αποτελούν πρακτικές που ήδη υπάρχουν ή εισάγονται σταδιακά στην καθημερινότητα του σχολείου, σε όλες τις βαθμίδες, από το Νηπιαγωγείο έως την Γ’ Λυκείου και το ΙΒ DP.

 1. SMART – Aπογευματινή ζώνη

Το CGS προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα δραστηριοτήτων ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν «εξωσχολικά» ταλέντα που μετέπειτα μπορούν να εξελίξουν ακόμη και επαγγελματικά, αλλά και να αποκτήσουν χόμπι, ενδιαφέροντα και τελικά να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Το CGS διαθέτει πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις, σταθερές συνεργασίες με κορυφαίους αθλητές και αθλητικούς οργανισμούς (Nikos Boudouris Basketball Academy, Juventus Soccer School), Computer lab, Stem lab,  Ωδείο, εργαστήριο για εικαστικά και ενθαρρύνει τους μαθητές να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις και εντός και εκτός του πλαισίου των βασικών τους σπουδών.

 • Διεθνής Συνεργασία με την JUVENTUS SOCCER SCHOOLS

Τον Οκτώβριο του 2009 το Juventus Soccer Schools εγκαινίασε την πρώτη του αποκλειστική διεθνή συνεργασία µε το CGS, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

To Juventus Athens Academy είναι ένα µοναδικό, διεθνώς αναγνωρισµένο µοντέλο εκπαίδευσης, αποτέλεσµα µελέτης των διάφορων πλευρών της φυσικής και προσωπικής ανάπτυξης του κάθε παιδιού. Το μοντέλο βασίζεται κυρίαρχα στην επιλογή και εκπαίδευση προπονητών και προσωπικού, µέσα από τη λειτουργία και τις πιστοποιήσεις που παρέχει το Κέντρο Σπουδών Juventus Soccer Schools (Τurin University, Juventus Academy) και στην ύπαρξη επιστηµονικά ορισµένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισµού προστασίας που ακολουθεί ηλικιακά το παιδί.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-16 ετών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Οι προπονήσεις και η πρόοδος των παιδιών εποπτεύεται και αξιολογείται από το team της Juventus Soccer Schools Ιταλίας. Η Juventus Soccer Schools µετά από 1 χρόνο δυναµικής παρουσίας στα Εκπαιδευτήριά µας και την πολύ πετυχηµένη διεξαγωγή των Gollissimo και του Juventus Summer Camp διευρύνει τις δράσεις της µε τη λειτουργία της Juventus Athens Academy.

Αυτή τη στιγµή το πρόγραµµα συνεργάζεται µε έξι ακαδηµίες έχοντας συνολικά πάνω από 500 εγγεγραµµένα µέλη. Παράλληλα µε την ετήσια λειτουργία του προγράµµατος στο πλαίσιο της ακαδηµίας, πραγµατοποιούνται παράπλευρα προγράµµατα όπως το «Juventus Camp» το «Juventus Personal Training» και το «Gollissimo» όπου αριθµούν πάνω από 400 συµµετέχοντες.

 1. Βιβλιοθήκη

Στον πυρήνα των εγκαταστάσεων του σχολείου μας, βρίσκεται η βιβλιοθήκη μας με περισσότερα από 25.360 τεκμήρια και ειδικά σχεδιασμένο Όμιλο Ανάγνωσης («Club Βιβλιοφάγων») στο πλαίσιο της φιλοσοφίας μας για την ενίσχυση της βιβλιοφιλικής κουλτούρας των μαθητών μας, αλλά και της μελέτη έρευνας πηγών που είναι δύσκολο να βρεθούν ή δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Η βιβλιοθήκη μας, πέρα από φυσικός χώρος, αποτελεί και ένα σημαντικότατο σταθμό σχεδόν κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας μεγάλου ή μικρού βεληνεκούς και εννοιολογικά συμβολίζει τον σεβασμό στην γνώση και την διαρκή ανανέωσή της.

 1. Ωδείο

Το Ωδείο του CGS προσφέρει μουσικές σπουδές με ποιότητα και μεγάλο φάσμα επιλογών παρέχοντας αναγνωρισμένη από το κράτος πιστοποίηση καθώς και τίτλους σπουδών.

Το CGS σε συνεργασία με την διακεκριμένη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου Έφη Αγραφιώτη, έχουν στελεχώσει το Ωδείο με εξαιρετικούς μουσικούς. Ενδεικτικά : Αλέξης Θεοφυλάκτου (εξάρχων Λυρικής Σκηνής), Τζίνα Μαρκουλή (σοπράνο) , Σόνια Μιλένκοβιτς, Σίμος Κοκαβέσης, Αμαλία Ραυτοπούλου. Οι γονείς εδώ θα βρουν για τα παιδιά τους επίπεδο μουσικών σπουδών ευθέως ανταγωνιστικό προς τα μεγάλα Ωδεία των Αθηνών.

 1. Summer Camps

Με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς  το CGS σχεδίασε προγράμματα που συνδυάζουν ψυχαγωγία / άθληση / γνώση. Ποδόσφαιρο, Basketball, Windsurf, Tennis, Θέατρο, είναι κάποια από τα θέματα των καλοκαιρινών Day Camps πάντα συνδυασμένα με μαθήματα αγγλικών.

 1.  CGS MUN

Το Model United Nations (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) και διοργανώνει ετήσια μαθητικά συνέδρια που γίνονται σε πολλά κράτη με τη συμμετοχή μαθητών από ξένες χώρες με κορυφαίο αυτό της Χάγης (T.H.I.M.U.N.). Σκοπός του M.U.N. είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στα παγκόσμια προβλήματα, η βελτίωση των ρητορικών τους ικανοτήτων με την δημόσια έκφραση και την τεκμηριωμένη υποστήριξη των ιδεών τους, καθώς επίσης η απόκτηση γνώσεων μέσα από την έρευνα και τη μελέτη διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων. Το CGS συμμετέχει από το 1996 μέχρι σήμερα στις διοργανώσεις Μ.U.N., ενώ από το 2005 διοργανώνουν Το CGS -M.U.N. Τέσσερα μόνο σχολεία στην Αθήνα διοργανώνουν συνέδρια M.U.N. Το πιστοποιητικό συμμετοχής των μαθητών στα συνέδρια MUN είναι σημαντικότατο εφόδιο για τις αιτήσεις σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 1. Σύλλογος Αποφοίτων – CGS Alumni

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του CGS έχει στόχο την ηθική, επαγγελματική και πνευματική ενίσχυση των μελών του, καθώς και την καλλιέργεια των κοινωνικών τους σχέσεων. Είναι μία κοινότητα ανθρώπων από διάφορους χώρους, επικεντρωμένη στην ενίσχυση, κατά γνώση και συνείδηση, των αυριανών πολιτών αλλά και ηγετικών στελεχών της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Κόσμου στην πρόκληση του νέου αιώνα. Ο Σύλλογος Αποφοίτων αριθμεί πάνω από 3.500 μέλη.

 1. CGS Research and Development Department

Το Research and Development Department δραστηριοποιείται με στόχο την ανάπτυξη ευρείας και συστηµατικής ερευνητικής δραστηριότητας.

Βασική αποστολή του είναι η έρευνα σε ζητήµατα που απασχολούν σήµερα την ελληνική αλλά και διεθνή εκπαίδευση σε όλες τις βαθµίδες της, από την προσχολική ως την τριτοβάθµια και την άτυπη εκπαίδευση, µε πρωταρχική επιδίωξη να συµβάλλει στην ποιοτική αναβάθµιση του εκπαιδευτικού έργου που προσφέρεται στην ελληνική κοινωνία αξιοποιώντας προς τούτο την ευρωπαϊκή εµπειρογνωµοσύνη. Κατά την  περίοδο 2012-2014 τα ερευνητικά προγράµµατα που εκπονήθηκαν αφορούσαν κυρίως τη σχολική εκπαίδευση: τη διαρκή και συστηµατική βελτίωση της ποιότητάς της και τους τρόπους µε τους οποίους αυτή µπορεί να συµβάλλει στη µεγιστοποίηση της προσφοράς της στην κοινωνία, στην αντιµετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων της σύγχρονης εποχής και στην ενίσχυση των προοπτικών που ανοίγονται.

 

Συγκριτικά Πλεονεκτήματα του CGS 

 1. Control Assessment

Στο CGS η αξιολόγηση αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο κομμάτι κάθε προγράμματος σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου πραγματοποιείται, μέσα από την σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αναγνωρισμένης φήμης διεθνείς φορείς. Η αξιολόγηση στο CGS ξεπερνά κατά πολύ την απλή, στερεοτυπική και τελικά μη αντιπροσωπευτική «βαθμολόγηση». Αντίθετα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και αναστοχασμός σε κάθε πτυχή της σχολικής ζωής όπως στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς-μαθητές-γονείς, της διαδικασίας μάθησης, των επιδόσεων, της προόδου, της συναισθηματικής ανάπτυξης, της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης των μαθητών/τριών μας και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Το CGS είναι µέλος, συνεργάζεται και αξιολογείται από ∆ιεθνείς και Εθνικούς Οργανισµούς και συµµετέχουν σε προγράµµατα επιµόρφωσης εκπαιδευτικών, συνεργασίας µεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων και υλοποίησης κοινών εκπαιδευτικών και επιµορφωτικών προγραµµάτων. International Baccalaureate (PYP/MYP/DP), Harvard Graduate School of Education (Προγράµµατα Επιµόρφωσης Στελεχών & Προσωπικού), ECIS-European Council of International Schools (Προγράµµατα Επιµόρφωσης Στελεχών & Προσωπικού) Comenius (Eυρωπαϊκό Πρόγραµµα Κατάρτισης Προσωπικού), Model United Nations (Εκπαιδευτικός µη κερδοσκοπικός, µη κυβερνητικός οργανισµός προσοµοίωσης του OHE), Educational Testing Service (ETS) Φορέας Πιστοποίησης για SAT, PSAT, AP, ΕCDL (Φορέας Πιστοποίησης Γνώσεων και ∆εξιοτήτων Πληροφορικής), EDEXCEL (Φορέας Πιστοποίησης Ακαδηµαϊκών & Επαγγελµατικών Προσόντων), University of Cambridge International Examinations (Φορέας παροχής διεθνών τίτλων και αξιολογήσεων παγκοσµίως), British Council, IFA – Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Goethe Institute Athens, Goethe Institute Thessaloniki, Juventus Soccer School/Juventus University (Ακαδηµία & Πανεπιστήµιο Ποδοσφαίρου σε αποκλειστική συνεργασία µε τη Juventus FC).

 1. Συμβουλευτική – Ψυχοπαιδαγωγική Υποστήριξη

Στο CGS θεωρούμε απαραίτητη την ψυχική στήριξη του μαθητή μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε όλες τις βαθμίδες και για αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει μέσα στο σχολείο ένα εξαιρετικά σύγχρονο τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, το σχολείο παρέχει, κατόπιν επίσημης συναίνεσης των γονέων, υπηρεσίες εξατομικευμένης στήριξης των μαθητών κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος (μαθησιακή αποκατάσταση, συμβουλευτική γονέων, παιγνιοθεραπεία κλπ.). Τα Τμήματα Συμβουλευτικής μας αφορούν μαθητές/τριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Σχολείου και στελεχώνονται από ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς του σχολείου και συνεργάζονται με φορείς, ινστιτούτα και ειδικούς επιστήμονες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον διεθνή χώρο.

 1. Σύγχρονος Οδηγός Φοίτησης

Στο CGS δημιουργούμε σε ετήσια βάση ένα σύγχρονο Οδηγό Φοίτησης, που αναφέρεται στη λειτουργία και τις αρχές του Σχολείου. Συγκεκριμένα και όχι περιοριστικά αναφέρεται στο Όραμα και την Αποστολή, στην Ακαδημαϊκή Διοίκηση, στα Ειδικά Προγράμματα, στην Καθημερινή Λειτουργία, στους Κανονισμούς και την εφαρμογή τους, στην Επικοινωνία οικογένειας/ Σχολείου / μαθητή / Εκπαιδευτικών, στην Υγεία και την Υγιεινή, στη Διατροφή και την Ασφάλεια. Ο Οδηγός ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια με τη συμμετοχή όλων των

 1. Κοινωνία – Περιβάλλον Προσφορά

Στο CGS, οι μαθητές αναλαμβάνουν σημαντικούς ρόλους, εμπλέκονται ενεργά στα τοπικά και παγκόσμια γεγονότα, μαθαίνουν να βλέπουν τον εαυτό τους ως μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και να αισθάνονται την ευθύνη τους προς τους άλλους και το περιβάλλον. Μέσα από δράσεις αλλά και τακτικές αναφορές στην βασική τους εκπαίδευση, (ομαδικά έργα κτλ) οι μαθητές μας ευαισθητοποιούνται ως πολίτες μέσα σε διάφορες ομάδες και κοινωνικά σύνολα.

 1. Ξένες Γλώσσες

Στο CGS δίνουμε μεγάλο βάρος στην εκμάθηση και εξάσκηση ξένων γλωσσών θεωρώντας ότι οι μαθητές θα πρέπει να συνηθίζουν σε περιβάλλον σχεδόν όπως αυτό που θα ζήσουν και θα εργαστούν. Πέραν των Αγγλικών, οι επιλογές των μαθητών είναι Γαλλικά ή Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα και Ιταλικά ή Κινέζικα (Mandarin) ως τρίτη. Ιδιαίτερα οι ανάγκες πλήρους και διεξοδικής εκμάθησης και οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης των Αγγλικών, πάντα σε συνεργασία με τους πλέον αξιόπιστους εκπαιδευτικούς, γίνονται μέσα στο σχολείο ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται εξωσχολική ενίσχυση.

 1. Εγκαταστάσεις – Αύλιοι Χώροι

Το CGS είναι χτισμένο σε χώρο 75.000 τμ στο λόφο της Παλλήνης, ενώ οι στεγασμένες εσωτερικές επιφάνειες ξεπερνούν τα 14.000 τμ. Διαθέτει δύο εσωτερικές πισίνες, πολυάριθμα γήπεδα, άνετους και ασφαλείς αύλειους χώρους (ξεχωριστούς ανά ηλικία),  πευκόφυτο λόφο,  αλλά και αυλή νηπιαγωγείου σχεδιασμένη με οικολογικά υλικά από την πολυβραβευμένη designer Πολυάννα Παρασκευά (Sand Castle / Costa Navarino). Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες προπόνησης και παιχνιδιού των μαθητών. Σημαντικότατος παράγων της καλής ανάπτυξης των μαθητών μας θεωρούμε ότι είναι η καθημερινή τους πολύωρη παραμονή σε καθαρό περιβάλλον, μέσα στη φύση.

Φωτογραφικό υλικό εγκαταστάσεων: https://cgs.gr/egkatastaseis/

Log in with your credentials

Forgot your details?