Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Στις 30 Νοεμβρίου, η Α΄ Λυκείου του CGS πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Δήμο του Μαραθώνα.

Η υπεύθυνη του Μουσείου, κ. Ειρήνη Σπανού, ξενάγησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τους μίλησε για την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου ως ολυμπιακού αθλήματος. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε Ολυμπιακό Μαραθώνιο από την πρώτη διοργάνωση της Αθήνας (1896) έως την αντίστοιχη του Πεκίνου (2008). Μεταξύ άλλων γνώρισαν και σε ιδιαίτερες «γωνιές» του Μουσείου προσωπικά αντικείμενα εμβληματικών μορφών Ελλήνων και Ελληνίδων Μαραθωνοδρόμων όπως του Σπύρου Λούη, του Στέλιου Κυριακίδη, του Μιχάλη Κούση αλλά και της πρώτης Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου Ζωζώς Χριστοδούλου.

Σε ιδιαίτερη τελετή στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του CGS κ. Χρήστος Χ. Γείτονας, βράβευσε την κ. Ζωζώ Χριστοδούλου για τη συμμετοχή της ως πρώτης Ελληνίδας στον κλασικό Μαραθώνιο και για την προσφορά της στο γυναικείο ελληνικό αθλητισμό.

Η κ. Χριστοδούλου, τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και μαθητριών για την πρώτη της συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο, για τα πρώτα «βήματα» και τις δυσκολίες του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα. Τους συμβούλευσε να αθλούνται, να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους «κατακτούν», όπως έκανε ή ίδια.

Το ραντεβού μαζί της δόθηκε για τον επόμενο Νοέμβριο στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (2018), όπου θα ενώσουμε τις φωνές μας – ως εθελοντές – για να εμψυχώσουμε τους Μαραθωνοδρόμους στην μεγάλη προσπάθειά τους.

Log in with your credentials

Forgot your details?