Η κα Ντένια Φραγκιά συναντά τους μαθητές του GIN!

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 η Ντένια Φραγκιά επισκέφτηκε τον όμιλο του IB MYP  “Global Issues Network (GIN)   προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές για την αξία της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Η κυρία Φραγκιά, έχοντας κάνει σπουδές Δημοσιογραφίας και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό παίρνοντας μέρος σε πολλές δράσεις. Μία από τις πιο σπουδαίες αυτών ήταν η απόφαση της να βρεθεί  το 2014 σε ένα μικρό χωριό της φυλής των Maasai στην Κένυα για να βοηθήσει την τοπική κοινότητα. Κατά την τρίμηνη παραμονή της στην Κένυα κατάφερε να οικοδομήσει και να ολοκληρώσει εργασίες ενός νέου κτηρίου στην περιοχή Kibiku με σκοπό να λειτουργήσει μελλοντικά ως σχολείο για τα παιδιά και ως χώρος εργασίας των μητέρων τους.

Τα χρήματα για την ανέγερση του κτηρίου συγκεντρώθηκαν από την πώληση βραχιολιών που έφτιαχναν οι γυναίκες Maasai και τα οποία η κυρία Φραγκιά πουλούσε μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Το κάθε βραχιόλι κόστιζε 5 ευρώ από τα οποία το 1 ευρώ δινόταν στη γυναίκα για κάθε βραχιόλι που έφτιαχνε, ένα άλλο ευρώ σε ένα πρόγραμμα σίτισης που δημιούργησε, παρέχοντας ημερησίως τροφή σε 12-14 παιδιά, και τα 3 ευρώ δίνονταν για τις οικοδομικές εργασίες.

Σκοπός της ήταν να μάθουν οι γυναίκες Maasai τον τρόπο που μπορεί κανείς να εξασφαλίσει χρήματα για την επιβίωση του, να αφήσει ένα έργο που θα βελτιώσει το μέλλον των παιδιών τους και επιπλέον να υπάρχει καθημερινή τροφή προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα υποσιτισμού.

Η κυρία Φραγκιά μίλησε στους μαθητές του GIN για την εμπειρία και το έργο της στην Αφρική και απάντησε στα ερωτήματα τους. Αυτή η ομιλία ευαισθητοποίησε τους μαθητές του GIN απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα και τους ενέπνευσε να λάβουν και οι ίδιοι μέρος σε κοινωνικές δράσεις προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Στο  πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του ομίλου και ενόψει της «Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» τα μέλη του ομίλου θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση γραφικής ύλης την οποία και θα προσφέρουν στον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, η «Κιβωτός του Κόσμου». Μέσα από την επίσκεψη των παιδιών στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» τα παιδιά θα ενημερωθούν για όλες τις δράσεις του οργανισμού, θα ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο απέναντι σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και θα κινητοποιηθούν ώστε  να συνεχίσουν την κοινωνική τους δράση.

.

Log in with your credentials

Forgot your details?