Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας “Ο Πυθαγόρας”

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα «Ο Πυθαγόρας». Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:

  • να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
  • να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός ελέγχει την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Ο σκοπός του συμπυκνώνεται στη φράση «η μαθηματική σκέψη μπορεί να γίνει κτήμα όλων των μαθητών», που συνάδει με την εκπαιδευτική φιλοσοφία διδασκαλίας των μαθηματικών στο CGS.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΜΕ στην ιστοσελίδα της, «η πρόθεση της ΕΜΕ είναι η προώθηση μιας μαθηματικής παιδείας που δεν επικεντρώνεται στη στείρα απομνημόνευση (για τον λόγο αυτό παρέχεται στους μαθητές την ώρα της εξέτασης και η αντίστοιχη θεωρία). Το όλο εγχείρημα θα χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη βασικών πτυχών της Μαθηματικής σκέψης, έτσι όπως η έρευνα της Διδακτικής των Μαθηματικών έχει υποδείξει, και φιλοδοξεί να αναδείξει τη συμμετοχική άμιλλα μεταξύ των μαθητών και όχι τον ανταγωνισμό».

Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄ Γυμνασίου.

To CGS στηρίζει το διαγωνισμό συμμετέχοντας στη διεξαγωγή του ως εξεταστικό κέντρο, για τους μαθητές του CGS καθώς και άλλων σχολείων. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης καθώς και η καταβολή ποσού 10€ για μια ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ “Πυθαγόρας”.

Οδηγίες για τη συμμετοχή μαθητών άλλων σχολείων.

Σας ενημερώνουμε πως για την ολοκλήρωση της συμμετοχής των μαθητών στον 1ο μαθητικό διαγωνισμό της ΕΜΕ «Ο Πυθαγόρας» είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων, κάθε μαθητής να καταβάλει το ποσό των 10 €. Το πόσο αυτό αφορά σε μια ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ «Πυθαγόρας». Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη δέσμευση των συμμετεχόντων.

Το χρηματικό ποσό, μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. θα πρέπει να κατατεθούν στην Κεντρική Γραμματεία του CGS μέχρι την Παρασκευή, 25.1.19. Στη συνέχεια το ποσό θα κατατεθεί από το Λογιστήριο του Σχολείου μας σε τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Μ.Ε. για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού. Επίσης η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά συμπληρωμένη (σχετικό έγγραφο Word) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@cgs.edu.gr προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη στην καταχώριση των στοιχείων των μαθητών.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9.2.19 στο CGS, καθώς το σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο τόσο για τους δικούς μας μαθητές όσο και για μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ενδεικτικά θέματα για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (www.hms.gr).

 

Log in with your credentials

Forgot your details?