39ος Μαραθώνιος Αθήνας

Ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου είναι ένα μοναδικό γεγονός, μια μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους Μαραθωνοδρόμους ανά τον κόσμο και πραγματοποιείται στην Ελλάδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είναι μια γιορτή της ανθρώπινης θέλησης, του νου και της αλληλεγγύης, γεμάτη μηνύματα προς όλους για ένα καλύτερο μέλλον σε ατομικό, τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το CGS υποστηρίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες αλλά και μέσα από παράλληλες φιλανθρωπικές δράσεις, αυτό το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Γι’ αυτό το σκοπό σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να δώσετε δυναμικά το παρόν στις παρακάτω αθλητικές δράσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022.

  • Μαραθώνιος Δρόμος (μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 18 ετών γεννημένα τουλάχιστον το 2004)
  • Παιδικός αγώνας 1.200μ. (συμμετοχή μαθητών Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης Δημοτικού το σχολικό έτος 2022-2023, πιο συγκεκριμένα παιδιά γεννημένα το 2011, 2012 & 2013).
  • Πρωινός αγώνας 5 χλμ ενηλίκων (μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2010)

Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων) συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω έως και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αθήνας 2022, έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19, έως και την ημέρα του αγώνα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος κ. Σοφία Μαρίνου, sports@cgs.edu.gr.

Παιδικός Αγώνας 1.200μ.

Πληροφορίες για τον αγώνα:

Συμμετέχοντες

Μαθητές από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού το σχολικό έτος 2022 – 2023.

 

Σημείο Συνάντησης – Πρόσβαση

Το σημείο συνάντησής μας θα είναι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (γωνία Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α’) και ώρα 09.00.

Η μεταφορά των παιδιών στον χώρο του αγώνα θα γίνει με ίδιον μέσο.

 

Εκκίνηση-Διαδρομή-Τερματισμός

Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής στις 10.15 σε τρία διαφορετικά blocks εκκίνησης (wave start) για τις τάξεις ΣΤ’, Ε’ και Δ’ αντίστοιχα. Η διαδρομή είναι επί της Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο Ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει ο τερματισμός και η παραλαβή των παιδιών. Σε κομβικά σημεία της διαδρομής (αρχή-μέση-τέλος) θα υπάρχουν συνεργάτες εθελοντές του σχολείου μας όπου θα βοηθήσουν τα παιδιά σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι.

Λόγω της διοργάνωσης του Μαραθωνίου δε θα είναι δυνατή η πρόσβαση με αυτοκίνητο οπότε και προτείνουμε τη χρήση μετρό (Στάση Σύνταγμα).

 

Παραλαβή αριθμού συμμετοχής

Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου τα παιδιά θα παραλάβουν το φάκελο με τους νούμερο συμμετοχής τους.

 

Αποχώρηση Συνοδών

Στις 10.00 όλοι οι κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να αποχωρήσουν από το χώρο συγκέντρωσης παίρνοντας μαζί τους το ρουχισμό των παιδιών και να κατευθυνθούν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα τερματίσουν τα παιδιά.

 

Παράδοση παιδιών σε κηδεμόνες/συνοδούς

Οι κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Κωνσταντίνο Κοτζαμπάση, τηλέφωνο επικοινωνίας 697 991 4729.

Πρωινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ

Πληροφορίες για τον αγώνα:

Συμμετέχοντες

Μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma, γονείς / κηδεμόνες, συνεργάτες και απόφοιτοι.

 

Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α’) και ώρα 07.15.

Σημείο εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5χλμ:  Λ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

 Ώρα εκκίνησης 08.30.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα

Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 10.00, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.

Ρουχισμός

Οι συμμετέχοντες που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα θα πρέπει να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής με t-shirt του σχολείου. Εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το CGS Store. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας στεγνά ρούχα για να αλλάξετε μετά το τέλος του αγώνα.

Για την ημέρα αυτή προτείνουμε πρωινό τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη γιατί θα ακολουθήσει αθλητική δραστηριότητα.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τους συμμετέχοντες θα συνοδεύσει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κύριος Φώτης Σάλλας, τηλέφωνο επικοινωνίας 6974 977 900

Μαραθώνιος Δρόμος 42 χλμ

Πληροφορίες για τον αγώνα:

Αναμνηστική φωτογραφία

Στις 08.00 στον χώρο του Βωμού «Φλόγας Μαραθωνίου», θα συγκεντρωθούν οι συμμετέχοντες του CGS για την ομαδική φωτογράφιση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Σε περίπτωση ανάγκης την ημέρα του αγώνα στο χώρο εκκίνησης θα βρίσκεται ο κύριος Νίκος Κοσμάς, Υπεύθυνος Αθλητικού Τμήματος 6932 988 305

Φόρμα Εγγραφής

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με την Γραμματεία Αθλητικού Τμήματος με την κυρία Σοφία Μαρίνου στο τηλέφωνο 2106663955.

Log in with your credentials

Forgot your details?