Ασηµένιος Πρωταθλητής Ευρώπης ο µαθητής Λυκείου και αθλητής ιστιοπλοϊας, Πέτρος Κονταρίνης!

Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου CGS και αθλητής Ιστιοπλοΐας Τριγώνου του Αθηναϊκού Ομίλου Θαλάσσιων Αθλημάτων, Πέτρος Κονταρίνης, σημειώνει υψηλές επιδόσεις σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Κονταρίνης κατέκτησε την Πρώτη (1η) θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ιστιοσανίδας Νέων (1-4 Ιουλίου 2021) και στέφτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ιστιοπλοϊκή κλάση Τ293 αλλά και µέλος της Εθνικής Οµάδας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας.

Επίσης, ο Πέτρος με την Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοϊάς κέρδισε το Αργυρό Μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Ιστιοσανίδας Νέων Προολυµπιακής κατηγορίας Τ293.

Το πρωτάθλημα διεξήχθει μεταξύ 22 και 28 Αυγούστου στο Tallinn της Εσθονίας, και ο Πέτρος διακρίθηκε ανάμεσα σε 42 κορυφαίους ιστιοπλόους από 14 χώρες. Μετά από 6 ηµέρες αγώνων και 15 ιστιοδροµίες που έλαβαν χώρα είναι πλέον δεύτερος (2ος) Πρωταθλητής Ευρώπης.

Δείτε εδώ τα αποτελέσµατα: https://europeans2021.techno293.org/results/u17-boys https://www.eio.gr/images/deltia_typou/210830.pdf

Οι επιτυχίες του Πέτρου Κονταρίνη συνεχίζονται, αφού, μόλις πριν λίγες ημέρες, κατέκτησε την Πρώτη (1η) θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στο Ιταλικό Πρωτάθληµα Ιστιοσανίδας Νέων, που διεξήχθη στο Cagliari της Σαρδηνίας (2-5 Σεπτεµβρίου 2021). Αποτελέσµατα: https://www.coppaprimavela.it/wp-content/uploads/2021/09/TECHNO-U17-CLASSIFICA-PROVVISORIA-AGGIORNATA-DOPO-9-PROVE.pdf

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Αθηναϊκού Ομίλου Θαλάσσιων Αθλημάτων, κος Νικολαϊδης: «Ο αθλητής µας Πέτρος Κονταρίνης είναι υπόδειγµα αθλητή, τυπικός, ταπεινός και εργατικός. Έχοντας χάσει µια ολόκληρη αγωνιστική χρονιά λόγω της πανδηµίας, κατάφερε να παραµείνει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να µας κάνει όλους υπερήφανους».

Στα επόμενα σχέδια του Πέτρου είναι η συμμετοχή στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ιστιοπλοΐας της κλάσης Τ293, τον Οκτώβριο 2021 στη λίµνη Garda στην Ιταλία.

Το CGS εύχεται Καλή συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία του Πέτρου και καλή σχολική χρονιά!

Log in with your credentials

Forgot your details?