Συνέντευξη από τον Όμιλο Δημοσιογραφίας IB MYP

Η Αθηνά Κρητικού –Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π -κοντά στους μαθητές δημοσιογραφίας του Γυμνασίου μας!

«..Όταν συνειδητοποίησα το πρόβλημα αισθάνθηκα άβολα. Συνειδητοποίησα ότι όλη η οικογένεια των ατόμων με αναπηρία βάλλεται! Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω μια απόφαση : Να κάνω κάτι γι΄ αυτό ή να συνεχίσω την ζωή μου!»

Οι «δημοσιογράφοι» της Ά Γυμνασίου γνωρίζουν την κ. Αθηνά Κρητικού συζητούν μαζί της και γράφουν για το περιοδικό μας. Η κ. Κρητικού είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) από το 2008 έως σήμερα αλλά και μέλος στην Διάσκεψη του Ο.Η.Ε με στόχο την ένταξη παιδιών με αναπηρία στο σύγχρονο σχολείο. Τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου ερεύνησαν το ζήτημα της αναπηρίας στην Ελλάδα και θέλησαν να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τα βήματα που έχουν γίνει στην Χώρα μας έως σήμερα αλλά και αυτά που πρέπει να γίνουν ,ώστε τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν ισότιμα τα ίδια δικαιώματα με τους μη ανάπηρους. Επικεντρώθηκαν επίσης στο πώς ένας άνθρωπος , με όραμα και βαθιά πίστη μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο!

Σας παραθέτουμε απόσπασμα της συνέντευξης:

– κ.Κρητικού ,έως σήμερα έχετε καταφέρει να ενημερώσετε την ελληνική κοινωνία αποτελεσματικά ως προς την ανάγκη ισοτιμίας σε ζητήματα αναπηρίας;

Αν τα έχω καταφέρει; Αν υιοθετήσουμε τη ρήση «Think Big», αν θέσουμε έναν υψηλό στόχο,π.χ την κορυφή του Everest συγχαρητήρια για τον στόχο που θέσαμε! Τι κάνεις μετά; Πρέπει να σκαρφαλώσεις ,να πέσεις, να γκρεμιστείς , να έχεις πίστη, να έχεις υπομονή! Και μια ημέρα , ένα είναι το σίγουρο. Θα πεις: Τα κατάφερα! Νομίζω ότι έχω κάνει το καλύτερο που μπορώ. Αυτή είναι μια νίκη!

– Ποιος είναι ο μεγάλος σας στόχος μέσα από τον Σ.Κ.Ε.Π;

Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω ισότιμες ανθρώπινες σχέσεις για όλους τους ανθρώπους είτε είναι ανάπηροι είτε όχι! Είμαστε υποχρεωμένοι να μην κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην αναπηρία. Να μάθουμε, να πληροφορηθούμε αξιόπιστα για όλα τα θέματα και ύστερα να αποφασίζουμε εμείς τί θα κάνουμε… !

Η συνέχεια … στο περιοδικό μας !

Log in with your credentials

Forgot your details?