Παρουσίαση από τον Διευθυντή του EMBL στους μαθητές Λυκείου

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές των Κατευθύνσεων Υγείας και Ζωής της Β’ και Γ’ Λυκείου παρακολούθησαν διαδικτυακά την ετήσια διάλεξη που οργανώνει το EMBL (European Molecular Biology Laboratory) από τη Χαϊδελβέργη. Το θέμα της διάλεξης ήταν  “Discover RNA – the language of genomes“ και παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του EMBL  Dr Mattias W. Hentze.

Μαζί με τους μαθητές τη διάλεξη παρακολούθησε και η καθηγήτρια βιολογίας κα Ζουδίου, η οποία είχε επιμεληθεί την οργάνωση και το συντονισμό. Χάρη στις εξαιρετικές διαφάνειες και τον απλό τρόπο παρουσίασης του θέματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να εμπνευστούν από τη μαγεία της επιστημονικής έρευνας! Στο τέλος της διάλεξης, οι μαθητές μας υπέβαλαν δύο πολύ εύστοχες απορίες στον ερευνητή, ο οποίος τις απάντησε άμεσα, σχολιάζοντας ότι μένει εντυπωσιασμένος από την υψηλή ποιότητα των ερωτήσεων τους.

Το ΕΜΒL είναι το κορυφαίο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στην Ευρώπη και αποτελεί μία  διακυβερνητική ερευνητική οργάνωση που προωθεί την έρευνα και την αριστεία στις μοριακές βιοεπιστήμες, χάρη στη συνεργασία ερευνητών από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στις εγκαταστάσεις της Χαϊδελβέργης μάλιστα, βρίσκεται και το μοναδικό στον κόσμο ελικοειδές κτήριο, που με το σχήμα του προσομοιάζει το σχήμα της διπλής έλικας του μορίου του DNA.

Log in with your credentials

Forgot your details?