ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Το σχολείο μας, για δεύτερη φορά, βραβεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για τη συμμετοχή των μαθητών του MYP στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» και λαμβάνει την πράσινη σημαία του Δικτύου.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει πολλές από τις προτεινόμενες θεματικές ενότητες του προγράμματος.

  • Οικολογική σχολική αυλή
  • Το νερό
  • Απορρίμματα – Ανακύκλωση
  • Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Φύση και Ποιότητα ζωής

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, ακολουθώντας κάθε χρόνο τα επτά βήματα του Προγράμματος, απέκτησαν γνώσεις, ανέπτυξαν ποικίλες δεξιότητες, υιοθέτησαν στάσεις ζωής για την προστασία της φύσης και ανέδειξαν την αναγκαιότητα της ευαισθητοποίησης όλων μας στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Οδηγός τους στην προσπάθεια αυτή υπήρξε η πολύτιμη γνώση της αλληλένδετης και αρχέγονης σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Η συνειδητοποίηση αυτή βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν πως εάν όλοι μας επιθυμούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τη φύση και να ξαναβρούμε το συνειδητό βηματισμό μας πάνω στη Μητέρα Γη.

 

Όπως χαρακτηριστικά έγραψαν οι μαθητές μας :

«Εάν ο σύγχρονος άνθρωπος της πόλης καταφέρει και σήμερα να αφουγκραστεί ξανά τους ήχους της φύσης, αν αναπνεύσει εκ νέου τις ευωδιές της και κατανοήσει την ανάγκη του για επαφή μαζί της, ίσως καταφέρει να αφυπνίσει τη συνείδησή του και να την προστατεύσει. Ίσως τότε ο χαμένος για την ανθρωπότητα κήπος της Εδέμ, στον οποίο βιώναμε μία άμεση σχέση με τη φύση, αποτελέσει την αφορμή για να αγωνιστούμε ώστε να μην χάσουμε ολοκληρωτικά τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σ’ αυτόν».

Log in with your credentials

Forgot your details?