Το οικογενειακό cake της τάξης

Together everyone achieves more

Στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας “Ποιοι είμαστε” με κεντρική ιδέα “Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ζουν σε οικογένειες”, οι μαθητές του Προνηπιαγωγείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ρόλους, τις ευθύνες και τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Με αφορμή το ερώτημα “Τι κάνουν οι οικογένειες μαζί” προέκυψε μεγάλη συζήτηση, η οποία οδήγησε τους μαθητές στην ομαδική απόφαση για την παρασκευή του δικού τους κέικ μέσα στην «οικογένεια» της τάξης. Θέλησαν, μάλιστα, να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου αυτή τη δράση ξεκινώντας με την αναζήτηση της συνταγής, συνεχίζοντας με την αγορά των υλικών από το σουπερμάρκετ και καταλήγοντας στην εκτέλεσή της μέσα στην τάξη.

Μέσα από αυτή την περιπετειώδη δραστηριότητα, οι μαθητές κατόρθωσαν να συνυπάρξουν αρμονικά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ευθύνες. Εξασκήθηκαν στην αριθμητική μετρώντας και υπολογίζοντας τις ποσότητες των υλικών και το κόστος τους, καθώς και στον γραπτό λόγο και την ανάγνωση, προσπαθώντας να γράψουν τη συνταγή και να διαβάσουν τις ετικέτες των προϊόντων.

Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν βιωματικά τις έννοιες της υπευθυνότητας και της συνεργασίας και να καλλιεργήσουν δεξιότητες που αφορούν στην προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Log in with your credentials

Forgot your details?