Success Stories

#cgsalumni

Φαίη Χριστοδούλου
Πρωτοπόρος μοριακή βιολόγος στη Σίλικον Βάλεϊ

Γεννιέται στην Αθήνα το 1983 .Το 2000 Διδάσκεται την ομοιόσταση και το έργο των κατόχων Νομπέλ Μονό και Ζακόμπ και αλλάζει τα σχέδιά της για να σπουδάσει Μοριακή Βιολογία αντί για Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Singularity. Το 2009 Χαϊδελβέργη, διδακτορική διατριβή για τον εξελικτικό ρόλο των μικρών RNA (μη κωδικοποιούντων μορίων στα γονιδιώματα) στο European Molecular Biology Laboratory. Το 2015 Στο Σαν Φρανσίσκο δημιουργεί τη start-up Miroculus για προσβάσιμη διάγνωση του καρκίνου και άλλων ασθενειών με την αξιοποίηση τεχνολογιών όπως η πρωτοποριακή συσκευή Miriam, την οποία με την ομάδα της κατασκεύασε (απαιτεί μόνο τεστ αίματος). 

Χάρης Ιωάννου
Εφευρέτης

Μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής Χάρης  Ιωάννου, στον 24ο διαγωνισμό νέων επιστημόνων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα, όπου συγκεντρώθηκαν τα καλύτερα επιστημονικά μυαλά της νεολαίας της Ευρώπης.Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύθηκε για την κατασκευή μίας συσκευής ενίσχυσης κινήσεων παλάμης, η κατασκευή της οποίας έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς.Ο ίδιος εξηγεί πως έφτασε στη σύλληψη της ιδέας και τη δημιουργία της συγκεκριμένης συσκευής παρακολουθώντας τη γιαγιά του να προσπαθεί να πιάσει το τηλεκοντρόλ με το αδύναμο χέρι της, να της ξεφεύγει, να το ξαναπιάνει και με επιμονή να πατά το κουμπί.

Η εφεύρεση .Η συσκευή που κατασκεύασε ο Χάρης Ιωάννου, είναι ουσιαστικά ένα μεταλλικό γάντι, εξοπλισμένο με μικροσκοπικά μοτέρ, αισθητήρες και επεξεργαστικό σύστημα, το οποίο “καταλαβαίνει” τις κινήσεις της παλάμης και αναλόγως αυξάνει τη δύναμή της. Όπως ο ίδιος εξηγεί, το γάντι μπορεί να ασκήσει πίεση στα σωστά σημεία ώστε να ενισχύσει την κίνηση. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της συσκευής, ο δάσκαλος τού πρότεινε να την υποβάλει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, όπου ο Χάρης απέσπασε πανηγυρικά το πρώτο βραβείο. Κατόπιν επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έκρινε ότι η συμμετοχή του άξιζε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα. Εκεί, ο νεαρός μαθητής απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μηχανική, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Ο Έλληνας μαθητής βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους φιναλίστ του online επιστημονικού διαγωνισμού Google Science Fair 2013.

Βασίλης Ζυγούρης
Working with Project “Talaria”

IB DP graduate, Bill Zygouris (Class of 2016), is currently studying Aerospace Engineering at the Delft University of Technology in The Netherlands and right from the start, his talent and passion for his chosen field was evident as he was chosen as one of 19 EU students to participate in the “Fly a Rocket” project organized by the European Space Agency in Norway.

Today, Bill is part of Project Talaria – where 33 top TU Delft students from across faculties including Aerospace, Mechanical, Electrical, Industrial Design Engineering and Applied Earth Sciences have been invited to develop a working prototype of a personal flying device, at the forefront of innovation in aviation industry.  The team is conducting research and exploring a new field called, “Urban Air Mobility” and the project mission is to design and build an electric ultra-compact, low-noise, high-performance device capable of vertical take-off and landing in urban areas.

Keep up the outstanding work, Bill!

Once again, you have made the CGS community very proud!

https://talaria.aero/

Aνδρονίκη Σύρου
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η απόφοιτη του CGS, Ταξη 2018,  Ανδρονίκη Σύρου. κατάφερε να εισαχθεί 3η στην Ιατρική Αθηνών μετά τη συμμετοχή της στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η Aνδρονίκη συγκέντρωσε 19.580 μόρια (στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο) κατακτώντας   μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικά.

Η απόφοιτη του CGS συγκέντρωσε 19.580 μόρια (3ο Επιστημονικό

Η επιτυχία  της Ανδρονίκης ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων, αφού κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο CGS, είχε συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Βιολογίας κατακτώντας την 3η θέση (2017 & 2018) από ένα σύνολο εκατοντάδων υποψηφίων.

Ευχόμαστε στην Ανδρονίκη καλή επιτυχία  στη συνέχεια των σπουδών της αλλά και σε κάθε στόχο της ζωής της.

Σταμάτης Κουλούρης
Υπότροφος του Bard College

Ο Σταμάτης Κουλούρης, IB Diploma Programme (Τάξη του 2018),  έγινε αποδεκτός στο Bard College στις Η.Π.Α. Το Levy Economics Institute του Πανεπιστημίου, επέλεξε τον Σταμάτη ως υπότροφο του Levy Economics Scholarship που υποστηρίζει εξαιρετικά ελπιδοφόρους φοιτητές για τέσσερα χρόνια σπουδών.

O Σταμάτης αγωνίστηκε για δύο χρόνια στα εφηβικά του Παναθηναϊκού και τελειώνοντας το IB Diploma Programme και μετά από πολλές αναζητήσεις αλλά και προτάσεις από πανεπιστήμια, αποφάσισε να συνδυάσει υψηλού επιπέδου σπουδές με το μπάσκετ στο Bard College.

O Adam Turner, προπονητής της ομάδας μπάσκετ Bard College Raptors, σε επικοινωνία με το σχολείο λέει, «Το Bard College και οι Raptors είμαστε πάρα πολύ τυχεροί να έχουμε έναν εξαιρετικό παίκτη με τόσο πάθος αλλά και έναν φοιτητή με υψηλή ακαδημαϊκή απόδοση σαν τον Stam!»

Παναγιώτης Μελισσαρόπουλος
Συνιδρυτής «Μoosend»

O Παναγιώτης Μελισσαρόπουλος είναι διευθυντής επιχειρησιακής ανάπτυξης και συνιδρυτής της εταιρείας Moosend, της κορυφαίας Email Marketing και Αutomations πλατφόρμας με παρουσία σε όλο τον κόσμο, η οποία ανταγωνίζεται τους πιο ισχυρούς «παίχτες» παγκοσμίως.

Πάρις Ράπτης
Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Drexel με Πλήρη Υποτροφία

Ο  Πάρις Ράπτης, απόφοιτος της τάξης 2018, και  μέλος του Elite Athlete Programme του CGS, εισήχθει στο  Πανεπιστήμιο Drexel, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με πλήρη υποτροφία για τα τέσσερα έτη σπουδών του.

Στο CGS από το Δημοτικό, ο Πάρις αποτέλεσε παράδειγμα του μαθητή-αθλητή. Σουδάζει Business Economics στο Drexel και είναι μέλος της ανδρικής ομάδας κολύμβησης, Drexel Dragons, του Πανεπιστημίου. O Adam Braun προπονητής της ομάδας κολύμβησης και καταδύσεις είπε για τον Πάρι, «Ο Πάρις θα κάνει ουσιαστική διαφορά στην ομάδα μας. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα γίνει μέλος της κολυμβητικής οικογένειας του Drexel University την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο μεταξύ των Ελλήνων κολυμβητών και της ομάδας μας.»

Πάρις Μέξης
director, designer and writer working

Ο Πάρις Μέξης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία στο Λιονδίνο, στο Central Saint Martins College of Art and Design (MA Scenography, BA Theatre: Design for Performance) και στην Πράγα, στο Divadelni fakulta Akademie Muzickych Umeni [DAMU] (Opera Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμηση στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και στο Middlesex University (BA Interior Design, Έπαινος άριστης επίδοσης το 1998 και το 1999) και μουσική στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο. 

Έχει σκηνογραφήσει και σκηνοθετήσει παραγωγές για το θέατρο, την όπερα, το χορό, το κινηματογράφο και την τηλεόραση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εργάζεται ως διακοσμητής, δημιουργός εκθέσεων και production designer. Είναι Associate Art Director στην εταιρεία Top Cut livedesign Events. Διδάσκει στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και στο Θέατρο των Αλλαγών (TOC). Κείμενά του για τη σκηνογραφία και τη σημειολογία στο θέαμα, έχουν δημοσιευτεί σε ειδικά περιοδικά και δικτυακούς τόπους ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Απονομής Κρατικών Βραβείων Χορού και του Παγκόσμιου Οργανισμού Σκηνογράφων και Τεχνικών Θεάτρου (OISTAT) για την Ελλάδα. 

Στα σημαντικότερα έργα του περιλαμβάνονται: Ο Ορφέας στον Άδη (J. Offenbach / OMMΘ, 2009), Ιούλιος Καίσαρας (G.F. Handel / ΟΜΜΘ, 2008), Η Υπηρέτρια Κυρά (G.B. Pergolesi / ΕΛΣ, 2007), Το Μαγαζάκι του Τρόμου (A. Menken, H. Ashman / Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ – ΕΛΘΕΑ, 2006), Σφήκες (Αριστοφάνη / Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου – Φεστιβάλ Αθηνών / Ηρώδειο, 2006), Η Ιταλιάνα στο Αλγέρι (G. Rossini / ΕΛΣ, 2006), Ντόγκβιλ (θεατρική μεταφορά της ταινίας του Lars Von Trier / Εθνικό Θέατρο, 2004), ego (μονόπρακτο βασισμένο στο Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου / CSM Scenoworks, 2003), Pierrot Lunaire (A. Schoenberg / English Chamber Orchestra, 2002), κ.ά.

Ιωάννα Κολλιοπούλου
Ηθοποιός

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου, απόφοιτη της τάξης 2002,  σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Ιωάννα  είναι η νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη για το έτος 2018. Η νεαρή ηθοποιός τιμήθηκε με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, που παρουσιάστηκε πέρυσι και φέτος στο Εθνικό Θέατρο.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απριλίου  2018 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα. Η Ιωάννα Κολλιοπούλου παρέλαβε το βραβείο από την Άλκη Ζέη, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Η Ιωάννα κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο CGS συμμετείχε στη θεατρική ομάδα του σχολείου με τη θεατρολόγο κα. Κατζουράκη-Χρυσομάλλη.

Τάσος Φραντζολάς
a music/ internet entrepreneur

Η ενασχόληση του Τάσου Φραντζολά με την μουσική ξεκίνησε από τις μικρές εφηβικές ηλικίες, όταν στο οικιακό studio του ξαδέλφου του, σκάρωνε techno/house και hip hop/trip hop beats. Αργότερα σπούδασε μουσική παραγωγή στο Λονδίνο και επιχείρησε να κυκλοφορήσει και το πρώτο του μουσικό άλμπουμ με dub/reggae ρυθμούς, αλλά η έλευση των πρώτων προγραμμάτων παράνομου κατεβάσματος μουσικής, είχε σκοτώσει την δισκογραφία. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ο Τάσος Φραντζόλας ζούσε μόνιμα πια στο Shoreditch του Ανατολικού Λονδίνου, έτοιμος να δημιουργήσει κάτι νέο, που θα απαντούσε σε μια σημαντική ανάγκη των σύγχρονων media παγκοσμίως.

Ο σκληρός για τα αυτιά, μα τόσο ρεαλιστικός θόρυβος της καθημερινότητας του Ανατολικού Λονδίνου γινόταν η dubstep, με τον Banksy να κάνει καινούριο graffiti κάθε βδομάδα στην γειτονιά και τον Τάσο Φραντζόλα να γνωρίζει κάθε μέρα καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανθρώπους δημιουργικούς και τρελούς από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Εκείνη την εποχή, κάνοντας ηχητικά εφέ για videogames, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι ακόμα μεγαλύτερο, το Soundsnap, μια online πλατφόρμα όπου μπορείς να έχεις πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε κάθε ήχο! Σήμερα το Soundsnap του Tάσου Φραντζολά αποτελεί μια ολοκληρωμένη βάση ήχων από όλο τον κόσμο, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα: Aπό τον ήχο μιας έκρηξης βόμβας, ενός δάσους, ένα μπαλόνι σε party, ένα παλιό τρένο και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Επαγγελματίες της μουσικής παραγωγής, developers ακόμα και δικηγόροι από όλο τον κόσμο έχουν συνδράμει στο λανσάρισμα του Soundsnap, το οποίο σήμερα είναι ο νο.1 online προορισμός για ηχητικά εφέ με πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το μήνα. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς πελάτες του Soundsnap είναι εταιρίες όπως οι: MTV, Sony, Nickelodeon, National Geographic TV, BBC, Pixar, Konami, Nokia, Virgin, Playstation, NASA και ο κάθε επαγγελματίας/ερασιτέχνης που χρειάζεται ήχους και δείγματα μουσικής.

Facebook

Log in with your credentials

Forgot your details?