Η Λέσχη των Βιβλιοφάγων

Η Λέσχη των Βιβλιοφάγων μας βοηθάει να κάνουμε την απόλαυση του διαβάσματος καθημερινή συνήθεια!

Αν μου αρέσει η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, τότε μπορώ κι εγώ να γίνω μέλος της Λέσχης των Βιβλιοφάγων. Πώς; Εύκολα και Διασκεδαστικά!!!

  • Επισκέπτομαι τη βιβλιοθήκη του σχολείου μου, όπου υπάρχουν τα ειδικά καλάθια για τους βιβλιοφάγους της τάξης μου. Μέσα σ’ αυτά βρίσκονται τα επιλεγμένα βιβλία που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των βιβλίων για τους βιβλιοφάγους. Η λίστα αυτή, που είναι διαφορετική για κάθε τάξη και ανανεώνεται κάθε χρόνο, περιέχει πάνω από 30 βιβλία, επιλεγμένα με προσοχή, ώστε να ταιριάζουν στην ηλικία μου, να είναι ποιοτικά και να ανήκουν σε διάφορα είδη: κλασική λογοτεχνία και νεότερη εκδοτική παραγωγή, μυστήριο και χιούμορ, ιστορία ή περιπέτειες… έτσι όλοι βρίσκουμε κάτι που μας αρέσει.
  • Επιλέγω ένα από αυτά και το δανείζομαι.
  • Τελειώνοντας το διάβασμα του κάθε βιβλίου το επιστρέφω στη Βιβλιοθήκη και δίνω μια μικρή συνέντευξη στις κυρίες της βιβλιοθήκης, συζητώντας σχετικά με το περιεχόμενό του. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, το βιβλίο δηλώνεται στην καρτέλα μου. Μόλις συμπληρώσω τρία βιβλία στην καρτέλα, γίνομαι μέλος της λέσχης των Βιβλιοφάγων!
  • Ως μέλος μπορώ να λάβω μέρος σε όλες τις δράσεις της Λέσχης όπως επισκέψεις σε εκθέσεις βιβλίου, εκδοτικούς οίκους, τυπογραφεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλους χώρους σχετικούς με το βιβλίο, συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια κλπ.

 

Στο τέλος της χρονιάς ως μέλος της Λέσχης συμμετέχω στη Γιορτή των Βιβλιοφάγων. Στη γιορτή αυτή γνωρίζω συγγραφείς, ακούω ιστορίες και βραβεύομαι ως χρυσός, αργυρός ή χάλκινος βιβλιοφάγος, ανάλογα με τον αριθμό των βιβλίων που έχω διαβάσει.

 

Χρυσοί βιβλιοφάγοι θεωρούνται όσοι έχουν διαβάσει από 15 βιβλία και πάνω.

Αργυροί βιβλιοφάγοι θεωρούνται όσοι έχουν διαβάσει από 10 μέχρι 14 βιβλία.

Χάλκινοι βιβλιοφάγοι θεωρούνται όσοι έχουν διαβάσει από 6 μέχρι 9 βιβλία.

 

Από πέρυσι καθιερώθηκε και το μεγάλο βραβείο του Διαμαντένιου βιβλιοφάγου που μπορώ να κερδίσω, για τη διαρκή μου αγάπη για τα βιβλία, στο τέλος της ΣΤ΄ Δημοτικού, αν από την Α΄ μέχρι και τη ΣΤ΄ είμαι χρυσός ή αργυρός βιβλιοφάγος.

 

  • Μπορώ ακόμα να κερδίσω και το Βραβείο του Δημιουργικού Βιβλιοφάγου, παρουσιάζοντας τρείς ή περισσότερες δημιουργικές δραστηριότητες σε σχέση με κάποιο από τα βιβλία που έχω διαβάσει (λ.χ. γράφω τη γνώμη μου για το βιβλίο, ζωγραφίζω κάτι σχετικό). Μπορώ ακόμα να γράψω ένα δικό μου παραμύθι ή ποίημα, ή να κάνω κάτι άλλο που προτείνω εγώ, αν έχω κάποια πρωτότυπη ιδέα. Τα έργα μου αναρτώνται στο ταμπλό της βιβλιοθήκης και, ποιος ξέρει… ίσως μπορέσω, στη γιορτή των βιβλιοφάγων, να παρουσιάσω κι εγώ μια δική μου ιστορία!

 

Κι αν δεν μου αρέσει να διαβάζω, ίσως σημαίνει πως δεν έχω βρει τα κατάλληλα βιβλία για μένα. Με τόσα βιβλία στις λίστες των βιβλιοφάγων, μήπως ήρθε η ώρα να πειραματιστώ;

Log in with your credentials

Forgot your details?