To CGS στο World Scholars Cup!

Το CGS συμμετείχε στο  WorldScholar’s Cup!

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία στις 10 και 11 Φεβρουαρίου να συμμετέχουν στο WorldScholar’sCup.

Το WorldScholar’sCup είναι ένας διεθνής ακαδημαϊκός διαγωνισμός που έχει ως βασικό στόχο να δώσει κίνητρο σε μαθητές από όλο τον κόσμο να εξασκήσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας στον γραπτό και προφορικό λόγο.

Η συμμετοχή δεν αφορά μόνο στους «άριστους» μαθητές κάθε σχολείου. Σκοπό έχει να εισχωρήσει  στο μαθητικό κοινό, εμπνέοντας την αγάπη για τη μάθηση.

Μέσα από 4 δοκιμασίες (Team Debate, Scholar’s Challenge, Collaborative Writing, Scholar’s Bowl) σε θέματα που αφορούν 6 γνωστικά πεδία (Science&Technology, History, Literature, Art&Music, SocialStudies, SpecialArea) οι μαθητές κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους ώς μέλη μιας ομάδας.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις των μαθητών μας και ενδεικτικά αναφέρουμε τις κυριότερες αυτών.

Συγκεκριμένα:

Οι μαθητές μας κατέλαβαν  κορυφαίες θέσεις σε 4 από τα 6 γνωστικά αντικείμενα. Στην κατηγορία JuniorDivision πολλοί από τους μαθητές βρέθηκαν στο Top 10 για τη συλλογική συγγραφή, και η πρώτη θέση ανήκει στον μαθητή μας Βασίλη Γριμάνη (μαθητή Γυμνασίου). Συνολικά, 5 Junior ομάδες συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων 20, με 13 ακόμη να προκρίνονται στο Παγκόσμιο World Scholar’sCupπου θα διεξαχθεί στο Ανόι, στο Κέιπ Τάουν ή στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι .

Στο Senior Division το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα από το IB Diploma Programme, η οποία και κατέλαβε την 4η θέση στη συλλογική συγγραφή, συνολικά, με αποτέλεσμα να προκριθεί στον Παγκόσμιο Γύρο!
Επιπρόσθετα, η  Ουρανία  Μορώνη, μαθήτρια του Γυμνασίου, επιλέχθηκε μετά τις ατομικές της υψηλές επιδόσεις να πάρει μέρος στο κεντρικό debate της διοργάνωσηςμε θέμα“Greece is running out of luck”, στο οποίο η ομάδα της κέρδισε λόγω στοχευμένης επιχειρηματολογίας.

Στιγμιότυπα θα βρείτε στο link που ακολουθεί: https://flic.kr/s/aHskUyHice

Log in with your credentials

Forgot your details?