Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής

Ο τομέας της βιοϊατρικής τεχνολογίας είναι ένας κλάδος σπουδών ο οποίος παρουσιάζεται και επικαλύπτει τους κλάδους της ιατρικής, βιολογίας και μηχανικής. Η βιοϊατρική τεχνολογία επιχειρεί να εφαρμόσει την επιστήμη της βιολογίας με σκοπό να επιτευχθούν καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ιατρικής με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων κι εφαρμογών. Ο κύριος σκοπός και βασικός άξονας της βιοϊατρικής είναι να βελτιώσει εν τέλει την παροχή υπηρεσιών υγείας. Μερικά από τα πιο γνωστά επιτεύγματα του κλάδου είναι οι νέες δυνατότητες προσθετικής, τα micro-εμφυτεύματα, τα διαγνωστικά μηχανήματα απεικόνισης κλπ. Πέραν των παροχών υγειονομικής περίθαλψης υπάρχουν κι αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι οι οποίοι άπτονται της βιοϊατρικής κι απορρέουν από αυτήν. Παραδείγματα μπορεί να οι βιομιμιτικές εφαρμογές, η συστημική βιολογία, η βιο-μηχανική, η κλινική μηχανική και η ιατρική εικόνα.

Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη βιοϊατρική τεχνολογία μπορούν να εφοδιάσουν τους μαθητές με δυνατότητες σχεδίασης βιοϊατρικού εξοπλισμού και προϊόντων. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να συνδυάζουν γνώσεις μηχανικής, βιολογίας και ιατρικής με τη δημιουργικότητά τους ώστε να αναπτύσσουν υψηλή προσοχή στη λεπτομέρεια.

Οι απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών μπορούν να απασχοληθούν σε επαγγέλματα όπως μηχανικής βιοϊατρικής, κλινικοί μηχανικοί, βιοτεχνολόγοι, μηχανικοί ιατρικών μηχανημάτων, ερευνητές, μηχανικοί αναμόρφωσης και σε άλλους πολλούς τομείς.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα 6 ημερών. Η δομή του προγράμματος είναι να παρακολουθούν κάποιες διαλέξεις τις πρωινές ώρες και εν συνεχεία να χωρίζονται σε ομάδες των 4-5 ατόμων οι οποίες θα απασχολούνται σε ομαδικά project τα οποία θα παρουσιάσουν την τελευταία ημέρα.

Το πρόγραμμα στοχοποείται σε μαθητές από Γ’ Γυμνασίου έως Β’ Λυκείου.

Περισσότερες πληροφορίες στο biomed@cgs.edu.gr

Κόστος συμμετοχής

  Course  420 ευρώ
*(με σχολικό)  470 ευρώ

Στοιχεία πληρωμής

Alpha Bank

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού: 142 00232 0000 948

IBAN: GR56 0140 1420 1420 0232 0000 948

Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτoνα AE

*Τα δίδακρα περιλαμβάνουν:

  • Διαλέξεις και εργαστήρια από επιστημονικούς συνεργάτες της Ιατρικής σχολής (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου
  • Επισκέψεις
    Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική στο Ιπποκράτειο ΓΝ Αθηνών
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής
  • Γραφική ύλη και αναμνηστικά (T-shirt, φωτογραφίες)
  • Καθημερινό γεύμα
  • Μεταφορά με σχολικά λεωφορεία

Δήλωση ενδιαφέροντος

Log in with your credentials

Forgot your details?