Πρόγραμμα Εθελοντισμού 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Στo πλαίσιo του Προγράμματος της Κοινωνικής Προσφοράς οι μαθητές του MYP του σχολείου μας συμμετείχαν και φέτος στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, ως εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ, εμψυχώνοντας του δρομείς της Μαραθωνίου διαδρομής.

Τα τελευταία χρόνια η προσφορά εθελοντικής εργασίας και η στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί θεσμό για το σχολείο μας. Οι εθελοντές μας, το πρωί της Κυριακής, συναντήθηκαν στον κόμβο της Αγίας Παρασκευής και με τη δυναμική τους παρουσία και το ζεστό τους χειροκρότημα εμψύχωσαν τους Μαραθωνοδρόμους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΕΛΕΠΑΠ.

Η ομάδα των εθελοντών μας κάθε χρόνο είναι παρούσα στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός που αναδεικνύει το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης, ενώ ταυτόχρονα ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους από κάθε σημείο του πλανήτη. Τα παιδιά μας μιλούν για μία ξεχωριστή εμπειρία. Μία εμπειρία που βοηθά τους μαθητές μας να κατανοήσουν την αξία του ομαδικού πνεύματος και της κοινωνικής αλληλεγγύης και παράλληλα να αισθανθούν ότι στήριξαν με το δικό τους τρόπο το σημαντικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Η προσπάθεια των εθελοντών μας όμως συνεχίστηκε και με μία ακόμα δράση, αφού το σχολείο μας συνεργάστηκε με την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο για τον κόσμο», η οποία οργανώνει το εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης του ΣΕΓΑΣ.

Με συνεχή προσπάθεια και θετική διάθεση οι μαθητές μας συγκέντρωναν στους χάρτινους κάδους της ανακύκλωσης τις πλαστικές συσκευασίες των μπουκαλιών, που είχαν χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου. Με χαμόγελο και αγάπη για το περιβάλλον γέμιζαν τους κάδους σε μία κοινή προσπάθεια, κατανοώντας την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος του πλανήτη. Το υλικό που συγκεντρώθηκε θα προωθηθεί στη συνέχεια για ανακύκλωση.

Κοινό σύνθημα όλων μας ήταν να κάνουμε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ακόμη πιο πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ και την ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο» που μας έδωσαν την ευκαιρία να στηρίξουμε και εμείς τη μεγάλη και συλλογική αυτή προσπάθεια.

Στιγμιότυπα: https://flic.kr/marathon2016

 

dsc_0217

maratho_01

Log in with your credentials

Forgot your details?