Pre-IB DP στο CGS

Η επιλογή να ακολουθήσει ένας μαθητής το IB Diploma Programme, αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Ο βασικός στόχος του προγράμματος Pre-IB DP στο CGS είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα μαθήματα, τους καθηγητές και τον τρόπο λειτουργίας του  International Baccalaureate Diploma Programme.

Από το 2010, που ξεκίνησε το πρόγραμμα του Pre-IB DP, οι μαθητές του CGS εισάγονται σταδιακά στο πνεύμα, την ύλη και την εφαρμογή του  IB DP, αποκτώντας μια πολύτιμη εμπειρία.  Οι συμμετέχοντες στο Pre-IB DP δεν παρακολουθούν υποχρεωτικά στη συνέχεια το IB Diploma Programme, αλλά σίγουρα με την ολοκλήρωση του Pre-IB DP, θα έχουν αποκτήσει τα εφόδια, την εμπειρία και την κρίση να αποφασίσουν για την ακαδημαϊκή τους πορεία, IB Diploma Programme ή Λύκειο.

Επίσης οι μαθητές του Pre-IB DP θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με τους γονείς τους, ενημερωτικές παρουσιάσεις εκπροσώπων Πανεπιστήμιων του εξωτερικού.

Τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά (εκτός από το μάθημα Modern Greek) και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21 είναι τα παρακάτω:

English

Modern Greek

History

Global Politics

Economics

Psychology

Business & Management

Theory of Knowledge

Chemistry

Physics

Biology

Computer Science

Mathematics

Visual Arts

Theatre

Music

 

Μέρος του Pre-IB DP είναι και δραστηριότητες του προγράμματος CAS (Creativity, Action, Service) καθώς και εργαστήρια και σεμινάρια σχετικά με  Time Management, Creative Thinking, Academic Etiquette, Choosing the Right University for You, κ.α.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές του IB Diploma Programme του CGS και προσφέρονται ειδικά για τη φετινή χρονιά, online μέσω της πλατφόρμας του Microsoft Teams, κάθε Πέμπτη, 17:00 – 18:30.  Τα μαθήματα θα αρχίσουν  την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020.

Εγγραφές στο:  OpenApply (https://cgs.openapply.com/parents/sign_in)

Επικοινωνία:   Άννα Προμπονά, Pre-IB DP Coordinator

email: preibdp@cgs.edu.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?