Σχολική Ζωή

Tο CGS είναι το πρώτο και ένα από τα μόνα σχολεία στην Ελλάδα που προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες.

 

SMART (Sports – Music – Arts – Recreations of Tomorrow)

Το CGS προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα δραστηριοτήτων ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν «εξωσχολικά» ταλέντα που μετέπειτα μπορούν να εξελίξουν ακόμη και επαγγελματικά, αλλά και να αποκτήσουν χόμπι, ενδιαφέροντα και τελικά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητά. Το CGS διαθέτει πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις, σταθερές συνεργασίες με κορυφαίους αθλητές και αθλητικούς οργανισμούς (Nikos Boudouris Basketball Academy, Juventus Soccer School), Computer lab, Stem lab,  Ωδείο, εργαστήριο για εικαστικά και ενθαρρύνει τους μαθητές να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις και εντός και εκτός του πλαισίου των βασικών τους σπουδών.

Πληροφορίες για τα προγράμματα της Απογευματινής Ζώνης -SMART: https://cgs.gr/smart-apogeymatini-zoni/

 

STEM

Το STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) είναι μια νέα εκπαιδευτική πολιτική που πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ και αποτελεί πλέον παγκόσμια τάση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το CGS πρωτοπόρησε για μία ακόμη φορά με την ίδρυση της πρώτης Ακαδημίας STEM σε ελληνικό σχολείο, που έχει ως στόχο:
• την προώθηση της διερευνητικής μάθησης και της φιλοσοφίας «learn by doing» στην εκπαιδευτική διαδικασία
• την οριζόντια χρήση τεχνολογίας (tablet, εξειδικευμένα λογισμικά, προσομοιώσεις φυσικών επιστημών, 3D printer, κ.ά.)
• τη σύνδεση των μαθημάτων STEM με την καθημερινή ζωή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου
• την ενδυνάμωση και διασύνδεση των μαθημάτων STEM

Η έμφαση στην πειραματική διαδικασία στα μαθήματα φυσικών επιστημών και σε δραστηριότητες όπως το Coding, η Rομποτική, το Design και το 3D printing, αποτελούν πρακτικές που ήδη υπάρχουν ή εισάγονται σταδιακά στην καθημερινότητα του σχολείου, σε όλες τις βαθμίδες, από το Νηπιαγωγείο έως την Γ’ Λυκείου και το ΙΒ DP.

 

CGS Academia

Το CGS Academia απευθύνεται σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα με υψηλές δυνατότητες και επιθυμία για μάθηση και έχει σκοπό να ενισχύσει την κριτική και αναλυτική τους σκέψη, τη δημιουργικότητα τους, και τη συνθετική τους ικανότητα, και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες τους ως προς την επίλυση προβλημάτων προσφέροντάς τους εναύσματα από ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών περιοχών, εκτός της βασικής διδακτέας ύλης και του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου.

 

Elite Athlete Programme

Το Junior Elite Athlete Programme και το Elite Athlete Programme είναι τα μόνα εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές προσδοκίες και υψηλές αθλητικές επιδόσεις.

Τα πρωτοπόρα, για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματα είναι δομημένα, το μεν Junior Elite Athlete Programme στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα IB Middle Years Programme, ενώ το Elite Athlete Programme στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα IB Diploma Programme αλλά και το πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να προπονούνται υπό την επίβλεψη κορυφαίων προπονητών στο άθλημα της επιλογής τους.

Log in with your credentials

Forgot your details?