Αγγελική Αδάμου (Γλωσσολογία)

CVs-Professors-Academia-5 Η Αγγελική Αδάμου, μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), στο πρόγραμμα «Λογοτεχνία, Φιλολογία και Γλωσσολογία». H ερευνητική της εργασία με τίτλο « Controverses sur la rhétorique à travers lʹétude du Gorgias de Platon et du Contre Platon sur la rhétorique dʹAelius Aristide» (Διαμάχη περί ρητορικής υπό το κάτοπτρον του Γοργία του Πλάτωνα και του Πρὸς Πλάτωνα περὶ ῥητορικῆς του Αίλιου Αριστείδη) εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του Paul Demont, διευθυντή της Διδακτορικής Σχολής της Σορβόννης.

Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται ενεργά με τη λογοτεχνική μετάφραση γαλλοελληνικού συνδυασμού, μετά την απόκτηση του αντίστοιχου διπλώματος από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το μεταφραστικό πόνημά της για την Οκτάβια του Ζεράρ ντε Νερβάλ συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία «Amour» (Εκδόσεις Αιώρα, Φεβρουάριος 2016). Εκτός από Γαλλικά, μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2011. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκμάθησης Ελληνικών για αλλοεθνείς, καθώς και στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κηφισιάς, για μαθητές άπορων οικογενειών. Στο CGS διδάσκει Αρχαία και Νέα Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, όπως και Αρχαία Ιστορία. Συμμετέχει επίσης, στον όμιλο MUN (Model United Nations) ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Log in with your credentials

Forgot your details?