Οι μαθητές ρωτούν τον ιστορικό, κ Αλέξανδρο Μακρή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και δημιουργούν το πρώτο τους Podcast!

Η πρώτη εκπομπή των μαθητών του Ομίλου Γυμνασίου/IB MYP με τίτλο «podcast» ανέβηκε και είναι αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Καλεσμένος των μαθητών μας ήταν ο κ. Αλέξανδρος Μακρής, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάκτορας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος απάντησε σε ερωτήματα που του έθεσαν μαθητές του Ομίλου Podcast, σχετικά με την Εθνική μας επέτειο.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο podcast είναι οι:
Μπουλούκου Εβελίνα, Κουτσού – Κουτσοπούλου Κάλλια, Γιαννιώτης Ιωάννης, Λουφόπουλος Παναγιώτης, Παπαναστασίου Κωνσταντίνος, Ευθυμίου Ιωάννα, Καττή Αριάδνη.

Βρείτε το podcast των μαθητών στη συχνότητα του European School Radio: http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/6388.

Τα τραγούδια που ακούγονται στο podcast είναι:

  1. Την πόρτα ανοίγω το βράδυ – Ορχηστρικό Μίκης Θεοδωράκης και Βασίλης Σαλέας, Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  2. Με το Λύχνο του Άστρου, Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  3. Μες στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα, Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, Στίχοι και Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Μπορείτε να ακούσετε το podcast και από το site μας

Log in with your credentials

Forgot your details?