5+1 τρόποι για να πετύχεις τους στόχους σου | Βιωματικό εργαστήριο για μαθητές της Γ’ Λυκείου

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου πλησιάζουν και όλοι εμείς στηρίζουμε τη μεγάλη προσπάθειά που κάνουν να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το CGS for Student Success με τη συνεργασία του τμήματος Σχολικών Ψυχολόγων και του Αθλητικού Τμήματος, οργάνωσαν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «5+1 τρόποι για να πετύχεις τους στόχους σου, αυτή τη χρονιά». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο «εργαλεία», τα οποία είναι σημαντικό να αξιοποιούν προκειμένου να υποστηρίζονται στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Το εργαστήριο εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά, οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες που είχαν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να δώσουν στους μαθητές την ευκαιρία να αντιληφθούν σημαντικές παραμέτρους της μελέτης, του καθορισμού στόχων, της διαχείρισης του άγχους, της διατροφής και της άσκησης με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Τοξοβολία, σκυταλοδρομίες, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, κινητοποίησαν τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και τους βοήθησαν να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν σκέψεις και συναισθήματα. Στη συνέχεια, οι μαθητές ανακάλυψαν τους «κρυμμένους» στόχους των δραστηριοτήτων που σχετίζονταν με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις συνέδεσαν με τις πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές που παρουσιάστηκαν, νοηματοδοτώντας τες με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι ωφέλιμες και αποτελεσματικές για τους ίδιους.

Το τέλος του εργαστηρίου βρήκε τους μαθητές μας να αναστοχάζονται σε σχέση με τα σημαντικά στοιχεία που έχουν ανακαλύψει όλα αυτά τα χρόνια, χρησιμοποιούν τη φετινή χρονιά και είναι χρήσιμα για την ενήλικη ζωή και το μέλλον τους. Η δύναμη της προσπάθειας, της επιμονής, της υπομονής, η σημασία της αισιοδοξίας και της πίστης στις δυνάμεις τους, αναδύθηκαν ως εκείνα που δίνουν ώθηση στα σχέδια τους και τελικά είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που έχουν. Ευχόμαστε ολόψυχα να κατακτήσουν όλα τα όνειρά τους.

Log in with your credentials

Forgot your details?