Συνεργασία του CGS με το Sarala Birla Academy της Μπαγκαλόρ της Ινδίας

Το CGS, στο πλαίσιο της σύμπραξης με άλλα διεθνή σχολεία, εγκαινίασε μια συνεργασία με το Sarala Birla Academy της Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Αφορμή υπήρξε η μελέτη της Οδύσσειας και η θεατρική αναπαράσταση κάποιων ραψωδιών της από τους μαθητές του ινδικού σχολείου.

Μαθητές του Γυμνασίου του CGS παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το θεατρικό αυτό πόνημα και συνομίλησαν μέσω skype με τα συγκεκριμένα παιδιά, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα χαρακτηριστικά του έπους, απαντώντας στις απορίες τους, ενώ έθεσαν με τη σειρά τους και δικές τους ερωτήσεις σχετικά με το ινδικό έπος Mahabharata.

‘’Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι παιδιά από μια τόσο μακρινή χώρα, με τόσο διαφορετικές θρησκευτικές και πολιτιστικές καταβολές, θα προσέγγιζαν με τόσο αξιοθαύμαστο τρόπο την ελληνική γραμματεία’’, λέει η Νίκη Κτιστάκη, μαθήτρια του Γυμνασίου.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών έφτασε στο απόγειό του με την πρόσκληση στην Ινδία που δέχτηκαν από τους μαθητές του Sarala Birla Academy στο τέλος της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, αλλά και με την υπόσχεση ότι αυτή η πρώτη επαφή ήταν μόνο η αρχή σε μια διαρκή επικοινωνία μεταξύ αυτών των δύο σχολείων, που μοιράζονται την αγάπη για την επική τους παράδοση.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?