Το CGS και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents διοργάνωσαν από τις 22 έως τις 23  Δεκεμβρίου έναν 24ωρο φιλανθρωπικό αγώνα Μαραθωνίου δρόμου, στη μνήμη του μαθητή μας Ανδρέα Ρούσσου.

Η διοργάνωση αυτού του  αγώνα είχε στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια,  η «Φλόγα».

Με τη βοήθεια και την συγκινητική ανταπόκριση της οικογένειας του CGS καταφέραμε να ενισχύσουμε το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» συγκεντρώνοντας 7.270 ευρώ!

Στον  24ωρο αγώνα Μαραθωνίου δρόμου  CGS Star,  ο εκπαιδευτικός  και γονέας του σχολείου μας αλλά και δρομέας μεγάλων αποστάσεων  κ. Ηλίας Χατζηχρήστος,  διένυσε αδιάλειπτα  24 ολόκληρες ώρες, μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή εντός του Νομού Αττικής.

Γονείς/κηδεμόνες, μαθητές, συνεργάτες, απόφοιτοι και φίλου του σχολείου στήριξαν αυτή τη φιλανθρωπική δράση δίνοντας«δύναμη» στους δρομείς για την ολοκλήρωση ενός τόσο απαιτητικού αγώνα.

Συνοδοιπόροι του Ηλία στη διαδρομή αυτή ήταν  μέλη του CGS Triathlon Club, αλλά και διακεκριμένοι αθλητές και προσωπικότητες από πολλούς  χώρους.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων CGS Parents για την υποστήριξή τους σε όλη τη διοργάνωση, καθώς και τους γονείς, απόφοιτους, μαθητές και μέλη του προσωπικού του σχολείου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε η φιλανθρωπική αυτή δράση να αποκτήσει το χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα που της πρέπει. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες και εκπαιδευτικούς του CGS, Ηλία Χατζηχρήστο, Νίκο Κοσμά και Ανδρέα Γιαννάκη για τη δύναμη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στη δράση αυτή.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν οι εγκαταστάσεις του CGS στην Παλλήνη.

Ο  αγώνας Μαραθωνίου δρόμου  CGS Star Run αποτελεί μια  φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents και του CGS, η οποία  διεξάγεται κάθε χρόνο, στη μνήμη του μαθητή μας Ανδρέα Ρούσσου.

Με τη δράση αυτή  στηρίζουμε το έργο επιλεγμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων που προστατεύουν και βοηθούν παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στόχος μας  είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό ώστε να ενισχύσει τον αγώνα  των παιδιών που νοσούν, αναδεικνύοντας παράλληλα τα οφέλη του αθλητισμού και την έννοια της  προσφοράς.

Προσφέρουμε δωρεές με τραπεζική κατάθεση και μέσω eshop και υποστηρίζουμε το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η «Φλόγα», μέχρι και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Με τραπεζική κατάθεση

Μπορείτε να κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Φλόγας, ηλεκτρονικά ή σε κατάστημα στους παρακάτω λογαριασμούς IBAN αναγράφοντας στην αιτιολογία «CGS Star Run».

 

Alpha Bank – GR8001401120112002002011686

Eurobank – GR6602600630000460100128261

Εθνική Τράπεζα – GR2501101920000019248000010

Τράπεζα Πειραιώς – GR6301720150005015020641423

 

Αφού ολοκληρώσετε την κατάθεση, συμπληρώστε το δελτίο δωρεάς στον παρακάτω σύνδεσμο,  σημειώνοντας απαραίτητα στις παρατηρήσεις  την αιτιολογία «CGS Star Run» για να λάβετε την απόδειξή σας.

https://www.floga.org.gr/thelw-na-boh8hsw/kanw-dwrea/

Μέσα από το e-Shop της "Φλόγας"

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» από γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος. Σήμερα η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Αποστολή της είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, να αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους, να μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Η «Φλόγα» καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο εμείς θα βρισκόμαστε έμπρακτα κοντά της.

Η μεγάλη αγάπη του Ανδρέα ήταν ο Καραγκιόζης. Έφτιαχνε με τις ώρες δικές του φιγούρες και σκάρωνε παραστάσεις που δεν έχανε ευκαιρία να παρουσιάζει σε φίλους και συγγενείς. «Αν θες να είσαι ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, μπορείς να ακολουθήσεις τον δρόμο για την παράγκα του Καραγκιόζη» έλεγε. Ήταν φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και δεν έχανε κανέναν αγώνα.

Χαμογελαστός και κοινωνικός, ο Ανδρέας ήταν ένα παιδί με μεγάλη καρδιά, πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους φίλους του και τη μικρή του αδερφή που της είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Ακόμη και όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στα 10 του χρόνια, κατάφερε να αντιμετωπίσει τη δυσκολία με θάρρος, υπομονή και χιούμορ. Δεν έχασε την όρεξή του για ζωή και έβρισκε χαρά ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα. Μέχρι το τέλος η ζωή του ήταν γεμάτη γέλια, φίλους και πολλή αγάπη.

Ο Ανδρέας σήμερα θα ήταν 14 χρονών. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε να συναντήσει τον αγαπημένο του Σπαθάρη.

Ο Ανδρέας ήταν για εμένα ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου. Περνούσαμε υπέροχα μαζί κι ας μαλώναμε κάποιες φορές. Έβαζε πάνω από όλα την οικογένειά του και τους φίλους του. Μετά ακολουθούσαν τα χόμπι του. Πρώτα να παίζει Καραγκιόζη. Ήταν πάρα πολύ καλός στο να φτιάχνει φιγούρες και να παίζει παραστάσεις (μου είχε μάθει κι εμένα). Το όνειρό του ήταν όταν μεγαλώσει να γίνει καραγκιοζοπαίχτης. Δεύτερη αγαπημένη ασχολία του ήταν η ΑΕΚ. Ήταν από τους πιο μανιακούς οπαδούς. Ο αριθμός 21, και οι λέξεις original και ΑΕΚ υπήρχαν παντού μέσα στο σπίτι, ακόμη και στον κωδικό του wi-fi. Το δωμάτιό του ξεχείλιζε από πράγματα της ΑΕΚ (μπλούζες, μπάλες, αυτοκόλλητα, αφίσες, γάντια, σκουφιά, κασκόλ, κάλτσες και πολλά ακόμη). Δεν έχανε αγώνα και κάθε φορά διασκέδαζε πάρα πολύ. Ήταν πάντα χαρούμενος και φώτιζε την οικογένεια με την καλή του διάθεση και το χιούμορ του. Μου λείπει πάρα πολύ και εύχομαι να με κοιτάει από ψηλά και να με προσέχει.

Ο Ηλίας Χατζηχρήστος εργάζεται ως φιλόλογος στο CGS (Costeas-Geitonas School) από το 1996. Διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο IB Diploma Programme και στο Ενιαίο Λύκειο του CGS. Από το 2006 ασχολείται ανελλιπώς με τα δρομικά δρώμενα. Έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε τουλάχιστον 30 Μαραθωνίους του εσωτερικού και του εξωτερικού (Βαρκελώνη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη). Από το 2012 ασχολείται κυρίως με τις υπεραποστάσεις βουνού, όπου έχει τερματίσει επιτυχώς σε όλους σχεδόν τους αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα (VFUT 164km, ROUT 168km, OLYMPUS MYTHICAL 106km) καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις (Ultra Trail Mont Blanc 105km, Andorra Ultra trail 119km, Cappadocia ultra 63km). Έχει προκριθεί στον αγώνα tôr des géants 350km και φιλοδοξεί  να τρέξει στο Padagonia ultra όπως και στο Eiger Ultra Race.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12

 • ΑΦΕΤΗΡΙΑ

  11:00

 • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ

  12:15

 • ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ & ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

  13:00

 • ΚΟΡΩΠΙ (LIDL)

  13:40

 • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

  15:15

 • ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ & ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ

  16:15

 • COFFEE ISLAND ΓΛΥΦΑΔΑ / Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ

  17:40

 • ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ / ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

  19:00

 • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

  20:00

 • GOODYS BURGER HOUSE / ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

  21:30

 • ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

  22:10

 • ΣΤΡΟΦΗ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  23:00

 • ΤΕΛΟΣ ΡΟΔΩΝ

  00:00

ΠΕΜΠΤΗ 23/12

 • ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

  01:00

 • ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ / ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ

  02:15

 • ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ / GOODYS BURGER HOUSE

  04:00

 • ΜΕΛΛΙΣΙΑ / ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΡΟΜΕΑ

  05:00

 • ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ & ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ / ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ

  06:10

 • ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ / COUPEPE

  06:40

 • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ / ΠΛΑΤΕΙΑ Π. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

  07:40

 • ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΝΤΡΑΦΙ

  08:40

 • ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ / ALEX PAK

  09:45

 • ΠΑΛΛΗΝΗ / ΛΟΦΟΣ ΕΝΤΙΣΟΝ

  10:45

 • FINISH - CGS

  11:00

Log in with your credentials

Forgot your details?