Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο / IB PYP

Το πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου IB PYP προσφέρει σε κάθε μαθητή το καλύτερο ξεκίνημα στο σχολείο και την ευκαιρία να επιτύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Τα παιδιά παίζουν και αλληλεπιδρούν σε ένα περιβάλλον μάθησης, το οποίο τους προσφέρει ερεθίσματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Η συνεργασία των δυο βασικών εκπαιδευτικών κάθε τμήματος, Νηπιαγωγού και δασκάλας αγγλικών, δίνει καθημερινά την ευκαιρία στα παιδιά να εκτεθούν στις δύο γλώσσες εξίσου, σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου σχολικού προγράμματος.

Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου περνούν καθημερινά χρόνο στους πολύ όμορφους εξωτερικούς χώρους που διαθέτει η βαθμίδα, οι οποίοι ενθαρρύνουν σημαντικά την αλληλεπίδραση των παιδιών σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Ευνοεί τη δράση και τη μάθηση εκτός τάξης και το παιχνίδι στη διαδραστική αυλή, η οποία είναι σχεδιασμένη με οικολογικά υλικά από τη βραβευμένη Πολυάννα Παρασκευά (Sand Castle / Costa Navarino).

Λειτουργία

Ωράριο: η προσέλευση των μαθητών στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο IB PYP πραγματοποιείται καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:30 π.μ.
Το ημερήσιο υποχρεωτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 14:55.

Aπογευματινη ζώνη SMART: Το SMART προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα προαιρετικών δραστηριοτήτων ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν χόμπι, να χτίσουν την προσωπικότητά τους γύρω από τον αθλητισμό, τη μουσική και την τέχνη. Είναι ευέλικτα προγράμματα προσωπικής καλλιέργειας και ανάπτυξης, τα οποία λειτουργούν σε μικρές ομάδες, ανάλογα με την ηλικία, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και ειδικευμένων εκπαιδευτικών και προπονητών.

Για όσους γονείς το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής φύλαξης από ειδικά επιλεγμένο και καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων, όπου τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, παίζουν και αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις στο πλαίσιο της ομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://cgs.gr/smart-apogeymatini-zoni/

Log in with your credentials

Forgot your details?