H ομάδα της Save a Greek Stray στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος του IB/PYP καθημερινά δίνουμε ευκαιρίες στους μαθητές μας μέσα από δράσεις, δραστηριότητες και προγράμματα να καλλιεργήσουν στάσεις και να αναπτύξουν το προφίλ του αυριανού πολίτη που θα είναι έτοιμος να ενταχθεί στην κοινωνία.

Την εβδομάδα 7-11 Φεβρουαρίου, επισκέπτες ήρθαν στο σχολείο μας από την ομάδα Save a Greek Stray, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο την προστασία των ζώων. Οι μαθητές του Δημοτικού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρόγραμμα «ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ: ο κόσμος των κατοικιδίων», όπου συζήτησαν για τα ζώα συντροφιάς, την επικοινωνία μαζί τους, τις σωστές και λάθος πρακτικές στη συνύπαρξη με αυτά, την υπεύθυνη συμπεριφορά τόσο απέναντι στα δεσποζόμενα, όσο και στα αδέσποντα ζώα, αλλά και τη φροντίδα τους. Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν η σωστή πληροφόρηση, ο σεβασμός, η υπεύθυνη αντιμετώπιση των ζώων και, τελικά, η αρμονική συμβίωση με αυτά.

Οι μαθητές σε συζήτηση με τους καλεσμένους μας συνειδητοποίησαν τις ευθύνες που έχουν απέναντι σε ένα τετράποδο και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν κοινωνική δράση με σκοπό να συμβάλλουν θετικά στη ζωή των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. #saveagreekstray

Log in with your credentials

Forgot your details?