Αθλητικός Σύλλογος

CGS SPORTS CLUB

Το CGS, υπογραμμίζοντας την αθλητική παιδεία ως κεντρικό εκπαιδευτικό άξονα, προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές, γονείς αλλά και ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να επεκτείνουν την αθλητική τους προετοιμασία μέσα απο τον Αθλητικό Σύλλογο του σχολείου, CGS SPORTS CLUB.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ένα η περισσότερα ομαδικά ή εξατομικευμένα αθλήματα και αθλητικά προγράμματα, να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών – παιδαγωγών, και να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS.

O Αθλητικός Σύλλογος CGS SPORTS CLUB εχει σαν αποστολή:

 • την αγωγή και την εκγύμναση του σώματος και του νου των αθλητών όλων των ηλικιών και κάθε επιπέδου
 • τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων όλων των αθλητών μας
 • τη συμμετοχή των αθλητών μας σε αθλητικούς αγώνες
 • την οργάνωση αθλητικών αγώνων, σεμιναρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων
 • την προώθηση και διάδοση της αθλητικής ιδέας και της ευγενούς άμιλλας

O Αθλητικός Σύλλογος CGS SPORTS CLUB έχει πάνω από 500 ενεργούς εγγεγραμμένους αθλητές με μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα και διεθνώς.

Tα τμήματα που λειτουργούν:

 • Ποδοσφαίρου
 • Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων – Γυναικών
 • Ξιφασκίας
 • Κολύμβησης
 • Τρίαθλου

 

Πληροφορίες: sportsclub@cgs.edu.gr , 210 6030411 (601)

Juventus Academy Athens

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη σχολή Ποδοσφαίρου στον κόσμο!

Τον Οκτώβριο του 2009 το Juventus Soccer Schools εγκαινιάζει την πρώτη του αποκλειστική διεθνή συνεργασία με το CGS , για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην Ακαδημία μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-16 ετών από όλη την Αττική.

Η μέθοδός εκμάθησης της Juventus είναι ένα μοναδικό μοντέλο εκπαίδευσης όπου τα παιδιά μαθαίνουν ποδόσφαιρο αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες, ταλέντα, αρχές και ήθος.

 

Βασίζεται:

-Στην ύπαρξη επιστημονικά ορισμένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισμού προστασίας των παιδιών κατά ηλικία.
-Στην επιλογή, εκπαίδευση και πιστοποίηση των προπονητών από το Κέντρο Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy).
-Στη συστηματική παρουσία στη Ελλάδα του τεχνικού team της Juventus Academy του Τορίνο, με σκοπό την εποπτεία και αξιολόγηση των προπονήσεων και της προόδου των παιδιών.
-Σε μικρά τμήματα (έως 12 παιδιά) και σε διδασκαλία που στοχεύει στη φυσική και προσωπική ανάπτυξη κάθε παιδιού.

Οι συμμετέχοντες στην Juventus Academy Athens έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα τμήματα εκμάθησης, συμμετέχοντας παράλληλα, ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία, στο επίσημο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Ανατολικής Αττικής, ΕΠΣΑΝΑ)

Τα τμήματα της ομάδας, πραγματοποιούν προπονήσεις καθημερινά και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές  ηλικίας από 5 έως 16 ετών.

Οι προπονήσεις διεξάγονται από πιστοποιημένους προπονητές (Κέντρο Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy) με την επίβλεψη του τεχνικού team της Juventus Academy του Τορίνο.

Το CGS Sports Club έχει αποκλειστική συνεργασία με την Juventus Academy από το 2009.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγγραφές: juventusacademy@cgs.edu.gr

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης

H καλαθοσφαίριση, ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) η οποία έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη του αθλήματος, που περιέχει και πανελλήνιες διοργανώσεις αλλά και το δικό της αναπτυξιακό πρόγραμμα, δημιουργώντας κλιμάκια σε όλες τις Ενώσεις, με παιδιά από 11-12 και 12-16 ετών.

Οι επίσημες Πανελλήνιες διοργανώσεις στις κατηγορίες ανάπτυξης είναι αυτές που υπάρχουν και στη FIBA. Μίνι μπάσκετ διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ενώσεων και των  Τοπικών Επιτροπών (Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων)

Η παιδαγωγική αξία της καλαθοσφαίρισης είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική διότι εκτός του ότι προάγει τη φυσική κατάσταση των παιδιών, συμβάλλει στην καλλιέργεια της κοινωνικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της αυτοπεποίθησής τους, συνδυάζοντας την άθληση με το παιχνίδι. Σύμφωνα, μάλιστα και με επιστημονικές έρευνες, η ιδανικότερη ηλικία για τις νευρομυϊκές, φυσικές, νοητικές και κοινωνικές προσαρμογές του ατόμου είναι η παιδική (από 6-15 ετών). Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το παιδί αποκτά κινητικές συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς που το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή. Αυτό συμβαίνει διότι κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας, δεν υφίσταται μεγάλες οργανικές αλλοιώσεις ενώ παράλληλα αναπτύσσεται το νευρομυϊκό του σύστημα.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά και να προχωρήσετε σε εγγραφή του παιδιού σας, μπορείτε να καλέσετε στο παρακάτω τηλέφωνο: 210 6030411 (εσωτ. 389)

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

Ακαδημία Κολύμβησης

Κολύμβηση: ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκγύμνασης!

Η κολύμβηση  έχει ως κύριο στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, τη μείωση του λίπους, την αύξηση του εύρους κίνησης και της ελαστικότητας των άκρων, ενώ παράλληλα τονώνει την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των αθλητών.

Η Aκαδημία Κολύμβησης του CGS (CGS Swimming Academy) προχωρώντας πέραν του ερασιτεχνικού αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους, αποτελεί πλέον την πλατφόρμα του σχολείου μας για τη δημιουργία μιας δυνατής και ανταγωνιστικής ομάδας με σκοπό την συμμετοχή με σε αγώνες διασυλλογικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Μέσα από τμήματα κολύμβησης του Aθλητικού Συλλόγου (CGS Sports Club) που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, αρχίζοντας από το πρώτο στάδιο της βρεφικής ηλικίας μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες, δίνεται πλέον η ευκαιρία της αγωνιστικής ενασχόλησης μέσα από ειδικά προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα σε συνεργασία με τον καταξιωμένο κι έμπειρο προπονητή κολύμβησης Γιάννη Μηλιδάκη*.

Το προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα του σχολείου αποτελεί το τελικό στάδιο για τους κολυμβητές που συμμετέχουν, οι οποίοι προετοιμάζονται με  καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις επίσημες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στα τμήματα εκμάθησης CGS Swimming Academy, διδάσκονται και τα τέσσερα βασικά είδη κολύμβησης: ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα ενώ ήδη στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της, ο αριθμός των κολυμβητών που απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα έχει φτάσει διψήφιο αριθμό.

Baby Swim

Σημαντικό πρόγραμμα της CGS Swimming Academy αποτελεί Baby & Mini Swimming στο πλαίσιο του οποίου παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 3 ετών (baby swimming) και από 3 ετών έως 5 ετών (mini swimming) αλλά και οι γονείς τους, μπορούν να απολαύσουν τις υπερσύγχρονες κολυμβητικές εγκαταστάσεις τoυ CGS ζώντας και αναπτύσσοντας  την επαφή τους με το νερό από την πρώτη εμπειρία μέχρι να μάθουν να κολυμπούν σωστά σε πισίνα ενεργού οξυγόνου.

 

 

Προγράμματα  Ακαδημίας  κολύμβησης – Ηλικίες (3-15)

Παπάκια ( 3-6 ετών)

​Ωρα διεξαγωγής : 17:30-18:15

Διάρκεια: 45 λεπτά .

Αριθμός προπονήσεων : 3 φορές την εβδομάδα.

Παπάκια Α’ (Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

Παπάκια Β ́ (Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 09:00-09:45)

 

Αστερίες (6-8 ετών)

Ωρα διεξαγωγής : 18:20 – 19:05

Διάρκεια 45 λεπτά

Αριθμός προπονήσεων: 3 φορές την εβδομάδα.

ΑΣΤΕΡΙΕΣ Α’ (Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

ΑΣΤΕΡΙΕΣ Β’ (Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 09:50-10:35)

 

Δελφίνια (8-15 ετών)

Ωρα διεξαγωγής : 19:15 – 20:00

Διάρκεια : 45 λεπτά.

Αριθμός προπονήσεων: 3 φορές την εβδομάδα.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Α’(Δεύτερα – Τετάρτη -Παρασκευή)

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Β’(Τρίτη –Πέμπτη – Σάββατο 10:45-11:30)

Ο διαχωρισμός των τμημάτων σε Α’ και Β’  αναφέρεται μόνο στη διαφοροποίηση ημερών του προγράμματος και όχι στην δυναμική του τμήματος.

 

Πληροφορίες και εγγραφές: sportsclub@cgs.edu.gr

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

 

*Γιάννης Μηλιδάκης

Προέρχεται από το χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της κολύμβησης. Στη σταδιοδρομία του ως κολυμβητής διακρίθηκε ιδιαίτερα κερδίζοντας σημαντικές νίκες και καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Η σημαντικότερη στιγμή ήταν ίσως το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κολύμβησης (1984 Λουξεμβούργο).

Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην οργάνωση και τη διοίκηση του αθλητισμού αποφοιτώντας με άριστα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, Μaster of Science in Sport Management του αμερικανικού πανεπιστημίου Robert Morris University. (www.rmu.edu).

Σημαντική ήταν η εμπειρία που απέκτησε ύστερα από τη διετή, αυτή τη φορά επαγγελματική συνεργασία του, με το Robert Morris University, ως συντονιστής (coordinator) του μεταπτυχιακού προγράμματος Μaster of Science in Sport Management.
Ως προπονητής κολύμβησης, εργάζεται από το 1995. Έχει προπονήσει και συνεχίζει να προπονεί κολυμβητές και κολυμβήτριες υψηλού επιπέδου, μελών της εθνικής ομάδας κολύμβησης. Έχει εργαστεί σε μεγάλα κολυμβητικά σωματεία, όπως: Νηρέας Χαλανδρίου, Παναθηναϊκός, Τρίτων Αμαρουσίου, Γλαύκος Περιστερίου, ενώ από το 2013 έως σήμερα είναι επικεφαλής προπονητής στον Παναθηναϊκό. Σημαντικότερες προπονητικές του στιγμές είναι οι συμμετοχές αθλητών του σε Πανευρωπαϊκά (χάλκινο μετάλλιο), Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους (ασημένιο μετάλλιο) Αγώνες Κωφών και Μεσογειακούς (χάλκινο μετάλλιο) και Ολυμπιακούς Αγώνες (Ρίο 2016). Επίσης πλήθος καταρρίψεων πανελληνίων ρεκόρ έχουν καταγραφεί από κολυμβητές που έχει προπονήσει και προπονεί σήμερα.
Η συνεργασία του με τον αθλητικό σύλλογο του CGS άρχισε τον Οκτώβριο του 2018.

Baby Swimming -Μαθήματα βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης

Μωρά, παιδιά και γονείς από όλη την Αττική µπορούν να απολαύσουν την ανεπανάληπτη εµπειρία του Baby & Mini Swimming, στις ιδανικές εγκαταστάσεις τoυ CGS.

Σε μία πισίνα ενεργού οξυγόνου, διαστάσεων 4.50μ x 6.50μ x 0.90μ, με σταθερή θερμοκρασία 30-32 βαθμών Kελσίου, βρέφη από 3 μηνών έως 3 ετών (baby swimming) και παιδιά από 3 έως 5 ετών (mini swίmming) μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία της επαφής με το νερό και να μάθουν να κολυμπούν.

Πραγματοποιούνται μαθήµατα διάρκειας µισής ώρας υπό τις οδηγίες έµπειρων και εξειδικευµένων εκπαιδευτών.
Λειτουργούν τµήµατα για βρέφη, παιδιά και γονείς από όλη την Αττική.

Κάθε µέρα µετά τις 17:00 το απόγευµα & Σάββατο πρωί

Μάθετε για το Baby Swimming

Τί είναι το baby swimming?
Eίναι μία οικογενειακή ψυχαγωγική δραστηριότητα κατά την οποία το μωρό μαζί με τον ένα ή και τους δύο γονείς, έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο κάτω από ελεχγόμενες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής/τρια καθοδηγεί τον γονέα να διδάξει το παιδί , αλλά και να παίξει μαζί του με ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο στο εξελικτικό στάδιο της κάθε ηλικίας, πάντα όμως με την συναίνεση του ενήλικα.

Πότε μπορώ να ξεκινήσω το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης ?
Όταν έχει επουλωθεί ο ομφαλός, το μωρό ζυγίζει 4 κιλά και έχουμε δει ότι παίρνει βάρος (8 εβδομάδων περίπου) είναι το ιατρικό όριο. Το σημαντικό είναι ο κάθε γονέας να ξεκινήσει όταν αισθάνεται ο ίδιος έτοιμος και ποτέ νωρίτερα.

Το παιδί μου γεννήθηκε πρόωρα. Μπορεί ξεκινήσει baby swimming?
Εάν το βάρος του ήταν λιγότερο από 1500 γραμ. όταν γεννήθηκε πρέπει είναι να είναι μεγαλύτερο των 8 μηνών και να το επιτρέψει ο γιατρός του, όπως γίνεται άλλωστε και για όλα τα μωρά που θα συμμετέχουν σε προγράμματα βρεφικής κολύμβησης.

Τί πρέπει να φορά ένα μωρό όταν κάνει baby swimming ?
Ένα μαγιώ-πάνα μαζί με μία πάνα πισίνας προστατεύουν από τα «ατυχήματα», αν και η ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος του μωρού κατά τη διάρκεια των μαθημάτων βοηθά στο να μην έχουμε συχνά τέτοια προβλήματα.

Θα πρέπει το μωρό μου να κάνει βουτιές ?
Κανείς δεν πρέπει να κάνει κάτι που δεν τον κάνει να αισθάνεται άνετα. Κάποια  στιγμή όταν ο γονέας και το μωρό είναι έτοιμοι, θα μπορέσουν να εξασκήσουν το κράτημα της αναπνοής κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Πόσο γρήγορα θα μάθει το παιδί μου να κολυμπάει ?
Το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο εξέλιξης αλλά τα παιδιά που ξεκινούν προγράμματα βρεφικής κολύμβησης νωρίς, μπορούν να κολυμπάνε με το κεφάλι έξω από το νερό στην ηλικία των δύο έως τριών ετών ενώ μπορούν να κολυμπήσουν με το κεφάλι μέσα στο νερό ακόμα και στην ηλικία των τεσσάρων έως έξι μηνών!

Πόση ώρα πριν το μάθημα πρέπει να έχει φάει?
Τα βρέφη μπορούν να θηλάσουν ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος εάν πεινάνε ή έχουν την ανάγκη να αισθανθούν ασφαλή . Ένα πεινασμένο μωρό δεν θα μπορέσει να ευχαριστηθεί την παραμονή του στο νερό.

Πόση διάρκεια έχει ένα baby swimming μάθημα ?
Ένα παιδί κάτω των τριών ετών μπορεί να μείνει μέχρι και τριάντα λεπτά στο νερό δεν χρειάζεται να μείνει παραπάνω γιατί ή θα κουραστεί ή μπορεί να αρχίσει να κρυώνει.

Πώς θα μπορέσω να είμαι στην ώρα μου για το μάθημα και το μωρό μου να είναι σε καλή διάθεση ?
Καλό είναι να προσπαθήσω να προσαρμόσω τη ρουτίνα του μωρού σταδιακά στην ώρα που έχω επιλέξει . Πάντα με ηρεμία και χωρίς άχγος να είμαστε 15΄με 25΄νωρίτερα από την ώρα που ξεκινάει το μάθημα για να έχουμε το χρόνο να ετοιμαστούμε σωστά.

Τί σημαίνει αυτό ?
Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε το χρόνο να κάνουμε ένα πολύ καλό ντους με σαπούνι εμείς και το μωρό μας πριν την είσοδο στο νερό για να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη διατήρηση μιας καθαρής πισίνας.

Το παιδί μου είναι μεγάλο για baby swimming τί να κάνω ?
Το πρόγραμμα mini swimming του CGS σχεδιάστηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Ήπια προσέγγιση του νερού, αβίαστη προσαρμογή μέσα από οργανωμένο παιχνίδι και μελετημένο ασκησιολόγιο , έτσι ώστε το παιδί να εξερευνήσει το υδάτινο στοιχείο στο δικό του χρόνο αποκτώντας αυτοπεποίθηση και γνώση των βασικών αρχών της κολύμβησης .

Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και στα δύο προγράμματα ενώ χρειάζονται βεβαιώσεις από παιδίατρο για το παιδί, από δερματολόγο και παθολόγο για τον πατέρα ενώ αντίστοιχα για την μητέρα δερματολόγο και γυναικολόγο.

 

 

Tι πρέπει να γνωρίζετε πριν από το πρώτο μάθημα

 • Βεβαίωση από παιδίατρο ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα.
 • Καλό είναι το παιδί να βρίσκεται στα αποδυτήρια 15΄ νωρίτερα από το μάθημα για να ετοιμαστεί ήρεμα, μαζί με το / τη συνοδό του.
 • Τρεις ώρες νωρίτερα έχει γίνει το τελευταίο γεύμα και εάν υπάρχει ανησυχία μπορεί 60΄-90΄ πριν το μάθημα να πιει λίγο χυμό ή να φάει ένα φρούτο.
 • Στην τσάντα της κολύμβησης πρέπει να έχουμε πετσέτα (στη συγκεκριμένη πισίνα το μπουρνούζι δεν είναι απαραίτητο), πλαστικές παντόφλες, σαπούνι, σκουφάκι πισίνας, μαγιό πισίνας, γυαλάκια (προαιρετικό), ένα ζεστό σκουφάκι για μετά το μάθημα όταν κάνει κρύο.
 • Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πλένεται με σαπούνι το παιδί πριν μπει στην πισίνα ενώ μετά το μάθημα μπορεί απλά να ξεπλυθεί με νερό μιας και η απολύμανση του νερού γίνεται με ενεργό οξυγόνο και όχι με χλώριο.
 • Χρησιμοποιούμε την τουαλέτα πριν το μάθημα (και πριν το ντους) και πάντα ζητάμε άδεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
 • Μετά το μάθημα είναι μια καλή ευκαιρία για ένα υγιεινό σνακ (ένα φρούτο ή ένα σάντουιτς στη τσάντα μας είναι ότι πρέπει)
 • Σε αυτό το πρόγραμμα συνδυάζουμε τη ψυχαγωγία με την εκμάθηση και η καλή διάθεση πριν και μετά το μάθημα είναι απαραίτητο συστατικό της «συνταγής» μας για υγιή και χαρούμενα παιδιά.

 

Πρόγραμμα CGS Baby Swimming

Ώρες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
17.30 – 18.00 12 – 24 μηνών 12 – 24 μηνών 12 – 24 μηνών 12 – 24 μηνών 3 – 12 μηνών
18.00 – 18.30 24  – 36 μηνών 3 – 5 ετών 24  – 36 μηνών 3 – 5 ετών 24  – 36 μηνών
18.30 – 19.10 3 – 5 ετών 3 – 5 ετών 3 – 12 μηνών 3 – 5 ετών 3 – 5 ετών

Πρωϊνά μαθήματα και το Σάββατο (10:00 – 14:00)* Κατόπιν συνεννόησης

Τμήματα 3 – 12 μηνών 2 ΦΟΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ / 30′
12 – 24 μηνών 2 ΦΟΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ / 30′
24 – 36 μηνών 2 ΦΟΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ / 30′
3 – 5 ετών 2 ΦΟΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ/40′

 

Για οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτές μας. Η διαρκής και ανοιχτή επικοινωνία με τους γονείς είναι πολύ σημαντική για όλους μας, γι΄ αυτό λοιπόν, είμαστε όλοι αυτιά!

Ώρες επικοινωνίας Γραμματείας Baby Swim: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-19.00
Πληροφορίες : babyswimming@cgs.edu.gr,  210 6030411-17

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

 

Ακαδημία Ξιφασκίας

Η αρχή της τέχνης του να μάχεσαι με το ξίφος χάνεται στα βάθη των αιώνων.Ιστορικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η ξιφασκία υπάρχει ως πολεμική τέχνη ή ως άθλημα εδώ και 3.500 χρόνια τουλάχιστον. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, σύνθετο άθλημα που,με τη σημερινή του μορφή, έχει ιστορία πέντε περίπου αιώνων.

Στις αρχές του 16ου αιώνα εμφανίστηκαν στην Ευρώπη οι πρώτες σχολές οπλομαχίας. Οι Ιταλοί, οι Ούγγροι και οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι λαοί που δημιούργησαν τρεις αντίστοιχες μεγάλες σχολές. Οι τεχνικές και οι τακτικές βελτιώθηκαν σταδιακά, το 1896 η ξιφασκία έγινε Ολυμπιακό άθλημα στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Έκτοτε έχει συμπεριληφθεί σε κάθε Ολυμπιακή διοργάνωση. Tο 1913 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE).

Η ξιφασκία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκγύμναση σε όλο το σώμα ,καθώς και πνευματικά προσόντα όπως την αίσθηση του σώματος στο χώρο, το νευρομυϊκό συντονισμό και τη βελτίωση της ισορροπίας και του ρυθμού.

Αποτελεί ένα από τα πλέον ασφαλή αγωνίσματα που εμπεριέχουν το στοιχείο της στενής επαφής αντιπάλων. Αυτό οφείλεται στην εκμάθηση  αυστηρών κανόνων ασφάλειας, στην ειδική κατασκευή των υλικών και στους κανόνες ευγένειας και σεβασμού του αντίπαλου που διέπουν το άθλημα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart (smart@cgs.edu.gr , τηλ. 210 6030411-18 )

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

CGS Triathlon Club

 

 

 

 

 

 

 

CGS Triathlon Club

(Ηλικίες από 10 ετών)

Το Τρίαθλο αποτελεί σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων και αποτελεί ιδανική αερόβια άθληση εφόσον δεν καταπονεί μονόπλευρα τον οργανισμό, αλλά ενεργοποιεί τις περισσότερες μυϊκές ομάδες του σώματος.

To CGS Triathlon Club ευελπιστούμε να είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να λειτουργήσει ένα τριαθλητικό club στην χώρα μας στα πρότυπα επιτυχημένων clubs στο εξωτερικό. Βασικός του σκοπός είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του τριάθλου αλλά και η δημιουργία μίας κοινότητας που αγαπάει τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες. Επιμέρους στόχοι είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης των σπουδών των μαθητών μας μέσα από την ενασχόλησή τους στο τρίαθλο καθώς και η μοριοδότηση τους κατά την εισαγωγή τους στα ελληνικά ΑΕΙ. Τελευταίο και σημαντικότερο είναι η προώθηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής στους γονείς καθιστώντας τους έτσι πρότυπα για τα παιδιά τους, βοηθώντας τα έτσι να υιοθετήσουν και αυτά αντίστοιχες συνήθειες από μικρή ηλικία.

Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν τα αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να λάβουν μέρος σε τμήματα εκμάθησης από  τα πρώτα τους τριαθλητικά βήματα μέχρι και τα αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Στο Club μπορούν να συμμετέχουν αθλητές  ηλικίας από 10 ετών και άνω.

Υπεύθυνος της προπονητικής ομάδας είναι ο κύριος Βασίλης Κρομμύδας, καταξιωμένος προπονητής με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://cgstriathlon.gr/

Log in with your credentials

Forgot your details?