Επικοινωνία με γονείς

Ατζέντα

Καθημερινά οι γονείς ενημερώνονται για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο, δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα και έξω από την τάξη και άλλες σημαντικές πληροφορίες, μέσω ενός πολύτιμου εφοδίου του παιδιού, της μαθητικής ατζέντας. Στην ατζέντα σημειώνονται από τις εκπαιδευτικούς τυχόν παρατηρήσεις και μηνύματα που επιθυμούν να λάβουν οι γονείς, αλλά και οι γονείς από την πλευρά τους μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους γραπτώς, μέσα από την αντίστοιχη σελίδα.

CGS News

Κάθε μήνα οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου λαμβάνουν ηλεκτρονικά ένα newsletter που τιτλοφορείται βάσει του μήνα. Μέσα από αυτό, μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς μας στο σχολείο, δραστηριότητες και δρώμενα με φωτογραφικό υλικό. Γίνεται μία ανασκόπηση όσων συνέβησαν, ενημερώνουμε για εκδηλώσεις, γιορτές,  σημαντικές ημερομηνίες και όσα θα θέλαμε να μοιραστούμε. Επίσης, περιλαμβάνεται το πρόγραμμα διατροφής για το πρόγευμα και το κυρίως γεύμα.

Portfolio

Στο πλαίσιο του IB PYP προγράμματος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας σχολικής φοίτησης, ο μαθητής διατηρεί ένα προσωπικό αρχείο, το portfolio του.  To portfolio είναι μια συλλογή των εργασιών του μικρού μαθητή. Είναι «ζωντανό», μεγαλώνει συνεχώς και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια και την πρόοδο των παιδιών Με το portfolio ο μαθητής μπορεί να δείξει τη δουλειά και την πρόοδό του, να παρακολουθήσει και να αξιολογήσει ο ίδιος τη διαδικασία μάθησης και βελτίωσής του. Η ενεργή εμπλοκή και η συνεργασία του γονιού σε όλη αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία και η απολαυστική εμπειρία του Portfolio Day, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα, ώστε το παιδί να αισθανθεί ότι έχει ισχυρά «στηρίγματα» στην καθημερινή του προσπάθεια.

Log in with your credentials

Forgot your details?