Δράσεις για το μάθημα Τ.Π.Ε.

Αναμφίβολα, το Διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής μας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαθητές, έτοιμοι να εξερευνήσουν και να μάθουν οτιδήποτε τους ενδιαφέρει….

Γι’ αυτό το λόγο,  όλοι οι μαθητές του Δημοτικού μέσα από μία σειρά δράσεων, μαζί με τους υπεύθυνους δασκάλους του τμήματος Τ.Π.Ε., ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται ως προς τη χρήση του Διαδικτύου και των σχετικών εφαρμογών.  Οι δράσεις ποικίλουν ανάλογα την ηλικία των μαθητών, αλλά και το βαθμό ενασχόλησης τους με το εργαλείο αυτό.

Έτσι, οι μεγαλύτεροι μαθητές, αφού παρακολούθησαν μία σειρά βίντεο και παρουσιάσεων με κεντρικό άξονα τη σωστή χρήση του Διαδικτύου, πήραν το λόγο και εξέφρασαν απορίες, έδωσαν συμβουλές σε άλλους συμμαθητές τους και τέλος κατέγραψαν τρόπους διαχείρισης κινδύνων, που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τη χρήση του Διαδικτύου, προς αναζήτηση πληροφοριών, κοινωνικής δραστηριότητας ή απλώς ανταλλαγής υλικού.

Οι μικρότεροι μαθητές παρακολούθησαν το θεατρικό έργο «Η Φάρμα του Διαδικτύου», όπου μέσα από ένα τρόπο πολύ διασκεδαστικό και με τη μορφή παραμυθιού, ενημερώθηκαν και αφυπνίστηκαν για την υπεύθυνη και με κριτική σκέψη πλοήγηση στο θαυμαστό κόσμο του Διαδικτύου….

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?