Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2018

Η μαθήτρια μας της Γ Λυκείου, Νίκη Σύρρου, έχοντας προκριθεί από την προηγούμενη χρονιά, έλαβε μέρος στη β’ φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού βιολογίας και για άλλη μία φορά πήρε την τρίτη καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα, κάνοντάς μας περήφανους! Ο πανελλήνιος διαγωνισμός βιολογίας έχει στόχο να αναδείξει τους ταλαντούχους μαθητές στο μάθημα της Βιολογίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να διακριθούν χάρη στην ευφυΐα και στις δεξιότητές τους. Ειδικότερα στη β’ φάση του διαγωνισμού, η εξεταστέα ύλη είναι εξαιρετικά μεγάλη, περιλαμβάνοντας και ύλη από πανεπιστημιακά συγγράμματα και το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων είναι εξαιρετικά υψηλό.

Στη συνέχεια, πήρε μέρος στη γ’ φάση του διαγωνισμού, και πήρε την έκτη καλύτερη βαθμολογία! Η γ’ φάση του διαγωνισμού περιλαμβάνει την εξέταση των μαθητών σε πλήθος εργαστηριακών τεχνικών, κατά τις οποίες αξιολογούνται η ταχύτητα της αντίληψής τους, η δεξιότητα στο χειρισμό οργάνων και αντιδραστηρίων, και η ακρίβεια στις μετρήσεις και στην εφαρμογή των οδηγιών. Η γ φάση έλαβε χώρα στα εργαστήρια του Βιολογικού τμήματος και είχε διάρκεια 7 ώρες!

Οι επιτυχίες της αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία και είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της ευφυΐας της αλλά και της συστηματικής δουλειάς της. Από τη Διεύθυνση και τους καθηγητές του Λυκείου πολλά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για επιτυχία σε κάθε στόχο της ζωής της!

Log in with your credentials

Forgot your details?