Διάσωση κατσικούλας στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 8/10 το πρωί κατά την άφιξη μαθητών κι εκπαιδευτικών στο σχολείο, εντοπίστηκε έξω από την περίφραξη του σχολείου μας μία τραυματισμένη και πολύ φοβισμένη κατσίκα.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό ενεργοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση του ζώου. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειας εύρεσης του πιθανού ιδιοκτήτη, η φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνη την κ. Φαίη Ηλιοπούλου, επικοινώνησε με φιλοζωικές οργανώσεις κι έκανε έκκληση για βοήθεια. Άμεσα ανταποκρίθηκε η “A promise to animals” η οποία και ανέλαβε πλήρως την μεταφορά και περίθαλψη του ζώου. Ειδικό φορτηγό παρέλαβε την κατσίκα και την μετέφερε με ασφάλεια στον κτηνίατρο κ. Χρήστο Κτενά ο οποίος και την περιέθαλψε. Για τις επόμενες 2 εβδομάδες το ζώο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση καθώς είχε σοβαρό τραύμα στο λαιμό όμως διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον ήταν έτοιμη να πάρει εξιτήριο.

Στην προσπάθεια μας να της βρούμε το καταλληλότερο παντοτινό της σπίτι, επικοινωνήσαμε με το A little shelter και την κ. Κατρίνα Τσάνταλη η οποία με μεγάλη προθυμία δέχθηκε να την υιοθετήσει και να την εντάξει στην παρέα ζώων, κατσικιών και προβάτων, που έχουν επίσης διασωθεί.

Η κατσικούλα μας θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της ασφαλής και χαρούμενη κι εμείς θα χαιρόμαστε από μακριά και θα θυμόμαστε πως, αυτή  η ζωή  σώθηκε χάρη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν την προσπέρασαν και δεν γύρισαν την πλάτη τους και αυτή η σκέψη θα μας συντροφεύει και θα μας καθοδηγεί!

Log in with your credentials

Forgot your details?