Οι πάγοι λιώνουν… εμείς τι κάνουμε γι΄ αυτό;

«Οι ανθρώπινες ενέργειες επιδρούν αρνητικά στον παγωμένο υδάτινο κόσμο, πράγμα που έχει επιπτώσεις και στους ίδιους τους ανθρώπους»

 

Στις αναπτυγμένες κοινωνίες , όλοι γνωρίζουμε ότι οι πάγοι λιώνουν στην Ανταρκτική. Οι περισσότεροι από εμάς λέμε : «εντάξει στην Ανταρτική είναι! Τί μπορούμε να πάθουμε;». Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η απόσταση δεν είναι αρκετή. Δεν συνειδητοποιούμε ότι επηρεάζει και την δική μας ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς το νερό, με τις μοναδικές και ασυνήθιστες ιδιότητές του, η ζωή όπως την ξέρουμε δεν θα υπήρχε στη Γη.

Ξέρατε ότι κάθε φορά που ανάβουμε ένα φως , κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή ή βλέπουμε τηλεόραση, παράγουμε διοξείδιο του άνθρακα; Επίσης, δραστηριότητες ,όπως η εκτεταμένη χρήση ορυκτών καυσίμων, η αποψίλωση των δασών και η κτηνοτροφία συμβάλλουν στη συγκέντρωση αεριών. Το διοξείδιο του άνθρακα μαζί με άλλα αέρια συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα και παγιδεύουν τη θερμότητα. Έτσι, η μέση θερμοκρασία της Γης αυξάνεται ,πράγμα που, με τη σειρά του, οδηγεί στο να λιώσουν οι πάγοι.

wild-polar-bear-ursus-maritimus-mother-cub-pack-ice

Επιτακτική είναι η ανάγκη να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντι στο περιβάλλον. Μπορούμε να αναλάβουμε δράση για να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

  1. Ανακυκλώνοντας
  2.  Επαναχρησιμοποιώντας
  3. Μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος
  4. Απενεργοποιώντας και αποσυνδέοντας τις συσκευές
  5. Χρησιμοποιώντας ποδήλατα αντί για αυτοκίνητα
  6. Φυτεύοντας 1 δέντρο!
  7. Μιλώντας! «Γιατί να μην ξεκινήσουμε μία εκστρατεία για δράση;»

Αν κάνουμε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον!

Καραδάκη Νίκη – Α΄ Γυμνασίου

penguin-walking-frozen-beach

Log in with your credentials

Forgot your details?