Συνέντευξη δημοσιογραφικού ομίλου με τον Φάρο Τυφλών

Οι μαθητές – δημοσιογράφοι της Α΄ Γυμνασίου συζητούν για την τυφλότητα με τον Φάρο Τυφλών!

Οι μαθητές του δημοσιογραφικού ομίλου Ά Γυμνασίου συζητούν για την τυφλότητα με τον Φάρο τυφλών Καλλιθέας. Βασική τους αρχή είναι ότι η δημοσιογραφία είναι…πάντα δημοσιογραφία! Ακολουθεί τους ίδιους κανόνες  δεοντολογίας πέρα από κάθε μορφή αναπηρίας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, οι μαθητές δημοσιογράφοι συζήτησαν με τον κ. Ζάππα ( εθελοντής με τυφλότητα – επιμελητής περιοδικού για τον Φάρο Τυφλών)αλλά και την κ. Μήλα ( Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας ).

Σας παραθέτουμε απόσπασμα της συνέντευξης:

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν δημοσιογράφο με τυφλότητα;

Η πρόκληση  για εμένα είναι να διατηρώ αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Ό,τι ενδιαφέρει έναν άνθρωπο που έχει την όρασή του, ενδιαφέρει και έναν άνθρωπο που δεν την έχει. Υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με την ψυχαγωγία, την τέχνη αλλά και την καθημερινότητα όλων μας. Υπάρχουν όμως  και θέματα που αφορούν αποκλειστικά εμάς τους ανθρώπους με τυφλότητα.Πρόκληση επίσης για εμένα είναι να συμβάλλω με την δράση μου για την διατήρηση της γραφής  Braille. Έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν στον κώδικα αυτόν. Μόνο έτσι θα διατηρήσουν την σχέση τους με την γραφή.

Η αναπηρία είναι εμπόδιο για έναν δημοσιογράφο;

Η αναπηρία είναι , πράγματι , ένα εμπόδιο! Πρέπει όμως να βρούμε τρόπους για να το ξεπεράσουμε! Υπάρχουν πάντα δυσκολίες. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, εξοικειώνεσαι με το πρόβλημα. Πάντοτε, ο άνθρωπος δεν πρέπει να σκέφτεται το πρόβλημά του, αν κάτι λύνεται. Διαφορετικά, δεχόμαστε ήττα και το πρόβλημα, μας περιορίζει!

Η συνέχεια στο περιοδικό μας…

Log in with your credentials

Forgot your details?