37ος Μαραθώνιος Αθήνας

Ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου είναι ένα μοναδικό γεγονός, μια μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους Μαραθωνοδρόμους ανά τον κόσμο και πραγματοποιείται στην Ελλάδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είναι μια γιορτή της ανθρώπινης θέλησης, του νου και της αλληλεγγύης, γεμάτη μηνύματα προς όλους για ένα καλύτερο μέλλον σε ατομικό, τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το CGS υποστηρίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες αλλά και μέσα από παράλληλες φιλανθρωπικές δράσεις, αυτό  το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Γι’ αυτό το σκοπό σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να δώσετε δυναμικά το παρόν στις παρακάτω αθλητικές δράσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019.

  • Παιδικός αγώνας 1.200μ. (συμμετοχή μαθητών Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού)
  • Πρωινός αγώνας 5 χλμ (συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων)
  • Πρωινός αγώνας 42 χλμ (συμμετοχή γονέων, αποφοίτων & συνεργατών του CGS)

Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων) συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω έως και την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος κ. Σοφία Μαρίνου, sports@cgs.edu.gr.

Παιδικός Αγώνας 1.200 μ. για μαθητές/τριες από Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού

Πληροφορίες για τον αγώνα

 

Εκκίνηση-Διαδρομή-Τερματισμός

Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α΄) και ώρα 09.30. Η μεταφορά των παιδιών στον χώρο του αγώνα θα γίνει με ίδιον μέσο. Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Βασ.Σοφίας στο ύψος της Βουλής συνεχίζοντας στην Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει ο τερματισμός και η παραλαβή των παιδιών. Σε κομβικά σημεία της διαδρομής (αρχή-μέση-τέλος) θα υπάρχουν συνεργάτες εθελοντές του σχολείου μας όπου θα βοηθήσουν τα παιδιά σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι.

 

Ώρα εκκίνησης 10.25.

Πρωινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ για μαθητές/τριες Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma καθώς και γονείς

Πληροφορίες για τον αγώνα

 

Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α΄) και ώρα 07.15.

Σημείο εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5χλμ: Λ.Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.

Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λ.Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ.Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ.Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ.Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

 

Ώρα εκκίνησης 08.15.

 

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα

Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις  09.58, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.

Μαραθώνιος Δρόμος 42 χλμ για γονείς

Πληροφορίες για τον αγώνα

Εκκίνηση

Θα εφαρμοστεί «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”). Θα δοθούν συνολικά δώδεκα (12) διαδοχικές εκκινήσεις. Το αργότερο 15 λεπτά (08.45 π.μ.) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δε θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς δρομέων καμία ανησυχία καθώς θα χρονομετρηθούν και με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

 

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας).

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα

Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα τελειώνουν στις 17.40, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των διαδοχικών εκκινήσεων.

Φόρμα Εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί.

Log in with your credentials

Forgot your details?