Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2022

Concours national de la Francophonie 2022

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2022 | ¨Ένα παριζιάνικο ζωολόγιο
Πρώτο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 | Κατηγορία Β2 ”Le dragon du XIVème”.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή το γεγονός ότι η συμμετοχή του Τμήματος Γαλλικών της Α’ Λυκείου/IB MYP στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, υπό την καθοδήγηση καθηγήτριας κας Ρίζου ,έλαβε το Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Β2 ”Le dragon du XIVème”.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε και τη φετινή χρονιά από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
”La Magie du Bestiaire Parisien” είναι ο τίτλος του διαδραστικού επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων που κληθήκαν οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του επιπέδου Β2.
Αντικείμενό του αποτελεί η περιήγηση στα είκοσι διαμερίσματα του Παρισιού δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν εκεί ένα περίεργο ζωολόγιο, μέσα από την παρατήρηση γλυπτών ζώων, τοιχογραφιών, συντριβανιών καθώς και την εικονική περιήγηση σε γνωστά μνημεία, μουσεία και πάρκα που συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο και κάνοντας κλικ πάνω στο διαδραστικό υλικό με φορά από το πρώτο προς το εικοστό γεωγραφικό διαμέρισμα, ανακαλύψτε την μαγεία της Πόλης του Φωτός υπό το πρίσμα ενός ζωολογίου πραγματικών και φανταστικών πλασμάτων.
https://view.genial.ly/61bae1aee03a100dde799ff6/interactive-content-la-magie-du-bestiaire-parisien

 

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό: https://www.ifg.gr/news/ethnikos-diagonismos-gallofonias-2022-ena-parizianiko-zoologio/

Log in with your credentials

Forgot your details?