Επικοινωνία με γονείς

Ατζέντα μαθητή

Κάθε μαθητής διαθέτει την ατζέντα του, στην οποία οι δασκάλες σημειώνουν καθημερινά σημαντικές πληροφορίες για το παιδί, για την ημέρα που πέρασε. Είναι ένας πρακτικός τρόπος για να ενημερώνονται οι γονείς για τυχόν πληροφορίες που προκύπτουν από τη σχολική ζωή και δράση.

 

CGS News

Κάθε μήνα οι γονείς των μαθητών λαμβάνουν ηλεκτρονικά ένα newsletter. Μέσα από αυτό ενημερώνονται για δραστηριότητες, εκδηλώσεις, γιορτές και σημαντικές ημερομηνίες του μήνα. Επίσης, περιλαμβάνεται το πρόγραμμα διατροφής για το πρόγευμα και το κυρίως γεύμα των μαθητών.

 

Portfolio

Στο πλαίσιο του IB PYP προγράμματος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας σχολικής φοίτησης, ο μαθητής διατηρεί ένα προσωπικό αρχείο, το portfolio του. To portfolio είναι μια συλλογή των εργασιών του μικρού μαθητή. Είναι «ζωντανό», μεγαλώνει συνεχώς και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια και την πρόοδο των παιδιών. Με το portfolio ο μαθητής μπορεί να δείξει τη δουλειά και την πρόοδό του, να παρακολουθήσει και να αξιολογήσει ο ίδιος τη διαδικασία μάθησης και βελτίωσής του. Η ενεργή εμπλοκή και η συνεργασία του γονιού σε όλη αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία και η απολαυστική εμπειρία του Portfolio Day, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα, ώστε το παιδί να αισθανθεί ότι έχει ισχυρά «στηρίγματα» στην καθημερινή του προσπάθεια.

Log in with your credentials

Forgot your details?