Το σχολείο διακρίνεται στο διαγωνισμό Bravo Schools, με το project Ενεργειακό σχολείο της Ε’ Δημοτικού

To CGS διακρίνεται, αναδεικνύοντας τις καλύτερες σχολικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτυχθεί στην εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα σε θέματα που σχετίζονται με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Την τιμητική τους φέτος είχαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού ΙΒPYP με το «Ενεργειακό Σχολείο» όπου βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καινοτόμο Πρόγραμμα» αντιπροσωπεύοντας τον 7ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης «Φτηνή και Kαθαρή Ενέργεια» στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση @BravoSchools.

Oι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ακολούθησαν τον κύκλο σχεδίασης του μαθήματος Design and Technology, σχεδίασαν το δικό τους ενεργειακό σχολείο και ενέργησαν προτείνοντας λύσεις ώστε το CGS να γίνει πιο ενεργειακό. Η έκπληξή μας ήταν όταν είδαμε τους μαθητές μας να έχουν εφαρμόσει ενεργειακές πρακτικές που δεν είχαν συζητηθεί καθόλου μέσα στην τάξη όπως ποδήλατο ή παιχνίδια κήπου όπου όταν τα χρησιμοποιούν οι μαθητές  παράγουν και αποθηκεύουν ενέργεια.

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε κομβικό σημείο για την εξοικείωση των μαθητών στην έρευνα και καταγραφή πληροφοριών, καθώς και τη δημιουργία παρουσίασης για τους μαθητές τη Ε Δημοτικού, αφού αποτέλεσε ενα project αρκετά απαιτητικό και προθάλαμο του Exhibition της επόμενης χρονιάς. Τέλος, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατανόησαν απόλυτα γιατί η φθηνή και καθαρή ενέργεια αποτελεί κύριο στόχο της Βιώσιμής Ανάπτυξης καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε οικονομική, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους.

Log in with your credentials

Forgot your details?