Δραστηριότητες Απογευματινής Ζώνης | SMART 2019-2020

Nέα δραστηριότητα στο CGS SMART: “Play and Learn” για μαθητές ΠΝ & Νηπιαγωγείου

Read more»

H διασκέδαση και η μάθηση γίνονται ένα!

Η νέα δραστηριότητα “Play and Learn”του Club Ξένων Γλωσσών και συγκεκριμένα του τμήματος των Αγγλικών, χρησιμοποιεί ως βασικό κίνητρο το παιχνίδι προκειμένου να αναπτύξουν οι μικροί μαθητές την ικανότητα τους στην αγγλική γλώσσα.

Με δημιουργικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, θέατρο και επιστημονικά πειράματα, οι μικροί μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τα «μυστήρια του κόσμου» ενώ ενθαρρύνονται στο να επικοινωνούν στα αγγλικά.

Πολλά από τα παιχνίδια πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και έχουν σαν στόχο την επαφή και τη σύνδεση μας με τη φύση. Οι μαθητές μαθαίνουν για το περιβάλλον και αναπτύσσουν το σεβασμό και την αγάπη τους για τον κόσμο που μοιραζόμαστε όλοι.

Μαζί με τους μαθητές θα πραγματοποιήσουμε επιστημονικές δραστηριότητες και πειράματα στα αγγλικά, διευρύνοντας τους ορίζοντες του εφικτού και της κριτικής σκέψης μέσα από τη χρήση της γλώσσας.

Θα ακούσουμε ιστορίες, θα δημιουργήσουμε χειροτεχνίες, θα παίξουμε κουκλοθέατρο οι μαθητές θα εμπνευστούν και θα μάθουν πώς να επικοινωνούν στα αγγλικά ανάλογα με το μέσο επικοινωνίας, το ακροατήριο, το θέμα και τη περίσταση.

Στο πρόγραμμα “Play and Learn” τα αγγλικά γίνονται το «εργαλείο» για ανακάλυψη και διασκέδαση και οι μικροί μαθητές αναπτύσσουν και ενδυναμώνουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα με ασφάλεια, ηρεμία και χαρά!

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας ένα email δήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: smart@cgs.edu.gr

«

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his own language, that goes to his heart.”
Nelson Mandela

❝Those who know nothing of foreign languages know nothing of their own.❞
Johann Wolfgang von Goethe

Read more»

Στη εποχή της παγκοσμιοποίησης η γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη για την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου, την διεύρυνση του τρόπου σκέψης του και την εξοικείωση του με διαφορετικούς λαούς, περιβάλλοντα και κουλτούρες.

Το Club Ξένων Γλωσσών του σχολείου μας, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων όχι μόνο να μάθουν τις ξένες γλώσσες της επιλογής τους με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, αλλά και να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των λαών στις οποίες επικοινωνούν.

Οι προσφερόμενες γλώσσες στο Club Ξένων Γλωσσών του CGS είναι η Αγγλική, η Γαλλική, η Γερμανική, η Ισπανική, η Ιταλική και η Κινεζική.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων που κάνει την μάθηση μια φυσική και διασκεδαστική διαδικασία, όπως:

ανάγνωση παραμυθιών και λογοτεχνικών βιβλίων
δημιουργία projects και παρουσιάσεων διαφόρων θεματικών
προβολή και τη δημιουργία ταινιών & την παρακολούθηση και το ανέβασμα μικρών θεατρικών παραστάσεων
επαφή με συνομήλικους μαθητές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι μιλούν τη συγκεκριμένη ξένη γλώσσα
διαδραστικές δράσεις που αποτυπώνουν το «προφίλ» της καθημερινότητάς της ξένης χώρας και εξοικειώνουν τους μαθητές με τις παραδόσεις της (κατασκευές, μαγειρική, κ.α.)

Μέσα από το Club ξένων γλωσσών οι μαθητές μας μπορούν να:

μάθουν μια ή περισσότερες νέες ξένες γλώσσες ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε κάποια γλώσσα που ήδη γνωρίζουν
να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ουσιαστική τους επαφή με τη κουλτούρα, το πολιτισμό και τους λαούς που συνδέονται με τις γλώσσες της επιλογής τους.
προετοιμαστούν για τις εξετάσεις ξενόγλωσσων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Για αυτόν τον στόχο το Club Ξένων Γλωσσών συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Αθήνα: British Council, Institut Français d’ Athènes, Goethe Institut, ÖSD Institut Griechenland, Instituto Cervantes, Instituto Italiano di Cultura Atene, Confucius Institute of Athens.

Πληροφορίες και εγγραφές:  flclub@cgs.edu.gr

«

Η χρήση της αντίστασης του νερού σαν όργανο γυμναστικής, αποτελεί την ιδανική επιλογή για μία πλήρη προπόνηση, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού. Η κολύμβηση έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί όλους τους μύες του σώματος, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ελεύθερη ανάπτυξη του σώματος.

Read more»

Το μάθημα της Κολύμβησης έχει ως κύριο στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση του μαθητή, αλλά έχει και πολλά «φυσιολογικά» οφέλη, όπως η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, η μείωση του λίπους και τέλος η αύξηση του εύρους κίνησης και η ελαστικότητα των άκρων.

Τα βασικά στυλ της Κολύμβησης και τα οποία διδάσκονται στο μάθημα είναι τέσσερα: Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα. Επίσης οι μαθητές διδάσκονται βασικές κινήσεις και μερικές εισαγωγικές ασκήσεις Υδατοσφαίρισης με μπάλες, οι οποίες είναι ευχάριστες και πρωτόγνωρες, οι οποίες βοηθάνε στην βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart τηλ. 210 6030411-18

«

Η αρχή της τέχνης του να μάχεσαι με το ξίφος χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιστορικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η ξιφασκία υπάρχει ως πολεμική τέχνη ή ως άθλημα εδώ και 3.500 χρόνια τουλάχιστον.

Read more»

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύνθετο άθλημα που με τη σημερινή του μορφή έχει ιστορία πέντε περίπου αιώνων. Στις αρχές του 16ου αιώνα εμφανίστηκαν στην Ευρώπη οι πρώτες σχολές οπλομαχίας. Οι Ιταλοί, οι Ούγγροι και οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι λαοί που δημιούργησαν τρεις αντίστοιχες μεγάλες σχολές.

Οι τεχνικές και οι τακτικές βελτιώθηκαν σταδιακά, το 1896 η ξιφασκία έγινε Ολυμπιακό άθλημα στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Έκτοτε έχει συμπεριληφθεί σε κάθε Ολυμπιακή διοργάνωση. Tο 1913 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE).

Η ξιφασκία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκγύμναση σε όλο το σώμα ,καθώς και πνευματικά προσόντα όπως την αίσθηση του σώματος στο χώρο, το νευρομυϊκό συντονισμό και τη βελτίωση της ισορροπίας και του ρυθμού.

Αποτελεί ένα από τα πλέον ασφαλή αγωνίσματα που εμπεριέχουν το στοιχείο της στενής επαφής αντιπάλων. Αυτό οφείλεται στην εκμάθηση αυστηρών κανόνων ασφάλειας, στην ειδική κατασκευή των υλικών και στους κανόνες ευγένειας και σεβασμού του αντίπαλου που διέπουν το άθλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart τηλ. 210 6030411-18

«

Never give up on your horse

because your horse

would never give up on you

Read more»

Στην απογευματινή ζώνη προαιρετικών δραστηριοτήτων SMART, ξεκινά από φέτος σε εβδομαδιαία βάση, το άθλημα της ιππασίας, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Το CGS συνεργάζεται με τον Ιππικό Όμιλο Τατοΐου.

Το άθλημα της ιππασίας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, βοηθά πάρα πολύ τα παιδιά, εκτός από τα οφέλη στη σωματική τους υγεία, στην γενικότερη καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους.

Συγκεκριμένα, εκτός από την εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος, τα παιδιά:

  • Εξασκούνται αυξάνοντας την σωματική τους δύναμη
  • Μαθαίνουν να εξισορροπούν πάνω στο άλογο και γενικότερα εξοικειώνονται με την έννοια της ισορροπίας (ψυχοσυναισθηματικά)
  • Αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης για την φροντίδα του αλόγου και κατ’ επέκταση μαθαίνουν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς τους
  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους
  • Μαθαίνουν να θέτουν στόχους που με συντονισμένες ενέργειες προσπαθούν να πραγματοποιούν (π.χ. υπερπήδηση εμποδίων)
  • Εξοικειώνονται με την έννοια του ρίσκου μαθαίνοντας έτσι να ανταποκρίνονται με ευελιξία στο απρόβλεπτο

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ιππασία αποτελεί για τα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να καλλιεργήσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους καθώς και να εξασκηθούν βελτιώνοντας σημαντικά την φυσική τους κατάσταση.

Προπονήτριά τους είναι η Ίρις Άνδροβιτς, μια παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια (χρυσό, αργυρά και χάλκινα), υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας ενηλίκων της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και τα τελευταία χρόνια ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την προπόνηση αθλητών ιππασίας καθώς και με την εκπαίδευση αλόγων στις εγκαταστάσεις της στην Παλλήνη. Μάλιστα, το 2004 παρακολούθησε μια σχολή προπονητών που έγινε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όπου και έλαβε το δίπλωμα προπονητή Γ κατηγορίας.

Don’t follow your dreams
Ride them!

 

«

«To μουσικό Θέατρο» στο Ωδείο CGS

H πρόταση για τη νέα δραστηριότητα του Ωδείου CGS είναι η διδασκαλία και η εμπειρία, μέσω εκδηλώσεων, του «Μουσικού θεάτρου».
Το Μουσικό θέατρο κερδίζει πολλούς νέους ακροατές/θεατές τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Read more»

Διδάσκεται πλέον ως βασική μορφή μουσικής/ θεατρικής εκπαίδευσης σε ωδεία και ακαδημίες. Αποτελεί μια ιδιαίτερα άμεση, εκφραστική και πολύμορφη μουσική τέχνη.
Με συστηματική διδασκαλία οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν πώς να τραγουδούν , πώς να εκφράζονται θεατρικά, χορευτικά -την ίδια στιγμή που τραγουδούν-, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την αισθητική.

Ελάτε να γνωρίσουμε τη μαγεία της συνεργασίας του Θεάτρου με τη Μουσική!

 

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε΄& ΣΤ Δημοτικού/ΙΒ PYP, καθώς και Γυμνασίου – Α’ Λυκείου/IB MYP.

Στο βασικό λειτουργικό κορμό χρειάζονται και φωνές που έχουν  την ωρίμανση της ηλικίας, που έχουν αναπτυχτεί και πάλλονται καταλλήλως, ώστε να σηκώσουν αποδοτικά την φωνητική άσκηση και την κίνηση από κοινού, όπου χρειάζεται.

Στο τμήμα των μαθητών  Δημοτικού θα ξεκινήσουμε με τραγούδια που θα παίρνουν μορφή ολιγόλεπτου θεατρικού δρώμενου. Η παντομίμα, θα συμπεριληφθεί σαν μέσον. Το ρεπερτόριο θα διδάσκεται με μεθοδολογία που αγγίζει τις ηλικίες των ενδιαφερόμενων. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη θεατρική διδασκαλία μιας επιλεγμένης μουσικής ύλης και θα χρειαστούμε σκηνοθετική και σκηνογραφική βοήθεια για να ολοκληρώσουμε την πρώτη …επαγγελματική μας εμφάνιση, ενδεχομένως σε μια παράσταση σε κατάλληλο χώρο.

Πρακτικές λεπτομέρειες

Τα μαθήματα στο τμήμα Μουσικού Θεάτρου θα αρχίσουν από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Θα προηγηθεί ακρόαση των ενδιαφερομένων μαθητών, όπου θα  τους ζητηθεί να τραγουδήσουν κάτι που αγαπούν να τραγουδούν. Επιπλέον θα κάνουμε επί τόπου ασκήσεις τονικής προσαρμογής, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία, είναι όμως το πιο βασικό κριτήριο.

Η ακρόαση απαιτεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην δραστηριότητα μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στη Γραμματεία του Ωδείου CGS: 210-6030411 (εσ. 603) ή στο email odeio@cgs.edu.gr.

Θα μας συνδράμουν μουσικοί, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, που θα δώσουν σχήμα και εικόνα στην παράσταση. Εμείς ελπίζουμε ήδη από σήμερα ότι θα φτάσουμε από την πρώτη χρονιά σε κάτι ενδιαφέρον, που θα δώσει εμφανή αποτελέσματα γνώσης και εμπειρίας στην απόδοση των επιλεγμένων στιγμών από την ιστορία του Μουσικού Θεάτρου, του Κινηματογράφου και του Musical.

Υπερέχει η ενίσχυση της ευαισθησίας, των αντανακλαστικών, της ταυτόχρονης χρήσης της λογικής και της φαντασίας, της ψυχικής ισορροπίας των νέων μας και οσονούπω πολιτών, με μαθήματα απτόμενα της αισθητικής. Πρωτίστως, ό,τι κάνουμε, στοχεύει στην καλλιέργεια της ψυχής, αυτή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χαρακτήρα των παιδιών μας. Είναι πολύ σημαντική η παράμετρος αυτή στην αγωγή τους.

Ας το προσπαθήσουμε!

Με ευχές για πρόοδο σε όλα τα παιδιά!

Έφη Αγραφιώτη

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ωδείου CGS

«

Log in with your credentials

Forgot your details?