Εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece)

Το CGS, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια, το Πανεπιστήμιο John Hopkins και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα λειτουργήσει, για δεύτερη χρονιά, ως εξεταστικό κέντρο για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά – CTY Greece.

Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece, τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το CTY Greece (Center for Talented Youth) προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με περιέργεια και δίψα για μάθηση να καλλιεργήσουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες μέσω εξωσχολικών καινοτόμων προγραμμάτων (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά) που υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών.

Το τεστ αξιολόγησης SCAT/ STB περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Δείγματα των τεστ και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://www.cty- greece.gr/el/exams

Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματα του CTY Greece, πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 στο CGS.

Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.cty-greece.gr.

H προθεσμία εγγραφής είναι η Kυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019.

Για όποια απορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το γραφείο του CTY Greece.

https://www.cty-greece.gr/el/exams

 

Log in with your credentials

Forgot your details?