Πρόγραμμα Εθελοντισμού 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Η κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών μας και η προσφορά εθελοντικής εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του MYP.

Η συμμετοχή των παιδιών μας σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα τα βοηθά να γίνουν πιο υπεύθυνα και ανεξάρτητα, αλλά παράλληλα τα οδηγεί να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της αμοιβαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η μεγάλη ομάδα των εθελοντών μας ήταν παρούσα και φέτος στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας με ένα διπλό ρόλο.

Τα παιδιά μας το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, στην Αγία Παρασκευή. Με τη δυναμική τους παρουσία και το ζεστό τους χειροκρότημα εμψύχωναν συνεχώς τους Μαραθωνοδρόμους που στήριξαν τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών με αναπηρία, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΕΛΕΠΑΠ.

Παράλληλα οι εθελοντές μας, ως μέλη της  «Green Team» του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με θετική διάθεση και ζήλο συγκέντρωσαν στους χάρτινους κάδους της ανακύκλωσης πλήθος πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές στη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ και την ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο» που μας έδωσαν την ευκαιρία να στηρίξουμε και εμείς τη μεγάλη και συλλογική αυτή προσπάθεια και να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Log in with your credentials

Forgot your details?