Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο / IB PYP

Το πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, Costeas-Geitonas Pre-School – A Bilingual Education προσφέρει σε κάθε μαθητή το καλύτερο ξεκίνημα στο σχολείο και την ευκαιρία να επιτύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

O Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο προσφέρει προγράμματα εκμάθησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Τα παιδιά θα παίξουν και θα εργαστούν σε ένα περιβάλλον όπου οι δύο γλώσσες χρησιμοποιούνται εξίσου και κατέχουν ισάξια κατανεμημένη θέση στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα.

Το Νηπιαγωγείο του CGS είναι το ξεκίνημα κάθε παιδιού στην εκπαιδευτική διαδρομή του στο ΙΒ. Το πρόγραμμα του PYP είναι σχεδιασμένο για μαθητές ηλικίας 3 έως 12, και εστιάζει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Προσεγγίζει τη γνώση μέσα από την έρευνα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας.

Τα μικρά παιδιά είναι εκ φύσεως περίεργα, έτσι η διερευνητική προσέγγιση αποτελεί την πιο ουσιαστική και κατάλληλη μορφή μάθησης. Ο παιδοκεντρικός και διαθεματικός τρόπος προσέγγισης επιτρέπει σε όλα τα παιδιά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους σε ένα υποστηρικτικό, ενδιαφέρον και κατάλληλα διαμορφωμένο για την ηλικία τους περιβάλλον.

Οι μικροί μαθητές έχουν καθημερινή πρόσβαση στη βρεφική – παιδική πισίνα ενεργού οξυγόνου, τον πευκόφυτο λόφο, τα βιολογικά παρτέρια, τη μικρή φάρμα και την διαδραστική αυλή σχεδιασμένη με οικολογικά υλικά από την βραβευμένη Πολυάννα Παρασκευά (Sand Castle / Costa Navarino).

Λειτουργία

Ωράριο: Η προσέλευση στο Νηπιαγωγείο πραγματοποιείται έως τις 08.30, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης ων παιδιών από τις 7:50, για όσους γονείς το επιθυμούν.

 

Πρόγραμμα  Δημιουργικής Απασχόλησης (Φύλαξη) : Για όσους γονείς το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών, από τις 14:50 έως τις 16:50, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής φύλαξης από ειδικά επιλεγμένο και καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων, όπου τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, παίζουν και αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις στα πλαίσια της ομάδας.

 

Πρόγραμμα SMART -Aπογευματινη ζώνη: Το SMART προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα προαιρετικών δραστηριοτήτων ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν χόμπι, να χτίσουν την προσωπικότητά τους γύρω από τον αθλητισμό, τη μουσική και την τέχνη. Είναι ευέλικτα προγράμματα προσωπικής καλλιέργειας και ανάπτυξης, τα οποία λειτουργούν σε μικρές ομάδες, ανάλογα με την ηλικία, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και ειδικευμένων εκπαιδευτικών και προπονητών.

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://cgs.gr/smart-apogeymatini-zoni/

Εγκαταστάσεις

Log in with your credentials

Forgot your details?